Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość babajagaaa

chrzest czy wesele... co ja mam robić??

Polecane posty

Gość babajagaaa

Koleżanka z pracy zaprosiła mnie na wesele w sobotę, a ja w niedzielę dnia następnego mam chrzciny, na których jestem chrzestną. Nie chcę iść na wesela, bo kasy nie mam za wiele, a chcę rodzicom chrześniaka kupić wózek, bo jeszcze nie mają. Mały ma dopieo 8 dni, a chrzciny pod koniec października. Koleżanka, która wychodzi za mąż ma kasy jak diabeł gwoździ, dla niej moje 200 zł to będzie na waciki do uszu. A dla drugiej koleżanki, która urodziła synka, mojego chrześniaka 200 zł to będzie dużo i ten wózek, który chcę kupić jej na dniach. Jak odmówić przyjścia na wesele. Zwyczajnie nie chcę tam iść. Ważniejszy jest chrzest małego. Sugerowałam koleżance, że nie mogę być, a wiem, że na amen w pacierzu się obrazi, jak odmówię.

Gość babajagaaa
Mówiłam. Jak grochem o ścianę niestety. Na dodatek zaproiszenie na wesele miałam od lipca, a mały urodził się miesiąc przed terminem. Wszystko miało być dobrze, ale mały się pośpieszył i trochę to skomplikowało życie. Ale wybiorę chrzciny, są ważniejsze. Tylko jak tamtej przemówić??

ahaaa czyli juz jej mowilas...i nie rozumie? to niedobrze... moze jest jest przykro, ale z drugiej strony jak pojdziesz na slub a na wesele nie(z przyczyn ktore zna przeciez) to nie powinna byc zla.

Gość babajagaaa
własnie jej tłumaczyłam, że będę w kościele, ale panna stwioerdziła, że albo, albo. A trudno, najwyżej się obrazi. Dzięki za opinię.🖐️