Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jestem w opozycji

do kierowców-odpowiedzcie

Polecane posty

Gość jestem w opozycji

Gość jestem w opozycji
zawsze jak zatrzymuje sie samochod i przechodze na pasach to kiwam glowa i dziekuje kierowcy ze sie zatrzymal. Tak sobie mysle, że chyba jestem glupia przeciez on nie robi mi łaski, ze sie zatrzyma, za co ja mu dziekuje? A jak to wyglada z perspektywy kierowcy??? Jestem ciekawa co oni mysla?

Jak jestem pieszym i jedzie sznur samochodow i ktos mi zrobi uprzejmosc i sie zatrzyma to tez dziekuje :) A jak jestem kierowca to zawsze milo ak ktos podziekuje ;) Wystarczy usmiech :D Ale nie widze tu zadnego wielkiego dylematu :P

Gość kiedyś RER
Mnie (jako kierowcy) miło się robi :) Chociaż kiedyś pewien pijaczek przesadził z uprzejmością, tzn. kiedy się zatrzymałam, on zamiast spokojnie przejść, stanął na środku jezdni (pasów) i zaczął wykonywać ukłony z kapeluszem :D

widac ze nie znasz przepisów ruchu drogowego... o to chodzi, ze kierowcawlasnie robi Ci laske... pieszy ma obowiazek upewnienia sie przed wejsciem na pasy ze nic nie jedzie a nie wparowywac z przekonaniem ze mu sie nalezy i ze jak jest na pasach to jest nietykalny... juz nie raz jako kierowca bylam swiadkiem sytuacji kiedy pieszy wparowal nagle na jezdnie nawet nie spogladajac ze cos nadjezdza... ja czesto sie zatrzmuje kiedy widze ze ktos wlasnie grzecznie czeka przy pasach, bo doceniam wlasnie to, ze nie jest bezmyslny... a co do podziekowania za zatrzymanie sie to jest to naprawde bardzo mile, a kulturalnych ludzi w naszym kraju jest niestety tak malo...

Filo Zofia -> to bedziesz tak jezdzic dopóki przez te swoje swiatla nie spowodujesz wypadku i dostaniesz niezla kare... ale coz, coponiektórzy to tylko na bledach umia sie uczyc....

Gość kierowca33
koleżanka głupoty pisze... pomylił jej się obowiązek upewnienia się przez pieszego oraz pierwszeństwo pieszgo. oczywiście pieszy ma obowiązek upewnienia się i nie może wtargnąć na pasy, ale to kierowca musi mu ustąpić. Więc żadnej łaski tu nie ma - oczywiście często jest z tym wiele problemów, bo ludzie wchodzą na pasy mając gdzieś odległość auta od przejścia i jego prędkość. Jednak z prawnego punktu widzenia jeśli potrącisz pieszego na przejściu - poza skrajnymi, trudnymi do udowodnienia przypadkami) winę zawsze ponosi kierowca. Mi tam jest miło jak jakaś ładna kobieta się uśmiechnia, za to że ją przepuściłem na pasach :)

kierowca33--->No nie wiem... Zalezy kto ma lepsze plecy (bynajmiej nie chodzi mi o tylna czesc ciala). Przechodzen, czy kierowca :P

Gość Jeżli wtargnie -to pieszy

tak dokładnie, piszy ma pierszenswto ale tylko w momencie kiedy juz znajduje sie na pasach.... u nas niestety wiekszosc pieszych wpada na pasy sadzac ze sa tam nietykalni, a kierowca to ma chyba w miejscu zahamowac albo nie wiem co... nawet przechodzenie przez pasy wymaga inteligencji, bo moze i owszem jak juz ktos wejdzie to ma pierwszenstwo, ale jak wparzy nagle to co z tego, ze kierowca ponosi odpowiedzialnosc za ewentualny wypadek, jesli to pieszy jest poszkodowany i moze nawet stracic zycie??? piesi nie mysla, ze takie \"inteligentne\" przechodzenie jest dla ich dobra...

filo zofia -> pisze powaznie bo to powazny temat, jak chcialas glupoty sobie poczytac i popisac to trzeba bylo wejsc na mniej powazny temat

hakuna a kto pierwszy zaczal obrazac ? dlaczego mi mowi glupia ¨- ona jest zalosna a mzsli ze madra hehehe

hakuna usmiechajmy sie zawsze i wszedzie wowczas kazda kobieta jest piekana i kazdy sie zatrzyma na widok usmiechu

Gość kierowca33
no jak jest brzydka to oczywiscie, ze nie ustępuje wiec nie ma okazji do usmiechu, jak sie wjebie na pasy to ja rozwalam - proste.

Gość kierowca33
nie zle jest to podszywanie... oczywiscie, ze za uśmiech to przepuszcze każdą Panią, moge nawet gdzies podwieść - hehe

Gość mnjhy
upppppppppppp