Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość misia1625

czy ktos rozwieje moje watpliwosci??

Polecane posty

Gość misia1625

czy mozna zaczac brac tabletki anty dwa-trzy dni przed pierwszym dniem cyklu??

Gość misia1625
wiem ze dodatkowe zabezpieczeni jest wtedy konieczne,ale czy tableteczki zaczna dzialac te kilka dni wczesniej??/

Gość misia1625
oki, ale czy tabletki wtedy chociaz w jakims procencie dzialaja?? czy nie??

nie, jesli byl by to 1 dzien to by dzialaly jesli 2-5 to sie nalezy zab przez 7 dni, jesli inaczej to przez cale opakowanie

Gość misia1625
aha,no oki dzieki za odpowiedz:), mam takie dylematy poniewaz pod koniec miesiaca bedzie ten pierwszy dzien cyklu, a ja pare dni wczesniej jad edo mojego ukochanego(pracuje za granica) no i nie wiedzialam czy moge wczesneij zaczac brac tabl, no ale wychodzi na to z elepiej poczekac do pierwszego dc,a na wczesniej jakies kremik albo globulki zakupic trzeba bedzie! a wiesz moz ektore sa najlepsze???i najbardziej komfortowe??

od wczoraj zadajesz dziwne pytania, i od wczoraj dopstajesz jasne odpowiedzi. Skoro nie rozumiesz co się do ciebie pisze to może po prostu przeczytaj ulotkę?

Natiu- wczoraj tu siedzialam i sama udzielałam dziewczynie odpowiedzi- 1 tabletka w 1 dzień okresu- zabezpieczenie po 5 godz (oczywiście ok- w zależności od metabolizmu), 1 tabl od 2 do 5 dna okresu- zabezpieczenie po 7 dniach inne opcje bez sensu, bo trzeba stosować dodatkowe zabezpieczenie I wczoraj napisalam to samo To może niech jednak przeczyta tą ulotkę????

nie wiem jak u was ale na ulotce moich tabletek jest napisane ze mozna wziac od 1-3 dnia od poczatku cyklu. :) pamietam jak bralam pierwszy raz, wzielam ok 4 dnia. lekarz powiedzial ze powinny w zasadzie dzialac ale na wszelki wypadek ten miesiac powinnam uwazac. nie uwazalam :) nic sie nie stalo na szczescie :) wiec mysle ze jakies 7 dni jak mowia dziewczyny i juz masz z glowy obawy

Gość jestem ciekawaaa
Sluchajcie dziewczyny...wlasnie zaczelam pierwsze opakowanie tabletek.wzielam tabletke jak tylko zobaczylam pierwsze plamienia(nie krew),bo sie balam ,ze inaczej bedzie zapozno.czy to byl juz pierwszy dzien cyklu? A jesli nie,czy mimo to tabletki zadzialaja?Przepraszam za naiwne pytanko,ale nie chce ryzykowac ;)

a czy zawsze plamienie u ciebie oznaczało ze zaczyna się okres? jeśli tak to wzięłaś dobrze tabletkę.

Gość jestem ciekawaaa
dzieki za twoja odpowiedz.Okres zawsze zaczyna mi sie od takich brazowawych plamien,wiec chyba jest o.k...dzieki