Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość GjertychRoman

46 lat i ciąża. Obciach czy cud?

Polecane posty

Gość alka01
Masz rację Weronika to jest indywidualna sprawa. Jesli w razie czego ma kto pomóc to nie ma takiej tragedii i oczywiscie jeśli zapewni się byt.Dziękuję za bardzo inteligentną wypowiedź

Gość do weronika_22_1987
..."a co do ludzi to w tych czasach są podli i wredni.. z byle powodu potrafią Ciebie obgadać..jak młodo urodzisz to gadają, późno urodzisz też gadają..." no bo człowiek po to ma rozum, żeby umiał z niego korzystać, a nie albo pieprzą się jeszcze w przedszkolu, albo na starość zamiast różańca .Każdy wiek ma swoje prawa.

Gość alka01
Masz rację. Wypowiedzi z "jadem" wypływają od osób zazdrosnych, nie myślących bezinteresownie, tylko jak komuś sprawić przykrość,żeby czerpać z tego radość. Weronika posiadasz duże mądrości życiowe.Pozdrawiam

Gość weronika_22_1987
dziękuję:) dodam tylko, że nie warto się ,,wychylać" bo od razu ludzie zaczną Cie wykorzystywać..naprawdę przykro mi żyć w takich czasach..czytałam kiedyś mądrą książkę ,,wampiry są wśród nas"..wampirami są Ci ludzie którzy wysysają z nas pozytywną energię..i cieszą się z niepowodzeń innych..niestety coraz częściej otaczają mnie takie osoby.. nie można niczym się pochwalić bo panuje ta chora zazdrość i zaraz człowieka zdołują...niektórzy czekają tylko na okazję, żeby zdołować, poniżyć człowieka..muszą poczuć tą satysfakcję, że ktoś ma gorzej...ble...pozdrawiam:)

Gość pikulka
Moja matka ma 41 lat i jest w ciąży. Ja mam 20 lat, młodszą siorkę o 2 lata i brata o 11. Mam chłopaka i czuję obciach!!!! Stara w ciąży jeszcze o niej nie widać ale będę się wstydzić gdziekolwiek z nią wyjść, myślałam że wnuki będzie bawić a nie dziecko własne na starość!!! Jakoś mi się nie mieści w głowie że za parę mies dom stanie na głowie, wyprowadzę się ja przywykłam do ciszy i spokoju szczególnie w nocy, jak wracam z imp zmęczona a tu becz na maxa!!! Niee ja nie wiem co robić a przy niej mówię że będzie ok żeby się trzymała ale żeby po 40 się nie zabezpieczyć?? Tyle się dzieci rodzi z zespołem downa po 40 ja się boję o nią o siebie i wszystkich nie wiem jak to będzie...

Przeczytałam cały wątek i uśmiałam się, i płakać mi się momentami chciało, i współczuję niektórym ich myślenia. Na koniec naszły mnie refleksje ... bo czy kobieta mająca 40 lat to staruszka z różańcem w ręku? Czy taka osoba nie może uprawiać seksu? Czy nie może wychować szczęśliwego dziecka? Wnuka tak, a własnego dziecka nie? Skąd tyle złośliwości w wypowiedziach? Skąd tyle flustracji i braku zrozumienia? Myślę, że to od nas zależy jakimi jesteśmy ludźmi. I czy mamy 20 lat czy 40 możemy popełniać te same błędy. Mając 20 i 40 lat możemy zaliczyć wpadkę, mając i tyle, i tyle możemy zapragnąć i zaplanować dziecko. Ważne by donosić tę ciążę, urodzić dzidzię, zapewnić jej dobre warunki do życia i kochać ją mocno. I tego wszystkiego Wam życzę!!!

Gość hkrjkrehjw
matkaizona ale ty jesteś ograniczona kobieto do autora: ja mam najstarszego syna 1,5 roku młodszego od brata.I co z tego? chowa się jak jedynak,pozostałe rodzeństwo jest dorosłe,zawsze każdy mu coś kupi,pomoże w lekcjach,da na lody;-) moja matka po ostatniej ciąży odmłodniała,zaczęła bardziej dbać o siebie,więc wyszło jej to na zdrowie:-) dziecko zdrowe,matka dobrze zniosła ciążę i poród(miała 40 lat wtedy). teraz to duży chłopak,bo ma 14 lat:-) a wyobraźcie sobie konsternację ludzi ,jak wchodziła do sklepu z 2 chłopakami ,między którymi różnica wieku była mniejsza,niż niejednokrotnie między rodzeństwem i jeden mówił do niej mamo,a drugi babciu:-) twoje nastawienie ,wsparcie i akceptacja jest ważne... my też byliśmy w szoku jak się dowiedzieliśmy,ale nikt tego nie krytykował,nie komentował złośliwie,wręcz przeciwnie każde z nas ruszyło kompletować wyprawkę:-) powodzenia

Gość hkrjkrehjw
a matkaizona skacze z tematu na temat i wszystkich krytykuje... skąd w ludziach tyle jadu?

Gość niki36
witam, ja mam lat 47 .Hormonalnie przebadana po prostu wyniki książkowe jak u kobiety dużo młodszej.J.Okresy mam regularne wiec to oznacza ze fizjologia nie przekreśliła moich możliwości zajścia w ciążę w tym wieku?Jest coś takiego jak wiek kalendarzowy i wiek fizjologiczny. Dlaczego wiec jeżeli tego chce nie miałabym urodzić dziecka? pozdrawiam wszystkich zgorszonych Małgosia

Gość gość
A cud! Urodziłam córeczkę w wieku 41 lat i co najdziwniejsze takich późnych dzieci było w 91 roku połowa klasy. Bracia starsi od niej 14 i 15 lat traktowali ją jak księżniczkę. Córeńka mądra, inteligentna, studiuje architekturę i urbanistykę. Jak się ma normalnego męża to taka ciąża jest wspaniała. Odmładza. A ludzie??? Co ludzi to obchodzi? Nie pomogą przecież. Przez jakiś czas będziesz sławna bo będą mówić i tyle. Młodość to nie przeżyte lata a młodość ducha i życzę zdrowego dziecka!!! PS: Nie wiem czemu młodzi ludzie ( przyjmuję 30 lat) myślą, że coś ponad ten wiek to ludzie starzy. Skąd uzurpują sob ie wyłączne prawo do szczęścia, miłości czy rodzenia dzieci powyżej tego wieku???? Pa

Gość gość
oooooo zapomnialam sie. eh jaka jestem szczesliwa

Gość gość
Przestańcie się srać, chyba tylko na wiochach zabitych dechami 40 latka to już ma być babcia, a nie matka. Dopóki nie masz menopauzy, dopóki twój organizm jest na tyle wydolny żeby zajść i donosić ciąże, to znaczy, że nie jesteś za stara !

Gość gość
Gdyby macierzyństwo było nienaturalne po 40-tce to natura z pewnością postarałaby się aby kobiety po 40-tce nie były juz płodne.

Gość gość
przestańcie opowiadać bzdury, że po 40 to fajnie mieć dzieci, no nie, zobaczycie jak dożyjecie jak to jest fajnie w wieku prawie 50 lat, gdzie tu strzyka, tam strzyka, lumbago łapie, pamieć zawodzi i ganiać za maleńkim dzieckiem. Opiekuje się wnukiem prawie codziennie al po 4-5 godzin i jestem wypompowana, a co mówić mieć dziecko 24 godzin na dobę do opieki. Ten wiek to nie czas na dzieci, nie oszukujmy się.

Gość gość
temat sprzed 7 lat...ale dalej to nie jest ani obciach ani cud...

Gość gość
Wcale nie tak dużo ma lat. To ja odmlodzi:) super:) fajnie:) teraz kobiety częściej pierwsze rodzą pod czterdziestkę a te parę lat więcej to bez znaczenia. Do pełnoletniosci wychowa a i może wnuków doczeka. Przecież 30lat to pozyje jak nie 40. Spoko luz. Dla mnie cud dar od Boga:)

Gość gość
A czy kobieta, która spotyka mężczyznę swojego życia będąc po 40-stce nie może najzwyczajniej zaplanować ciążę?

Gość gość
Dziecko to zawsze cud, niezaleznie od wieku. Skoro kobieta po 40 zachodzi w ciaze tzn., ze natura wie co robi.