Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

coco chanel

KTO WYSYLAL PAPIEROSY DO NIEMIEC???

Polecane posty

i wie ile kosztuje przesylka? bo patrzac na oplaty na stronie poczty polskiej taka paczka do 1 kg kosztuje chyba 59 zeta. ale mam nadzieje,ze jednak jest inaczej.

Gość nie jest inaczej bo niby
czemu mialoby byc? :D

Może tyle kosztować, ja wysyłałam papierosy do Anglii i za paczkę 0,5 kg. płaciłam poniżej 20 zł. Teraz nie pamiętam ile kosztowała kilogramowa, ale wiem, że paradoksalnie, bardziej opłacało mi się wysyłać 2 x 0,5 kg, bo wychodzi taniej niż od razu 1 kg.

ile wazy wogole jedna sztanga ? nie zalamujcie mnie ludzie z tymicenami,kur*a,wszedzie drozyzna,zyc sie nie chce. palenie tez ciezko rzucic,co za los..................

Musi być podpisana co tam jest,no i do Niemiec tylko 1 wagon ! Kumpeli wysłał ojciec i miała nieprzyjemności ,bo to było z tymi atakami terror. Ale za to potem sobie odbili,bo przewieżli w samochodzie kilkanaście wagonów ! ie wiem jak jest teraz !

1 wagon w jakim czasie? niby jest ograniczenie wywozowe do 1 wagonu,ale chyba mozna np codziennie wysylac po jednym?

nie wiem jak to do Niemiec, ja do Anglii mogłam wysłać 2 wagony, ale do paczki 0,5 kg. wchodziło tylko 17 paczek. Jakbym włożyła 20 to musiałabym zrobić nadpłate i to też się nie opłacało. Poza tym nie wysyłaj ponad limit, bo zawsze sprawdzają, tzn. prześwietlają paczki i możesz mieć nieprzyjemności.

tak, możesz wysyłać np. co 2 dni po jednym wagonie i do tego się nie czepiają.

wysylalam niedawno wagon do Anglii, zplacilam 10 zeta. Ale co z tego skoro paczka nie doszla... Podobno \"gina\" nagminnie:(

a byla ubezpieczona czy wyslalas tak jak zwykly list? jesli juz to wolalabym,zeby mi ojciec wyslal poleconym,czy jakos tak.......

a i radzę wysyłać Ci nie w kartonie tylko w kopercie bąbelkowej- symbol 17/ G

wiecie co mnie wk****a? ze przesylki z niemiec do polski kosztuja tyle samo co z niemiec do niemiec,a tylko poczta polska musiala dopierdolic takie ceny,ze glowa boli. co oni maja tam monopol na poczte czy co?

wiem,ale dziwi mnie to,ze w ue sa ceny unijne jesli chodzi o poczty,a jedynie w polsce sa inne. i to niemale zreszta.

wyslalam jako paczke w kopercie babelkowej priorytetem. Ale nawet nie wiem czy przysluguje mi jakis zwrot dlatego ze nie doszla czy cos... Zreszta jak ja im to udowodnie ze nie doszla...

A nie wiesz, że PP to niereformowalny moloch jak TPSA?? Zresztą ceny to pikuś - terminy doręczeń przesyłek nie są gwarantowane, a jedynie przybliżone :O Więc jak nie dojdzie na czas, to nic im nie zrobisz :O

tak tez myslalam... te papierosy wysylalam kolezance, pojechala tam na wakacje. Mowila ze dopytala tam znajomych na miejscu i oni twierdza, ze te paczki z papierosami czesciej nie dochodza niz dochodza. Po prostu rece opadaja z bezsilnosci...

anka----> nie zwrócą Ci nic, bo od sierpnia, coś się tam w przepisach pozmieniało i zatrzymują paczki z papierosami. Ostatnie wysyłałam pod koniec lipca i doszły. Potem wysłałam 2 paczki na początku sierpnia i już nie doszły. I z tego co wiem, tam gdzie mieszkają moi znajomi, do nikogo nie dochodzą. Oni sami też nie wiedzą, o co dokładnie chodzi, dlaczego to jest wstrzymane.

do dupy z tym wszystkim. musze poprostu wyprobowac. powiem mamie,niech wysle jedna paczke 1kg-owa, i dwie po 0,5 kg. ale cos mi sie wydaje,ze duzo na tym nie zaoszczedze jakbym miala tutaj kupowac. a co do info o PP i TPSA to dziekuje,bo nawet nie wiedzialam.

ale wiesz co, rownoczesnie ze mna (tego samego dnia) wyslal jej drugi wagon kumpel. Tez nie doszedl. Ale tydzien pozniej wyslal jej po raz drugi i juz doszla paczka. A swoja droga to mogliby chociaz odeslac do adresata jezeli juz bardzo nie chca jej dostarczyc...

Nawet jakbyś wysłała poleconym, to nie odzyskałabyś nic. Ja właśnie zawsze wysyłałam poleconym priorytetem i ich nie odzyskam, bo są zarekwirowane.

Coco czytałam jakiś czas temu taki artykuł i myślałam, że eksploduję ze złości 😠 Otóż wypowiadał się jakiś palant z PP i powiedział, że terminy przesyłek sa ORIENTACYJNE a nie GWARANTOWANE!! I można ich w d... pocałować 😠 😠

Nie wiem, z czego to wynika, ja tak sobie myślałam, że może zaczęli sprawdzać, kto ile wysyłał tych papierosów w ciągu np. miesiąca. Bo przecież dając paczkę na poczcie wklepują wszystkie dane w komputer tzn kto do kogo i co wysyła. A ja wysyłałam przeważnie 3-4 razy w tygodniu.

moze byc ;) w razie czego powiem mamie by jedna paczke wyslala jej sasiadka na adres mojej sasiadki, a druga normalnie bo niestety niestac mnie na proby wysylkowe ;)