Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość smutna__

Czy ktoś z Was również dokarmia zwierzęta?

Polecane posty

Gość smutna__

Czy ktoś z Was również tutaj obecnych dokarmia bezdomne zwierzęta? moja mama zawsze to robi w drodze do pracy, babcia również, ale zastanawiam się czy istnieją w tym dzisiajszym świecie jeszcze takie osoby. No i wreszcie dziś w telewizji było o Ozzie`m! Mam nadzieję, że ludzie się w końcu opamiętają!

chyba z 5 jeży,a w zimie dochodzą lisy i ptaki drapieżne (inne też ).:o Staram się też zabierać po sobie resztki z barów i jeśli nie daję ich swoim ,to zostawiam w takich miejscach w których jakieś zwierzaki mogą sobie je znalężć . W zimię staram się mieć w samochodzie suchą karmę ,żeby nakarmić jakiegoś głodnego zagubionego psa,czy kota .

Gość jukkii
koty i ptactwo

Gość smutna__
a już myślałam że jestem tu sama :)

ja cały rok dokarmiam kotki, zimą jeszcze ptaszki, jestem jedyna na całym osiedlu, sad :(

Gość jukkii
za dokarmianie ptactwa ścigała mnie zimą spółdzielnia mieszkaniowa. w dobie zagrożenia ptasią grypą mój karmnik wydał im się puszką pandory.;)

Czasami koty, ale niestety nieregularnie. Jak zobaczę biedaka, kupuję jakiś whiskas albo wyjmuję szynkę z kanapki. Po moim blokiem raczej nie ma takich kotów, bo wszystkie zaadoptowała pewna fajna rodzinka.

Gość jukkii
obyś więcej ich odpasł, niż odstrzelisz;)

Ja dokarmim ptaki na balkonie , ale to tylko zimą.Poza tym,przez cały rok, resztki jedzenia wynoszę na łąkę koło domu,zawsze jakiś zwierzak zje.:-)

Gość leniwiec33
Dbam o "Głodzille", które pojawiają sie przed blokiem, jest ich chyba z 5 sztuk. Kupuję 2 kilową pakę suchej karmy i pilnuję by co dzień miały pełną miseczkę przed śmietnikiem. Już tak sie nauczyły że gdy widzą jak podchodzę do śmietnika to pojawiają się dosłownie "znikąd".....Daję im też resztki z obiadu jak coś zostanie. Miło patrzec jak im się mordki śmieją gdy mają pełne brzuszki.