Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pfffffffffff

ANEMIA ?

Polecane posty

Gość pfffffffffff

od 2,5 roku nie jem miesa (ryby ok 2-3 razy w tyg), czesto jestem przemeczona,nieskoncentrowana,raczej kiepsko mi idzie "wkuwanie". No i jeszcze jeden (ponoc) objaw anemii - lamiliwe,slabe paznokcie z bruzdami :O moze to anemia ? czy skierowanie na morfologie krwi bierze sie od lekarza pierwszego kontaktu ? prosze o rade, moze ktos spotkal sie z ta choroba?

Gość możesz bez skierowania
iść do laboratorium i zrobić sobie badanie ogólne krwi. Ti kilka złotych kosztuje, a wyniki pokażą czy to anemia. Pewnie tak, skoro masz tak ubogą dietę i takie objawy

ja mam lekka... tez nie jem za czesto miesa, bo nie lubie... no i juz raz mialam, a teraz znowu to wylazlo cholerstwo 😠 musisz jesc wiecej warzyw ktore zawieraja zelazo, np buraczki u tyle, albo przepisza ci zelazo w tabletkach... co wolisz... ja wybralam warzywka :)

Gość pfffffffffff
hmmm czyli badania robie na wlasna reke,a potem z wynikami do lekarza marsz ?

Gość możesz bez skierowania
no właśnie. :-) Chyba, że szkoda ci tych paru złotych ale za to wysiadujesz 2 razy w przychodni do lekarza pierwszego kontaktu

Gość Evwcia
Ja wlasnie dzis bylam na badaniu. tez podejrzewam u siebie anemie.Miesa nienawidze;/ Po skierowanie bylam u lekarza ogolnego , wypisal je w mig, - - jutro wyniki- juz sie boje:(

Gość aboabo
zrób badanie ogólne krwi i poziom żelaza