Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 rechotek

fobia?

Polecane posty

Go艣膰 rechotek

Witam Mo偶e kto艣 te偶 tak ma: od pewnego czasu (mam 30 lat) czuj臋 dyskomfort psychiczny na ulicy id膮c ulic膮, gdy kto艣 na mnie patrzy - w ka偶dym widz臋 potencjalnego napastnika - w grupce 艂ebk贸w stoj膮cych na ulicy, w kilku hihicz膮cych panienkach, b膮d藕 grupce gimnzajalist贸w - nie boj臋 si臋 przemocy fizycznej - boj臋 si臋 zaczepek s艂ownych, 偶e nie b臋d臋 wiedzia艂 jak zareagowa膰 do tego dochodzi obawa, 偶e postronni ludzie b臋d膮 na mnie patrzy膰 jak na jakiego艣 lelaka - nie ba艂bym si臋 gdyby mnie kto艣 (facet) atakowa艂 fizycznie, bo wtedy bym sobie poradzi艂 - czy kto艣 te偶 tak mia艂? jak sobie z tym poradzi艂 sam przed sob膮 wiem 偶e to chore i nieuzasadnione ale nie mog臋 tego przezwyci臋偶y膰

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 marmolada7
mo偶e za du偶o czasu sp臋dzasz przed komputerem,albo cos sobie wmiawiasz???? w kazdym razie nie bagatelizuj tego.Znam go艣cia u kt贸rego te偶 si臋 to tak zacz臋艂o.Manie przesladowcze,ci膮gle przed kims ucieka艂,kogo艣 si臋 ba艂.Trafi艂 do szpitala.Kuracja lekowa.Wychud艂,zblad艂...wrak cz艂owieka...Ma jaki艣 rodzaj rozdwojenia ja藕ni..... Nie funkcjonuje juz normalnie :(

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 rechotek
przy komputerze sp臋dzam zaledwie kilka godzin dziennie (5-6)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 CoZaDzie艅
Te偶 od jakiegos czasu mam taka "fobi臋" .... ja znowu widz臋 w ka偶dym cz艂owieku osob臋, kt贸ra mnie chce skrytykowa膰.Mam wra偶enie ,ze jak sie kto艣 patrzy na mnie to mysli sobie "jaka ona dziwna" i tysiace takich r贸偶nych mysli.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 CoZaDzie艅
Te偶 od jakiegos czasu mam taka "fobi臋" .... ja znowu widz臋 w ka偶dym cz艂owieku osob臋, kt贸ra mnie chce skrytykowa膰.Mam wra偶enie ,ze jak sie kto艣 patrzy na mnie to mysli sobie "jaka ona dziwna" i tysiace takich r贸偶nych mysli.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 rechotek
no w艂a艣nie o co艣 takiego chodzi - 偶e wszyscy chc膮 mnie o艣mieszy膰 w oczach 艣wiata

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 dziadzia
tez to mm i nie tylko te fobie. Np ja zamartwiam sie o przysz艂o艣c, mam pesymistyczne mysli, nerwowe, sp臋ta ciagle jestem, smutna, wszystko mnie kurza i ludzie tez.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 CoZaDzie艅
Ma艂o pewno艣ci siebie... nie akceptujemy siebie? My艣l臋,偶e to te偶 mo偶e wynikac z przesz艂o艣ci np. krytykowani przez najbli偶szych. Wzg臋dem siebie jestesmy wymagaj膮cy ?Ja w艂a艣nie dzisiaj chcia艂am sie na ten temat wygada膰.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 CoZaDzie艅
Ja te偶 jestem spi臋ta i nerwowa. Wiele rzeczy mnie wkurza. A jeszcze najlepsze jest to ,偶e mam zaw贸d artystyczny i jestem czesto na scenie i oglada mnie wiele os贸b i w艂asnie krytyka ... zn贸w. Czasem mam takie dni ,偶e najlepiej sie schowa膰 a niekeidy jestem pewna siebie itd. dziwactwo!!!! chce sie od tego uwolnic bardzo

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 polaaaaaa
Witam,mam podobnie jak wy boje sie ludzi, nie lubie tlumow.Gdy ide przez miasto wydaje mi sie, ze ludzie sie na mnie"zle" patrza, chyba boje sie krytyki,przjemuje sie tym co ktos mowi:(

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 onaaaaaaaa
cz臋sto tak w艂a艣nie zaczyna sie schizofrenia .... zaci膮gnij porady lekarza

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 dziadzia
ja nigdy nie patrze na ludzi a jak patrze to widze ze oni tez patrza i ze zaraz mi owiedz膮"i co sie tak gapisz?", tylko wi臋c zerkam i upewniam sie czy ktos patrzy, cz臋sto nikt nie patrzy tylkozerka jak sie ubra艂am, umalowa艂am...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 polaaaaaa
Wydaje mi sie, ze ludzie wrazliwi tacy sa,,bo nas bardziej boli czyjes zle slowo czy zle spojrzenie

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 rechotek
co dziwne ja kiedys tak nie mialem - sam patrzylem ludziom prosto w oczy bez rzadnych obaw, a tu w ci膮gu 2ch lat wszystko siad艂o w g艂owie na schizofrenie jestem za stary

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 polaaaaaa
Rechotek moze z wiekiem straciles pewnosc siebie tak jak ja..i chyba duzy wplyw maja na to rowniez kompleksy

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 CoZaDzie艅
Nie wiem co z tym robi膰. Lekarz pewnie mi jeszcze wi臋kszy galimatias zrobi w g艂owie Albo i nie?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 polaaaaaa
Moze mam glupie myslenie ale mysle, ze jezeli sami sobie nie pomozemy nikt tego nie zrobi...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 rechotek
polaaaaa - trzeba przyzwyczaja膰 organizm do tego i cz臋sto z domu wychodzi膰 - chyba jedyne wyj艣cie

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 CoZaDzie艅
Tez tak s膮dze.Trzeba wychodzi膰 z domu :) to ja id臋 ...pozdrawiam

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 polaaaaaa
Hmm czasami sama sobei sie dziwie czemu tak mam, czego ja sie boje ale to jest silniejsze.Czasem mysle nawet jak mam isc bo boje sie, ze pomyla mi sie kroki

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 aboabo
to mog膮 by膰 pocz膮tki fobii spo艂ecznej ale w schizofreni臋 nie ma potrzeby wkr臋ca膰 ch艂opaka. 1. naucz si臋 relaksowa膰 2. je艣li chcesz zapisz sie na jaki艣 sport walki, to Ci doda pewno艣ci siebie 3. i najwa偶niejsze -SAMOAKCETPACJA. pami臋taj, to co kto sobie my艣li na Tw贸j temat TO JEGO PROBLEM. nie dasz rady wszystkiego kontrolowa膰, odpu艣膰. je偶eli to fobia spo艂. to prawdopodobnie bardziej ni偶 innym zale偶y Ci aby dobrze wypada膰 przed innymi, musisz dobrze wypa艣膰 偶eby siebie zaakceptowa膰, a to nie jest tak. Z jednej strony ogromna presja bycia podziwianym a z drugiej kompletna nieakceptacja siebie, z tej mieszanki nigdy nie wyjdzie nic dobrego. Nigdy nie zadowolisz wszystkich. Zreszt膮 ma艂o kogo to obchodzi, to ty poprostu szukasz potwierdzenia swoich z艂ych przeczu膰 w oczach innych i.. je znajdujesz. Zajmij si臋 sob膮, swoimi potrzebami, nastrojem, s膮 tak samo wa偶ne jak innych.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 rechotek
polaaaa mam tak samo - wiem 偶e to g艂upie ale jest silniejsze ode mnie aboabo - dzi臋ki za odpowiedzi - co do pkt 3 to zdaje sobie sprawe z tego co piszesz, 偶e nikogo nie obchodzi co robi臋 ale to jest silniejsze ode mnie

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 polaaaaaa
po prostu chcemy byc akceptowani a starch odtracenia jest ogromny

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 aboabo
nie t臋dy droga, najwa偶niejsza jest akceptacja siebie. Wiecie kiedy to wy艂azi? w艂a艣nie w takich sytuacjach, gdy kto艣 narusza wasze "granice" - pozwala sobie na wi臋cej wobec was ni偶 wobec innych, czy na wi臋cej ni偶 gdyby pozwoli艂 innym wobec siebie, nie umiecie si臋 rozs膮dnie broni膰 poniewa偶 uwa偶acie 偶e zdanie innych jest WA呕NIEJSZE od waszego. Musicie nauczy膰 si臋 samoakceptacji po to 偶eby uszanowa膰 swoje potrzeby. Dop贸ki si臋 tego nie nauczycie, dop贸ki opinia innych (OBCYCH?!) ludzi b臋dzie dla was wa偶niejsza ni偶 wasza w艂asna, dop贸ty b臋dziecie tkwi膰 w tym czym jeste艣cie. Ale to d艂ugi temat.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 rechotek
aboabo - to trudne, nawet bardzo

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 aboabo
Pr贸偶n膮 jest ambicja by upodobni膰 si臋 do wszystkich, albowiem na wszystkich sk艂ada si臋 ka偶dy, a ka偶dy nie przypomina nikogo Andre Gide 艂adnie, nie? w艂a艣nie znalaz艂am:) pozdrawiam

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ka_ka_kanapka_z_szynk膮
A palilsz/paliles marihuane? Z ciekawosci.Takie leki sa po trawie czesto. Ja tam "wale" wszystkich pokolei jak ktos sie na mnie patrzy to ja tez sie zaczynam:D :D :D Do normalnych ludzi sie usmiecham. Fobie chodza po ludziach .Podstawa jest znalezienie przyczyny - polowa sukcesu. Pamietaj,ze nasze najwieksze l臋ki sie urzeczywistniaja jak sie o nich czesto mysli. To jest jak z afirmacja.Boisz sie, myslisz o tym - > a ta mysl przemienia sie w czyn.Wkoncu ktos cie zaatakuje. Moze lepiej zmienic swoje myslenie na pozytywne?? aboabo: nice.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ka_ka_kanapka_z_serem
nikt nie mowil ze bedzie latwo :0 !

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 rechotek
nigdy w 偶yciu nie pali艂em marichuany, w og贸le 偶yj臋 bez u偶ywek

Udost臋pnij ten post