Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Jot

Brać czy nie brać?

Polecane posty

Gość Jot

Witam :) Jutro mam wizytę u ginekolog. Od jakiegoś czasu myślę o rozpoczęciu zażywania środków antykoncepcyjnych ze względu na cerę. Od wielu lat mam trądzik, który próbowałam leczyć u dermatologa... Jeden mi najpierw złuszczał, drugi dał antybiotyk... po zakończeniu wszystko \"wróciło do normy\" :/ Dlatego myślę o antykoncepcji. Ginekolog poleciła mi Yasmin i Diane-35. Przeczytałam broszurki i nadal nie jestem pewna. Obawiam się skutków ubocznych, szczególnie przybrania na wadze, a odkąd pamiętam, staram się zrzucić trochę ciała. I cała praca, jaka przede mną poszłaby na marne. Przeczytałam, że niby około 2 kg rocznie tylko można przytyć, ale mimo wszystko to i tak dużo. Nie wiem, dlatego proszę o jakiekolwiek wskazówki, czy warto zaczynać \"pakować się w hormony\" czy poczekać, aż za jakieś 10 lat może będę mieć męża i wszystko się unormuje :p Pozdrawiam serdecznie i dziękuję z góry za pomoc :)

nie pakuj sie w hormony przez cere! idz do dobrego dermatologa ale prosze nie pakuj sie w tabletki.

Gość Jot
Koleżanka powiedziała: chcesz mieć cerę jak pupa niemowlaka? Zacznij brać antykoncepcyjne. Jej pomogły. Nie mam też ochoty znów szukać nowego dermatologa, który zacznie złuszczanie i w ogóle :/ Wiadomo, pakowanie w jakiekolwiek leki nie jest za dobre, niszczy się wątroba itd. Ale w końcu to ma pomóc :/

ja mialam bardzo dobrego dermatologa ktory mnie wyleczyl,co prawda czesto pojawialy mi sie przed okresem,ale byla babka super-nazwisko Szlendak-lublin twoj wybor z tabletkami,ale bedziesz tego zalowala.wiesz mi.

Gość Jot
Dzięki Kala :) Wiem, że mogę żałować... Lublin trochę za daleko od Radomia :p Tak czy siak jeszcze się zastanowię. Ale na 80% nie zacznę leczenia hormonami.

ja naprawde nie chce zle. sama zaczelam brac zaraz po skonczeniiu 18 lat bo : chcialam robic to bezpiecznie,mialam taka sobie cere a przed wszystkim co na mnie wplynelo to fakt ze mdlałam na poczatku okresu z bolu i dlatego zaczelam brac tabletki.ale teraz mam komplikacje. mam duze problemu po roku bo mi zle dobrano lek. takze nie truj sie narazie.poczekaj jeszcze z tym

Gość hm a moze tak...
polece ci cos. zaczelam brac tabletki zeby wyleczyc cere. fakt pomoglo. ale gdy je odstawilam, wrocilo... poprostu jednym pomaga drugim nie. czym sie wyleczylam.... napewno nie jest to ani przyjemne specjalnie ani smaczne ale dziala i moim znajomym tez pomoglo choc mieli straszne problemy z tradzikiem... strasznie straszne. kolezanka kupila kiedys w sklepie zielarskim takie kropelki ojca grzegorza. pilo sie to chyba dwa razy dziennie albo trzy. do tego byla taka pomada ojca grzegorza... nie znosilam jej zapachu, choc moi znajomi nie narzekali. cos podobnego do szarego mydla... uzywalam tego do mycia sie przez jakis miesiac. pryszcze z pleckow zniknely. do dzis nie mam problemow. jednak na twarzy czasem cos sie pojawia mimo ze wiek dojrzewania dawno mi minal.. zwlaszcza jakies zatkane pory. mi pomaga 5 minut solarium raz na jakis czas... wysusza cere, ale nie zeby sie tam opalac czy cos i sie niszczyc..

Gość hm a moze tak...
teraz i tak musze brac tabletki ze wzgledu na problemy kobiece. wiec... kto wie co przyniesie ci czas, kiedys moze bedziesz ja brala z innego powodu niz tradzik. moze nie warto tak sie truc poki nie trzeba

nigdzie nie jest napisane ze tabletki pomoga Ci w 100% nie na kazdego to dziala