Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nikifo

żel 1 fazowy a 3 fazowy - gdzie tkwi różnica

Polecane posty

Gość nikifo

jeżeli zakładałyście sobie paznokcie żeowe proszę, odpowiedźcie mi, jaka jest różnica między nimi, które są trwalszę

Gość nikifo
może ktoś coś wie na ten temat :-)

Gość falbanka***
niema różnicy w trwałości jeżeli są poprawnie wykonane, po prostu 3 fazowe wyglądają czasami ładniej bo możesz użyć na końcu glossa (nabłyszczacza) ale też niekoniecznie, 1 fazowe żele też mogą ładnie błyszczeć. Zależy od stylistki paznokci- jak woli. W trwałości nie ma różnicy. Pozdrawiam :)

falbanko niestety nie moge sie z Toba zgodzic....bo niestety nie masz racji ! jest różnica miedzy żelem 1 fazowym a 3 fazowym....różnica jest wielka bo chodzi o trwałość....1 fazowy żel jest poprawiany (nakładany) do 2 warstw....a 3 fazowy nawet do 6 warstw.....wiec reszte już powinnaś sama sobie dopowiedziec....1 fazowy jest jednak leprzy pod tym wzgeledem że jeżeli coś by kosmetyczce nie wyszło....żel ten sama sobie możesz usunąć za pomocą pilnika....nio ale 3 fazowy niestety usuwany jest samoistnie przez paznokcie albo trzeba iść do kosmetyczki.....nie chce się wymądrzać ale chce odpowiedzieć na pytanie;] chce jeszcze zaznaczyć że jestem po studiach Kosmetycznych;];] pozdrawiam

Gość falbanka***
Niestety nie masz racji. Ja również jestem po studiach kosmetycznych (jestem kosmetologiem) a oprócz tego jestem stylistką paznokci i instruktorką więc już masz odpowiedź. Żel 1 i 3 fazowy jest takiej samej twardości i oba usuwasz przez spiłowanie pilnikiem bo to ten sam - praktycznie każdy żel oprócz glossa możesz użycz jako 1 fazowy, zależy od wprawy. Pozdrawiam.

Gość falbanka***
a jeżeli chodzi o ilość warst to wszystko zależy od ciebie a nie od tego czy to 1 czy 3 fazowa metoda, jaki paznokieć, czy coś wtapiasz, czy french itp

Gość Gierychowska maturzystka
różnica to dwie fazy

Gość Stylista
1 Fazowy wszystkie warstwy z jednego żelu 3 Fazowy to a)Bonder-żel podkładowy b)żel budujący c)żel wykańczający ale tych wiadomości uczą na kursie

Gość CZUPI18
BARDZO INTERESUJE SIE STYLIZACJA PAZNOKCI TYLKO JESTEM SAMOUKIEM,I ROBIE SOBIE SAMA PAZNOKCIE ,KORZYSTAM Z WIEDZY W INTERNECIE,ODPOWIEDZI SA FACHOWE.BARDZO DZIĘKUJĘ "FALBANCE" ZA WYCZERPUJACA ODPOWIEDZ O ŻELU 3 FAZOWYM.

Gość pazurki
jezei sa poprawnie wykonane to oba sa dobre ja pracuje na 1 fazowym sun flowera ale daje na koniec blysk UV dokladnie tak samo sie oba ściaga- piluje