Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kitkaa

Jak zostac sprzedajacym na allegro?

Polecane posty

Gość kitkaa

Napiszcie mi to w prostej formie :-) Czy musze zalozyc sobie konto internetowe zeby kupujacy mogli mi placic jesli tak to jak i w ktorym banku(najlepiej bezplatne)

w mbanku,gdyz wiekszosc kupujacych na allegro tam ma,poza tym konto jest bezplatne,przelewy po 5gr. na razie nie masz sie co napalac bo i tak nikt od CIebie nic nie kupi;) najpierw to trzeba miec ze 100komentarzy aby ktos zechcial cos kupic;) gdyz oszustow,gdyz jak wiadomo czesto zdarzaja sie oszustywa i od osob ktore maja niewiele kmentarzy nikt nie kwapi sie z zakupem(chyba ze przez eskrow ale Ty pewnie nawet nie wiesz co to)

1. rejestrujesz się na Allegro 2. czekasz na kod aktywacyjny 3. jak przyjdzie - wpisujesz go i wtedy możesz sprzedawać (kupować możesz bez aktywnego konta na Allegro, ale tylko na tych aukcjach, które nie mają ograniczeń) 4. zakładasz konto bankowe - najlepiej w trakcie czekania na kod (konto musisz mieć, bo gdzieś te pieniądze za towar muszą przychodzić) I to chyba wszystko...

Też polecam mbank - ale nie dlatego, że większość allergowiczów tam ma (bo tego nie wie nikt!), ale dlatego, że najtańszy..

Gość kitkaa
a takie konto w mbanku moge zalozyc przez internet czy musze udac sie do ich siedziby?

Gość kitkaa
I czy musze miec cos na tym komncie i jakie sa oplaty za jego prowadzenie?

a wpisz sobie mbank do wyszukiwarki i sama sie dowiedz! zreszta na allegro jest wszytsko napisane, jak zakladac konto i co pokolei robic. Ludzie! troche SAMODZIELNOSCI!!! niedlugo bez asystentow nawet sie za przeproszeniem nie wysracie bo zadacie pytanie \" jak lepiej, do umywalki czy kibelka? \" SIC!!

mozesz przez internet,jesli chcesz przy tym dostac pare groszy to napisz do mnie na maila to jak wroci moj brat to mu przekaze,a On pozniej podzieli sie z Toba prowizja ktora dostanie-jednak w przypadku mbanku to jakies niewielkie sumy sa(chyba 35zl) no chyba ze chcesz konto w citibanku to 100 sie podzielicie:D:D:D:D p.s. najpierw poczytaj cos na temat mbanku zanim podejmiesz decyzje(wszystko za darmo albo prawie za darmo jak przelewy ale za to nie ma oddzialow tylko banko i wplato -maty)jesli CI to nie odpowiadfa to zastanow sie nad multibankiem ew. inteligo(ale to w ostatecznosci ze wzg. na oplaty) poza tymi trzema bankami to nie ma nic wartego polecenia wbrew temu co zaraz tu beda pisac;) na alegro wiekszosc zwraca uwage czy masz konto w takim banku jak ktos kto chce kupic,ze wzgledu na to ze kazdy kto kupuje chce zakupiony towar miec jak najszybciej a wiadomoze przelew z tego samego banku idzie najkrocej.zdecydowana wiekszosc tam kupujacych i sprzedajacych ma konto w mbanku i inteligo ew. allekarte. jak chcesz sprzedawac na wieksza skale to zaloz sobie w minimum 4 bankach zwlaszcza jak jest to towar \"szybki\" w stylu np. zdrapek.

na poczatek to sobie znajdz lepiej \"pomocnika handlowego\" czy jak sie to tam nazywa bo sama to raczej nic nie sprzedasz;)

jak chcesz miec pierwszych pare komentarzy to jak zalozysz konto to napisz do mnie moj login na allegro to sebaa5

levi---->a dlaczego jesli moge spytac?chodzi o komentarze czy o konto??

zadalem sobie troche trudu i znalazlem aby nikt(levi) mnie nie posadzal o jakis \"sprytne\" interesy tu jak sobie zalozysz konto a potem konto w banku to dostaniesz prowizje http://www.bankier.pl/centrum/sp/ a komentazry mam tyle,ze kilka wiecej czy mniej nie robi mi roznicy:):):) a podejrzewam ze autorce znaczna;)

tyle sie napisalem i znowu na darmo bo ktos zadal pytanie i tyle go widzieli:):):)

Sebaa--> nei martw się.. ja w realu się nagadam..nagadam..a potem i tak nawet nikt mi nie podzękuje.. Nawet czasami pomagam zakładać konta, bo lebiegi nie potrafią.. Więc ja doceniam Twój wysiłek:) Gorzej z autorem topiku...

trudno wiecej juz nie bede pomagal:D:D:D a ta jej sprzedaz na allegro to czarno widze;) jesli ktos ma klopot z wyborem banku to co bedzie jak przyjdzie jakas ciekawa aukcje wystawic;)

Gość kitkaa
Bardzo dziekuje za pomoc! Nie bylo mnie przez chwile przy komputerze z bardzo proaicznej orzyczyny-mialam telefon :-) Teraz wszystko przeanalizuje co tu wyczytalam :-)

kitkaa---->widze,ze jestes wiec jak kiedys bedziesz miala jakies pytanie dotyczace allegro to napisz na tym topicu to odpowiem.