Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość taka mała nieznająca

prosze o rade

Polecane posty

Gość taka mała nieznająca

na czym gotujecie barszcz czerwony czy wystarczy kostka rosołowa a może niezbędne jest jakieś mięso

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość taka mała nieznająca

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Jeśli to ma być zupa UCZCIWA , to wskazane jakieś gnaty - ja gotuję na wołowinie. W zasadzie najlepszy barszcz czerwony wychodzi na rosole, ale tak krawiec kraje, jak mu materii staje...

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość taka mała nieznająca
dziękuje ja kupiłam porcje rosołowa może sie uda

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość taka mała nieznająca
zwłaszcza ze to będzie pierwsza taka zupa nie z torebki

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Jakii
Ja gotuję na czymś wędzonym np. boczku. Wykorzystuję go później po przesmażeniu z cebulka do okraszenia ziemniaków. Wiem, ze niezdrowe ale za to jakie pyszne. W ostateczności jeśli jest to czysty czerwony barszcz np. taki jak na wigilie, to moze być z kostką, tylko niezapomnij dobrze przyprawić.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Jakii
Nie zapomnij dodać trochę octu, ale dopiero wtedy gdy warzywa beda miękkie. Poprawi to smak i kolor barszczu.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ocet cukier
kolor wychodzi bardzo ładny

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Postny barszcz gotuję na Wigilię. Taki powszedni na wołowinie - najlepiej na wołowinie z kością. Z ugotowanego mięska mozna zrobić pierożki lub naleśniki. Barszcz zdrowiej chyba zakwasić sokiem z cytryny. Octu spirytusowego w kuchni unikam. Pasma sukcesów w kuchni Ci życzę, Taka Mała :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość taka mała nieznajaca
wielkie dzięki za odzew

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
moja mama robi pyszny barszcz bez zadnego miesa ani kostek rosolowych - wywar jest warzywny, bo daje do zupy oprocz burakow jeszcze inne warzywa (chociaz burakow jest znakomita przewaga). daje rowniez sporo rozgniecionego czosnku, sos z cytryny i troche gestej kwasnej smietany. barszcz wychodzi wysmienity :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość hahahohohihiii
Ja często barszczyk czerwony robię na..żeberkach :-) i jest dobry

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×