Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ktos to rozumie

Ci znaczy po ang- Fuzzy number set ???

Polecane posty

Gość ktos to rozumie

Gość ktos to rozumie
no fajna odpowiedz, tyle to tez wiem ja pytam co oznacza ten caly zwrot:P mrs shorty:P

Gość podaj kontekst w którym
było to zdanie!

Gość Lucinda
shorty 🌼 świetna stronka, mam juz kilka dodanych, ale ten slownik jest najlepszy, dziekuje w swoim imieniu P.S. nie mam nic wspolnego z autorka topicu ;)

albo stronę internetową - żebyśmy wiedzieli "z czym to jeść" :-)

Gość ktos to rozumie
In this model, a fuzzy relation is defined as a subset of the following Cartesian product: P(D1) × ... × P(Dm), where P(Di) represents the parts set of a Di domain, including all the subsets that could be considered within the Di domain (having any number of elements). The data types permitted by this model are the following: • Finite set of scalars (labels) • Finite set of numbers • Fuzzy number set

w wolnym tlumaczeniu jak dla mnie to jakis zbior liczb ale nie wiem konkretnie jakie tu ma znaczenie fuzzy. nie ma za co ;)

Gość ktos to rozumie
anal na fabeta -> wiesz podstawy to teorii to sobie mozesz w ... wlozyc, tak samo ten slownik, nie tlumaczy sie nigdy doslownie!!

Gość anal na fabeta
chyba chodzi o macierze...z matematyki ale ja nawet ich na studiach nie miałem więc nie wiem..to moje podejrzenie jedynie

Gość ktos to rozumie
raczej rozymty zbior (liczbowy)

Gość anal na fabeta
ale znalazłem i nie truję dupy i polegam na własnym rozumie.. z reszta starałem się pomóc a to wyrażenie się tam znajduje jak zostało przytoczone w teksie... ja sobie nic w dupę nie będę wkładał.....co za niskie loty:(

Gość ktos to rozumie
niestety :( postawy to ja znam calej logiki rozmytej, jedyne zrodla mam po angielsku ale jak dochodzi do niuansow to jest problem, niestety a tutaj jeszcze ktos mnie od analfabetow wyzywa i ze google nie bola... masakra...

Gość ktos to rozumie
*podstawy

Całkiem możliwe że to znaczy "rozmyty zbiór liczbowy", ale "nie dam głowy".

Gość anal na fabeta
chodzi o taki zbiór liczbowy znormalizowany wypukły.... chyba chodzi o taki zbiór liczb dla którego wartość funkcji od x zbliża się nawet ciągle do 1...a w zbirze A jest tylko jedna wartość dla której funkcja od x przyjmuje wartość 1...reszta ixksów w funkcji posiada y zbliżające się do 1 jestem na zuepłnie innych studiach ale tyle zrozumiałem...w liceum klasa mat fiz... cześć