Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Oleńkaaa_24

znieczulenie przy porodzie?!!

Polecane posty

Gość Oleńkaaa_24

Prosze o opinie na temat znieczulenia podczas porodu. Czesto slysze opinie, że taki zastrzyk niesie za soba duże niebezpieczeństwo bo nie czyje sie skurczy itp. Ciekawa też jestem czy to znieczulenie jest dostepne w kazdym ze szpitali ???Piszcie ....:-)))

Gość Oleńkaaa_24
ponawiam temat

Gość niedługo urodzę
hej, skurcze czujesz normalnie z tym ze mniej cię boli. takie znieczulenie podaje sie jak masz ok 3-4cm rozwarcie. słyszałam też - ale nie wiem czy to prawda - ze po znieczuleniu jest większe prawdopodobieństwo iż dopadnie cię depresja poporodowa (może to jakieś brednie ale talk słyszałam). w każdym szpitalu musisz zapłacić za znieczulenie, w mniejszych miastach więcej w mniejszych mniej. ja pochodzę z łodzi i w tym szpitalu, w którym chcę rodzić kosztuje 500 zł. aha, musisz też wcześniej poinformować personal o chęci skorzystania ze znieczulenia. pozdrawiam

Gość Katarzynaaaaaa
Wszystko zależy od anestezjologa. Ja miałam znieczulenie nie czułam bólu, ale skurcze tak. Nie spowolniło to akcji porodowej. Jak ze wszystkim są zwolennicy i przeciwnicy, mój mąż miał obawy czy nie będą mieli problemów ze wkuciem, ale ja nawet nie poczułam kiedy wbiła mi igłę. Mój mąż wszystkim koleżanką teraz poleca :) poród tylko ze znieczuleniem ( ja miałam bóle krzyżowe, koszmar)Zresztą wcześniej słyszałam że anestezjolog z którego usług koszystałam ma dobra ręke. W moim było dostępne, ale odpłatnie. Wcześniej spotkałam sie z anestezjologiem żeby sprawdził czy nie ma przeciwskazań i ustalić kwotę. Musisz przeprowadzić wywiad w szpitalu w którym zamierzasz rodzić.

Gość Oleńkaaa_24
Dziekuje bardzo za wasze opinie !!! I czekam na nowe

Gość Iza..
chcialam ze znieczulenie,ale bede rodzic bez.Raz ze polozna odmawia, a dwa, na woloskiej, gdzie bede rodzic, kosztuje 600zł i robia niechętnie.boje sie jak diabli ze znieczuleniem czy bez...Nawet teraz jak to pisze czuje bol brzucha ze strachu.buu:(

A ja właśnie cały czas utrzymywałam że będę rodzić bez znieczulenia ale teraz już się zastanawiam nad tym :o