Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sakata

Przestaje obgryzać paznokcje!!!Kto się przyłącza

Polecane posty

Gość sakata

walczę z tym nałogiem od lat. Często udawało się już przez dłuższy czas i znów do tego wracałam. Ale ciągle walczę z tym. Teraz już są w miarę długie i postaram się . Ma ktos podobny problem?? Może ktos się przyłączy?? Będzie mi łatwiej. :)

Gość sakata
mnie zdaża się że okresami tego nie robię, nawet przez kilka m-cy a później znów do tego wracam - dlaczego!!!!

Gość ewelinka22
Ja masakrycznie obgryzałam do VIII klasy szkoły podstawowej, kiedy to jakoś się powstrzymałam, zapuściłam na długie i ... tak mi się spodobały, że nie potrafię beż nich żyć!!! Od tamtego czasu noszę naturalne, długaśne paznokcie, którymi-zwłaszcza teraz, w dobie tipsów-KAŻDY się zachwyca! Więc, jak widzicie, mnie pomogła siła woli! :)

Gość sakata
i ja liczę, że tym razem się uda. Raz to chyba przez pół roku miałam tak długie, że pytano mnie czy tipsy i znów zaczęłam. :(

Gość mademoiselle C
ja obgryzałam paznokcie od dzieciństwa. Próbowałam wszystkiego,łącznie z rekawiczkami;0 Pomogło mi założenie tipsów. Fakt,miałam je zaledwie kilkal miesięcy,ale pragnienie posiadania takich paznokci,długich i ślicznie pomalowanych było tak silne,że postanowiłam nigdy więcej nie włożyc palców do ust. I..udało się:) Dlatego żadne specyfiki i cuda wam nie pomogą,jeśli WY nie bedziecie pragnęły mieć długich,ładnych paznokci. Pozdrawiam

Gość sakata
długie i piękne paznokcie zawsze były moim marzeniem. Może tipsy to dobry pomysł. Dzięki

Gość ewelinka22
"mademoiselle C" Twój pomysł jest naprawdę trafiony! Odzwyczajasz się od tego wstrętnego nawyku, a tipsa ugryźć to chyba raczej ciężko ;)

Gość sakata
znajome mają tipsy i często się im odczepiają, trzeba więc mieć czas żeby to naprawiać

Gość mademoiselle C
Kiedy zrobiłam sobie te tipsy,dla mnie czyli osoby z od zawsze poobgryzanymi paznokciami było to cos cudownego. Nakupowałam sobie wtedy mnóstwo lakierów,i postanowiłam sobie,że tym razem nie zmarnuję tego wszystkiego,i że choćby nie wiem co,uda mi się. Było ciężko,nie powiem,na początku łamały mi sie i rozdwajały,ale zacisnęłam zęby i małymi kroczkami wyhodowałam piękne paznokcie. To nie jest proste,ale warto. Powtarzałam sobie,ile wstydu kosztowało mnie,jak ktos np w autobusie patrzył sie na moje ręce,albo będa z chłopakiem na randce chowałam ręce,gzdie tylko się dało.... Dlatego NIGDY WIęCEJ

Gość ewelinka22
Oj, tu Ci niestety nie doradzę, bo trzymam sie od tipsów z daleka, ale chyba jak są dobrze zrobione (raczej nie warto na tym oszczędzać), to powinny sie trzymać?

Gość sakata
mnie najgożej wstyd w pracy a mam kontakt z ludźmi. To okropne

Gość jo..lik
to jest problem z tym obgryzaniem paznokci lub skórek ja mam problem ze skórkami, ale jest to wynik stresu i aby się tego pozbyć należy wyeliminować stres czyli terapia u terapeuty bądź farmakologia

Gość sakata
wyeliminowanie stresu jest raczej niemożliwe w moim przypadku

Gość sakata
mam nadzieję, że uda się bez terapi

Ja tez jestem anonimową obgryzaczką, a raczej byłam, bo udało mi się z tym skończyć! :D Teraz mam świra na punkcie paznokci, ciągle je odżywiam, smaruje, w zasadzie codziennie coś dla nich robię i wyglądaja o niebo lepiej. Czekam tylko na moment, gdy biała częsć będzie proporcjonalna do różowej, bo teraz biała jest długaśnia i nie wygląda to najlepiej... Jestem z Tobą! Powodzenia! ;)

Gość Tieeeeeeeeeeeeeeeeeeee
Rzucilam ten nalog...i mam sliczne i dlugie. Smarowalam paskudztem i przestalam po 2 -dniach...takie paskudne w smaku bylo

Natia Ja też chodziłam do kosmetyczki która powiedziała, że mam za krótkie - więc powiedziałam - rób na moją odpowiedzialność - a jednak trzymają się już 2 tygodnie! A miałam tak którkie, że moja płytka na jednym z palców miała 4 mm szok!

Sally Hansen ma rewelacyjne produkty - tylko troszeczkę droższe... ale warto

Gość marteczka55555
ehehe a ja przyklejilam tipsy a na drugi dzien chodzilam z poobgryzanymi tipsami wygladal jak mutant bo nie moglam ich odkleic a obgryzanie to moj odsterowywacz

Na wzmocnienie polecam smarowanie maścią z wit. A i olejkiem rycynowym. Mozna też moczyć w podgrzanym olejku bądź oliwie z oliwek. A co do odżywek to dobre jest serum z Rossmanna Lovely (ok 4 zł) z wapniem i wit.C, stosuje tez z inglota preparat przyspieszający wzrost, ale chyba nie działa... :D Dbajcie o paznokcie, wtedy bedziecie o nich myśleć i kontrolować wkładanie palców do ust. Ja też potrafie się już kontrolować.

Gość sakata
Dzięki za rady. Ja też stosuje odżywki i maluje. To mi pomaga.

Gość kosiara
ja paznokcie mialam przez jeden miesiąc i obgryzlam załorzylam tipsy i tez po jakims czasie je obgryzłam nie było łatwo ale dałam rade

Ja znów obgryzam skórki i paznokcie i wyglądają fatalnie,wstydzę się,czy te skórki się odbudują?Od dziś nie obgryzam,wspierajmy się!

Gość lala42557
mam ten problem z obgrzyaniem paznokci.............!!!!!!!!!!11