Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jakka

Co sie stanie jak mnie wykresla z listy studentow?

Polecane posty

Gość jakka

jestem na studiach dziennnych. do grudnia przedluzylam sobie oddanie pracy mgr. jesli do tego czasu jej nie zloze to mnie wykresla z grupy studentow. czy mimo to bede mogla sie poznije bronic? na jakich zasadch? czy bede musiala placic za caly semestr? i czy moglabym zmienic wowaczs teamt pracy mgrskiej??? jakie sie wiaza koszty z ponownym wpisaniem na liste studenotw? wszystkie egzaminy i seminaria mam zaliczone. ktos to wie? prosze o odpowiedz.

Gość jesli
jesli Cie wykresla z listy studentow, to przestajesz byc studentka tej uczelni...tym samym tracisz prawa studenta.

Gość SZYBKO
wylatujesz ze studiów - mówiąc krótko!

Gość jakka
no okej ten fakt rozumiem, ale czy to oznacza ze juz nie moge podejsc do oborny NIGDY??? a co z reszta pytan? potraficie na nie odpowiedziec?

Gość eryka22
hm... nie wiem dokladnie jak to jest, ale moj chlopak skonczyl 2 lata temu studia i do tej pory sie nie obronil. Po skonczeniu studiow ma sie na to chyba 4 lata (czy cos kolo tego). On tez juz nie jest studentem przeciez, a ma zmaiar sie niedlugo zabrac za ta prace i w niczym mu to nie przeszkodzi zostac mgr.

bedziesz mogla bronic pozniej-nie wiem dokladnie do ilu lat mozna bronic,przeczytaj w regulaminie.temat rowniez mozna zmienic:) zadzwon do dziekanatu to CI powiedza albo sciag sobie regulamin ze strony internetowej tam wszystko jest napisane.

Po skonczeniu studiow ma sie na to chyba 4 lata----->to zalezy od uczelni wiec niech lepiej sprawdzi sobie

Możesz złożyć podanie o ponowne wpisanie na listę studentów - czyli opłata plus opłata za przedłużenie kosnultacji magisterskich. A co do cennika, to zapytaj na swojej uczelni! Jak my mamy Ci podac dokładną cenę, skoro na każdej uczelni i pewnie nawet na każdym wydziale sa inne zasady?

jak cię skreślą, możesz ponownie powtarzac rok. chodzisz tylko na seminarium. a na swój temat mozesz jeszzce pisac. porozmawiaj z promotorem. za powtórzenie roku płaci się do 505 czesnego. to zalezy od uczelni.pozdrawaim .trzymam kciuki.

Gość jakka
okej w koncu ktos rozumie moj problem :) a wiecie jak to jest z oplatami wowczas?

Gość do noc kairu
"za powtórzenie roku płaci się do 505 czesnego." ---- co znaczy to 505?

wykreślić = wypierdolić z uczelni------>jej to nie dotyczy bo SKONCZYLA studia.mozne skonczyc studia a nie miec tytulu.

Gość jakka
ja jestem na dzienny wiec studia mialam free stad nie wiem jak jest z czesnym na uczelni ;) ale chodzi mi o to jakiego rzedu sa to koszty?

najlepiej dowiedz sie w dziekanacie swojej uczelni jak to jest u was... czasem pisze sie jakies podanko i da sie cos jeszcze ugrac... Ale generalnie to obowiazują zasady, ze wylatujesz z uczelni... prace mozesz pisać później (jesli masz absolutorium) ale zwykle zmieniany jest temat pracy, no i musisz powtarzac ostatni semestr - czyli placisz jak zaoczni... i czesto jakies dodatkowe opłaty za przesuniecie obrony... Podejrzanie brzmi to skreślenie z listy studentów... dlatego lepiej sie dowiedz w dziekanacie...

a wiecie jak to jest z oplatami wowczas?------>raczej niewielkie w porownaniu do urlopu.mnie np. reaktywacja kosztowala 150zl ale to zalezy od \"cennika uczelni\";)

Gość jakka
no wlasnie termin juz przesunelam niby na maska (tylko ze moge pozniej nasciemniac ze mam cos ze zdrowiem) tylko to raczej nie przejdzie bo pracuje zawodowo i ta praca bardzo mi ciazy do tego mam czeste delegacje, zle widze skonczenie pisania tej pracy a napisalam niewiele do tej pory w sumie zmiena tematu mi jakos nieciazy bo jak wyzej wspomnialam, napisalam niewiele u mnie na uczelnie przesuniecie do grudnia terminu skladania pracy to norma tylko rodzynki sie obronily w czerwcu czyli ci co nie pracowali i nie pracuja nadal w zawodzi a mi na pracy zalezy, bo jak wiadomo dzis jest trudno jak cholera o dobra posade i w zawodzie

Gość jakka
sebbaa-> a Ty byles na panstwej czy na prywatynej? bo sadze ze pantwowa w takim przypadki stara sie zdzierac maksymalnie dzieki za odpowiedz wszystkim ktorzy jakos otarli sie o ten temat

Hej! Jestem w dokładnie takiej samej sytuacji. Skończyłam studia rok temu (dzienne na uniwerku) ale nie napisałam pracy. W lutym dostałam pisemko o skreśleniu z listy studentów. Teraz, kiedy wreszcie napiszę pracę, będę się reaktywować - najpierw oddaję pracę do promotora, jak ją zaakceptuje - to do recenzenta. Potem składam podanie do dziekana (z opinią promotora, że pracę zaakceptował), mogę zrobić to w dowolnym momencie roku akademickiego, podobno nie ma z tym problemów. Wyznaczają termin obrony i juz po sprawie. U nas (Katowice) reaktywacja do dwóch lat jest bezpłatna, po tym czasie płacisz jak za semestr zaocznych (na moim kierunku az 2 tysiące :( ) I nie trzeba zmieniać tematu (wiem, że na niektórych uczelniach po jakimś czasie od zakończenia studiów jest to wręcz obowiązkowe). Obecnie jestem juz na finiszu pisania (pracowite wakacje miałam w tym roku :) ). Myślę, że za miesiąc zacznę kontaktować się z promotorem (trzeba będzie parę razy pewnie pojeździć), potem podanie i obrona. Mam jedynie nadzieję, że uda mi się do obrony dobrze przygotować, to będzie juz około półtora roku od ukończenia studiów - wiele już, niestety, zapomniałam. Boję się tego, że nie zdołam się dobrze przygotować jedncześnie pracując (jestem nauczycielem). No i konsultacje z promotorem też będą problemem - ciężko się nauczycielowi zwolnić z pracy na parę godzin... Ale chcę tą sprawę mieć wreszcie za sobą, wlecze się juz za mną tyle czasu... Trzymajcie kciuki!

Gość jakka
rzeczowo i na temat dzieki wielkie pozdrawiam i powodzenia zycze :)

Gość Jak ciebie wykreslą ...
z listy studentów to wiadomo, koniec studiów. Mało tego nie masz ukończonych studiów bo nie obronilas pracy mgr ... czyli masz wyksztalcenie średnie :-D, więc moim zdaniem zabierz się do napisania pracy mgr i nie leń się bo potem bedziesz żałowac ...