Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość GjertychRoman

46 lat i ciąża. Obciach czy cud?

Polecane posty

Gość GjertychRoman

Moja mama ma 46 lat i jest w ciązy. W domu konsternacja. Ja nie mogę w to uwierzyć.

jezeli to jest twoje pierwsze dziecko,to bardzo niedobrze...jesli ktores z kolei to ok,jezeli chodzi o zdrowie. moim zdaniem to troche za pozno,bo twoje dziecko bedzie mialo 10 lat a Ty? 60,jak mu wtedy pomozesz? moj atesciowa urodzila ostatnie dziecko w wieku 40 lat i sa problemy,nazywaja ja babcia itp

poza tym jezeli to pierwsze dziecko,to po 40 zwrasta o 200 % mozliwosc ze to bedzie dziecko z zespolem downa.niestety ale taka jest prawda.i musisz sie z tym liczyc

Gość ja wiem...
Nie obciach i nie cud. RYZYKO

ale to nie pierwsze dziecko mamy autorki :D gratulujemy serdecznie, żeden obciach!

Gość onaK przeczytaj jeszcze
przeczytaj jeszcze raz post Autora

wiem ze zapytala czy obciach czy cud,tylko napisalam swoje zdanie,moim zdaniem to RYZYKO,jak napisal ktos wyzej

Gość życzliwa dla wszystkich
ale to nie jego dziecko przemądra kobieto :o Roman ciesz się, będziesz miał małego braciszka albo siostrzyczkę :D Są przypadki że kobiety rodza o wiele póxniej, więc nie jest to znów ażtaki cud :D

kurcze,za szybko...przepraszam..niedoczytalam..wszystko przez ten kurs czytania szybko...

Gość GjertychRoman
Co z Wami jest?!! Piszę, że MOJA MAMA jest w ciąży, a tu rozważania czy pierwsze dziecko, bo jeśli tak to niezdrowo. Moja mama ma dziecko!!!!!!!!!1 Ja nim jestem! OnaK to nie ja jestem w ciąży

Gość Swirek
Ona K. Ty teraz idz na kurs czytania ze zrozumieniem. Może Ci tak nie zaszkodzi.

przestan sie mnie juz czepiac.pospieszylam sie,zajmijcie sie problemem chlopaka,a ni moim

Gość no napewno...
ryzyko, ale też i cud :) Napewno nie obciach!

Gość ktoś taki
Musisz przyzwyczaić się do myśli że nie będziesz już numerem 1.

Gość Romuś a z kim w ciążę zaszła
?

Gość kkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk
onaK - 10 razy przeczytałaś, a dalej nie wiedziałaś, o co biega :P, więc nic dziwnego, że się czepiają

Gość GjertychRoman
Ma męża, on nie jest moim ojcem, ale się przyjaznimy. Ale mam szoka.

Gość alinka krak
onaK ... poczytaj troche a potem pisz, bo piszesz glupoty. Owszem z wiekiem wzrasta ryzyko urodzenia dzieci z wadami, ale statystyki mówią, że akurat jesli chodzi o dzieci z zespółem Downa to rodzą ję w wiekszej cześci młode kobiety pomiedzy 20 - 30 rokiem życia.

Gość alinka krak
i nie strasz ludzi. A dla mamusi i braciszka gratulacje ... żaden obciach.

Gość Romuś a co na to
twoje dzieci, masz trójke czy już wiecej?

Gość GjertychRoman
Studiuję dwa kierunki. W tym roku licencjat i magisterka. Sugerujesz chyba, ze z rodziny dzieciorobów pochodzę? Nie, nic z tych rzeczy.

nie powinnas rozstrzygac czy to obciach czy nie tylko wspomagac mame bo ona zapewne ma wiele watpliwosci co do obciachu-wiesz mysle ze to nie jest wstyd wstydem natomiast jest to jak plodzi sie dzieci i nie poswieca sie dla nich nalezycie jak juz pewnie zauwazylas ja mam 36 lat i oczekuje na dziecko, mam dwoje dzieci w wieku 16 i 14 lat i powiem Ci ze na wiesc o ciazy, kiedy to ja rwalam sobie wlosy z glowy i plakalam prawie caly czas, to wlasnie one podtrzymywaly mnie na duchu wspieraly i upewnialy ze nic nie jest wazne tylko milosc i zrozumienie i jeszcze dodam, ze na moje slowa ze przeciez juz mam za duzo lat zareagowaly wrecz oburzeniem wspomagaj swoja mame bo Twoja akceptacja jest dla niej niezmiernie wazna to naprawde duzo znaczy dla matki oczekujacej dziecko gdy jej starsze dziecko okazuje jej w tym czasie duzo zozumiania i wspomaga ja :) zycze calej Twojej rodzinie aby wszystko ulozylo sie dobrze i najwazniejsze zeby i mama i dzidzia byli zdrowi pozdrawiam serdecznie, glowa do gory :)

oj chyba popelnilam kardynalny blad zwracajac sie do autora jak do kobiety :) przepraszam :)

Gość GjertychRoman
Asik36. Dzięki za dobre słowo. Nie popełniłas błędu

Gość Mam 44 lata
Współczuję,dla mnie to tragedia. Wyobrażam sobie jak się denerwuje

Gość tragedia.......
w tym wieku. Mam niecałe 40 i gdybym w ciaze zaszła to bym się załamała.

Gość Mam 44 lata
Dziecko można wychowac ,tylko to oczekiwanie czy będzie zdrowe. Naprawdę współczuje

Gość GjertychRoman
Denerwuje się? uważa to za niesprawiedliwość dziejową, ma żal do losu bo: chciała pojechać na urlop do cieplych krajów boi się reakcji otoczenia boi się, że dziecko będzie mieć kłopoty z powodu mamybabci chciałaby sobie żyć powoli i leniwie boi się że nie podoła trudom wychowania, że nie nadąży Nie chce mnie obarczać maluchem gdyby coś się stało. Nie mam co wyliczać, czuje się jak gówniara po wpadce. Ona całą sobą krzyczy ze to obciach. Stąd moje pytanie na początku.