Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pilny uczen

A Moze Jest Tu Jakis Historyk ?

Polecane posty

Gość pilny uczen

Kurcze mam na jutro zadanko , ale też 2 sprawdziany na jutro i chyba sie nie wyrobie , czy jest tu ktos kto zna sie na histori ? bardzo prosze o pomoc bardzo wdzieczny ;) pozdrawiam i z góry dziekuje

Gość tirir
a w czym konkretnie jest ci ta pomoc potrzebna?

Gość pilny uczen
temat : po zapoznaniu sie z ultimatum austro-wegier wystosowanym do serbii wskarz te jego punkty, ktore naruszaly niezaleznosc serbii. uzasadnij swoje stanowisko manganiam rozumiem twoja wciekłosc ale ja te zadanie dostałem dzisiaj i napewno sie nie wyrobie bo od rana zakuwam w ksiazkach a wiem ze na forum sa tez dobrzy ludzie i moze pomoga ;) ja sobie zrobiłem chwile odpoczynku ale nie dam rady nawet nad tym myslec

polecam zagladnac do ksiazki od historii i troche pomyslec. bo coraz wieksza ilosc osob zaczyna sie wkur... waszymi ciaglymi prosbami o pomoc,

Gość tirir
rusz mózgownicą jeśli znasz to ultimatum to pójdzie ci to w góra 15min

Gość pilny uczen
jest poczatek roku , skad ja teraz ksiazke wytrzasne ? nie wszystkich stac , a wypłata 20

a moze poszukaj w internecie? czegos na ten temat na pewno wiele znajdziesz. nie zyjemy w sredniowieczu.

Gość tirir
a propos ksiązki to treba było wcześniej pomyśleć że się jej nie ma i odkserować strone z tematem albo niech ci ktoś zeskanuje i prześle

Gość Double Ej
Austro- Wegry wystosowaly do rzadu Serbii ultimatum, w ktorym jeden z punktow zadal od wladz Serbii zgody na przeprowadzenie sledztwa, ktorej czlonkowie mieli pochodzic z Austro-Wegier, a nie z Serbii; czyli obce wladze przeprowadzaja dochodzenie na terenie suwerennego panstwa - dlatego tez Serbia nie przystala na ten warunek

Gość pilny uczen
dziekuje bardzo kim kolwiek jestes:**::* mła:*:*:*

Gość Double Ej
Faktycznie wojna mogla sie zaczac wczesniej, mianowicie juz w roku 1908 kiedy Austro-Wegry zajely Bosnie i Hercegowine, spodziewano sie wtedy wystapienia Rosji w obronie Balkanow, jednak car Mikolaj I nie byl jeszcze przygotowany na rozpoczecie konfliktu na tak szeroka skale (pamietajmy ze dwa glowne bloki byly juz zawiazane; panstwa Enteny i trojporozumienia).

Gość Double Ej
Reprezentuja miasto Lodz (czyli ldz-zielona kraina)

Gość pilny uczen
jestes Boska / boski *:*::**:*:*:*:*:**::*

Gość Double Ej
Heh, dziekuje bardzo. Nazywam sie Maciek. Bardzo mi milo :). W razie pytan i watpliwosci prosze daj znac, postaram sie w miare mozliwosci pomoc.

Gość gość
Double Ej Faktycznie wojna mogla sie zaczac wczesniej, mianowicie juz w roku 1908 kiedy Austro-Wegry zajely Bosnie i Hercegowine, spodziewano sie wtedy wystapienia Rosji w obronie Balkanow, jednak car Mikolaj I nie byl jeszcze przygotowany na rozpoczecie konfliktu na tak szeroka skale (pamietajmy ze dwa glowne bloki byly juz zawiazane; panstwa Enteny i trojporozumienia). Car Mikołaj II a nie I