Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Laila84

Być z nim czy nie być?

Polecane posty

Gość Laila84

Jestem z chłopakiem, którego bardzo kocham. Problem w tym, że po alkoholu robi się on agresywny. Nie raz juz mnie uderzył, wyzwał itd. Próbowałam to zakończyć, ale nie mogę zapomnieć o tych 3 latach i cudownych chwilach, które razem przeżyliśmy. On zawsze obiecuje, że się zmieni. Ale czy to możliwe, że zmieni sie na zawsze? Nie wiem już co mam robić. Mam 22 lata i nie chcę zmarnować sobie życia. Czy ktoś z was mial taki problem? Jak sobie z tym poradziliście?

wiem, że latwo powiedzieć zostaw go, ale w tej sytuacji to jedyne rozsądne wyjście. Ludzie ot tak nie stają się lepsi z dnia na dzień. Poza tym skąd masz pewność, że za parę lat nie zrobi Ci krzywdy po alkoholu. Pamietaj, że czasem wstarczy jedno uderzenie...

Gość zdecydowanie nie
nie być!!

Gość zeew
zakoncz... masz 22 latka i zycie przed soba...pewnie teraz Ci sie wydaje ze juz z nikim nie bedzie Ci tak cudownie... ja majac 22 lata tez tak myslalam,balam sie skonczyc moj kilkuletni zwiazek... teraz mam 23 lata, jestem z cudnym facetem i wiem ze dobrze zrobiłam :) Tobie zycze tego samego... pamietaj ze on sie nie zmieni,może być tylko gorzej... Trzymaj sie :) 🌼

Gość byla zona alkoholika
raczej nie zmieni sie,najprawdopodobniej zmieni Twoje zycie w koszmar. Nikt Ci jednoznacznie nie odpowie,czy masz z nim byc czy nie,bo to Twoja decyzja,ale jesli zdecyduesz sie zostac musisz byc przygotowana na wiele lez,bOlu ,upokorzen... Pomysl tez o ewentualnych dzieciach,czy chcialabys je skazywac na taki los. A tych cudownych chwil jest coraz mniej ,z czasem strach i cierpienia fizyczne i psychiczne zacieraja nawet te dobre wspomnienia... Zycze Ci szczescia i podjecia trafnej decyzji.

Gość Laila84
Dzięki Wam wszystkim za rady. Pewnie macie racje, czasami się tylko boję, że nie pokocham już nikogo tak bardzo jak jego. Mówią, że jestem ładną i fajną dziewczyną, ale czasami myślę, że nie znajdę już tej drugiej osoby. Może przychodzą mi takie myśli, bo skonczyłam ten związek 2 dni temu. Wiem, że on niedługo zadzwoni. Jak mam to naprawdę zakończyć, jezeli w tej chwili nadal go kocham(chociaż po tym co mi zrobił nie powinnam)?. Czy na początku zawsze czuje się taką pustkę? Bo w tej chwili nie bardzo chce mi się żyć.

Gość ja tez takie
pokochasz a on sie nie zmieni bedzie coraz gorzej ja to przezyłam pozdrowienia

Gość Laila84
Do JA TEZ TAKIE-przeżyłaś i jak się to skończyło?

Gość doświadczona*
zakończ ten związek jak najszybciej

Gość agatago
uciekaj gdzie pieprz rosnie!!! z innym tez bedziesz miala po 3 latach niezapomniane wspomnienia tez to przezywalam - moj byly obiecywal mi ze juz nie siegnie po alkohol, malo tego, wszyl sobie esperal...niestety glupi problem sprawil, ze go sobie wydlubal...widelcem NIE WARTO!!!

ZOSTAW GO AJK NAJSZYBCIEJ. JA ROWNIEZ BYŁAM W TAKIM \"CHORYM\" ZWIAZKU...ŁUDZIŁAM SIE ZE SIE ZMIENI..ALE JAK ZAMIESZKALIŚMY SAMI - PROBLEM SIE NASILIŁ (OCZYWIŚCIE PO PEWNYM CZASIE). WRESZCIE NIE WYTRZYMAŁAM I SAMA ODESZŁAM. i TERAZ WIEM ZE TO BYŁA NAJLEPSZA DECYZJA W MOIM ZYCIU. CZŁOWIEKA SIE NIE ZMIENI!!!!

Gość Laila84
My już też planowaliśmy, że zamieszkamy razem. I to niedawno. Ale się z tym wstrzymałam i chyba dobrze. Ułożyłyście sobie życie z kimś innym po rozpadzie tego pierwszego związku? A jeśli nie to czy zapomniałyście i jest teraz dobrze?

Wiesz co ja mam dodatkowo dziecko!!!. I daje sobie radE. A czy zapomniałam???Powiem ci tak..Bardzo go kochała...Ale mnie skrzywdził i kiedy doszło to do mnie - odeszłam. A teraz wrecz go nienawidze.Od miłosci do nienawiści jeden krok. Jakby mi ktos o tym powiedział nie uwieżyłabym. Nie martw sie. Naprawde nie warto byc z kims kto tego nie docenia. Pomysl: Jak mozna kogos kochac za zarazem krzywdzic???? A on cie krzywdzi i wiesz o tym!!!!Nie ma tergo złego co by na dobre nie wyszło...A kto sie chamem urodził, kanarkiem nie zdechnie...

Gość Laila84
Masz racje TULIPANIE. Chyba nie warto tego ciągnąć. Ja chyba tez nie wierze, że tacy ludzie mogą sie zmienić. A córeczki ci zazdroszczę, zawsze jest przy tobie mały człowieczek :) A jak wypełnić tą pustkę? Czasami nie mam siły wstac do pracy.

Gość Laila84
Ps.nie córeczki tylko dziecka bo nie napisałas czy masz chłopca czy dziewczynkę :)