Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość biała łasica

czy uważacie, że 17 lat to dobry czas na współżycie.

Polecane posty

Gość biała łasica

mam córke 17 letnia, zaczęla spotykac się z chłopcem, on ma 22 lata, z tego coo opoiadał mi miał wcześniej dziewczynę, związek trwał 4 lata. to jest pierwszy chłopak mojej córki.zawsze mialam z nią przyjacielski kontakt, teraz przede mną trudne zadanie....znam ją i wiem, że nie jest gotowa na współzycie, jest jeszcze trochę dziecinna i mówię to całkiem obiektywnie na tyle na ile matka może byc obiektywna. jest bardzo wrazliwa, pisze piękne wiersze, mozna ją szybko zranić, ja myślę, a wręcz wiem, że to nie jest chłopak dla niej....nie moge jej jednak tego powiedzieć, chcę, żeby sama to zrozumiała, a z drugiej strony nie mogę biernie patrzeć, bo mi się serce kraje. teraz przezywa szczęsliwe chwile zauroczenia, cieszę się z nią, zwierza mi sie, nie moge tego zniszczyć, ale kiedy mam zainterweniować ? powiedział mi, że on pragnie się z nia kochać, aby dopełnić ich miłość. ona wierzy, że to związek do końca życia, po miesiącu spotykania się z nim mysli o ślubie. ja natomiast czuję, że na sex jest dla niej za wcześnie, nie wiem jak o tym powiedzieć....myślę tez,że to źle świadczy o chlopaku, że po tak krótkim czasie mówi jej o współzyciu, nie chcę zeby ją skrzywdził i wykorzystał. moja corka marzy o tym, by mieć w życiu tylko jednego partnera sexualnego, to jeszcze bardzo naiwne dziewczę, kompletnie nie wiem jak to zrobic, żeby nie wyrządzić nikomu krzywdy i żeby ja ustrzec. reaguje agresją gdy tylko coś ojciec napomknie o jej chłopaku, a co dopiero jak ja zacznę jej tłumaczyć, zamknie się przede mną, a tego nie chcę:-( doradźcie.

Gość ojojojo
już się boję podobnych dylematów i trudnych decyzji, na szczęście to jeszcze przynajmniej kilka lat, moja córka jeszcze jest maluchem:D Nie wiem co ci radzić,ale życzę podjęcia mądrej decyzji...🌼

Gość no tak.....
chyba ze z koniem:O

Gość a w czymże
moim zdaniem On chce Ją TYLKO wykorzystac i to jest okrutne :O

przepraszam, ale chyba nie zrozumiałam, jej chłopak powiedził Tobie, ze chce się z nia kochać ??? po miesiącu chodzenia ze sobą ??? przecież oni się chyba dobrze jeszcze nie poznali, a gdzie tu sex od razu...

Gość loon
Swego czasu moja mama, zupełnie na spokojnie i bez żadnych wyrzutów mi tłumaczyła, że chłopak powinien się długo starać o względy dziewczyny, żeby potem bardziej ją cenił :) Twoja córka w wieku 17 lat może być bardziej gotowa na współżycie niż niejedna 20-latka i to raczej nie jest kwestia wieku. Ale po miesiącu znajomości? :o Po prostu powiedz jej żeby się nie śpieszyła tak, bo na sex będzie miała jeszcze duuuuuuużo czasu :)

Gość sercowy*dylemat
to trudna i delikatna sprawa :o niestety dla dobra corki powinnas delikatnie z nia porozmawiac i wytlumaczyc wszystkie za i przeciw ,bo gdy tego nie zrobisz a on ja wykorzysta i pusci dopiero bedzie tragedia dla ciebie i dla corki. Chlopak wiele starszy,w tym wieku wiadomo czy i o czym mysli,wie jak zwiesc mloda dziewczyne,w tym wieku to spore roznice w gospodarce emocjonalnej dla takiej pary,chlopak niezybt gra fair ;/ a mloda naiwna zakochana dziewczyna latwo ulega wierzac w romantyczna milosc do konca zycia, z kolei dla chlopaka w tym wieku moze to byc kolejna dziewiczka,kolejny podboj milosny,wiec uwazam ze szczera rozmowa wiecej zrobi dobrego niz zlego niz jej brak i pozniejsze rozczarowanie.

Gość ramm
A co córka na to ? Bo - rozumiem - że to jej chłopak chce seksu ? Nie atakuj chłopaka, bo wtedy już nic jej nie wytłumaczysz. Mów raczej o seksie, nie sugeruj, że to coś złego; spróbuj to wszystko opóźnić. Jesli Ci się uda, to może chłopczyk się zirytuje i córka sama przejrzy na oczy.

Gość loon
A z tego co obserwuje, to chłopcy się dzielą na bardzo kochliwych i zmiennych oraz na takich, którzy jak się angażują w związek, to już na dłużej :) Więc, to że ten chłopak był wcześniej z dziewczyną 4 lata tylko dobrze o nim świadczy ;)

Gość sercowy*dylemat
tyle ze on ma 22 lata a corka autorki 17 a w tych przedzialach wiekowy to spora roznica w sferze emocjonalnej ;)

Gość biała łasica
nie nie powiedział mi, ze chce sie kochac z córką, zjadłam "a" na końcu wyrazu.

na pewno nie mów jej \"to nie jest chłopak dla Ciebie, będziesz miała jeszcze wielu chłopaków\" bo to chyba najgorsze co możesz zakochanej dziewczynie powiedzieć. Zabronić tez jej nie możesz, porozmawiać owszem i na wszelki wypadek zahaczyć o antykoncepcję, moze podsuń jej jakąś odpowiednią książkę? Ja z własnego doswiadczenia wiem, że jak pierwszy chłopak to dziewczyna się troche boi, ja sporo czekałam zanim się zdecydowałam:)

Gość kup jej
kobiety sa z wenus a faceci z marsa

Rozmawiałam z 19 latką,która ma to już za sobą i powiedziała, ze seks jest rzeczywiście dla dorosłych,ona z tego nic nie czerpala.Mam córkę 16 letnią i myślę że to za wcześnie.

Tak. Ja mam 17 lat i robiłam to już 2 razy z chłopakiem 3 lata starszym ode mnie a na dodatek poznałam go w internecie. Moi rodzice wiedzą ze sie spotykamy lecz nie wiedzą że to robiliśmy.

Gość a1
niech uczy sie na wlasnych bledach