Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zmiennna na C

zmiana Novynette na Cilest-jak??????

Polecane posty

Gość zmiennna na C

hej laski w sobote koncze opakowanie novynette(poniewaz mi nie sluza-masa skutkow ubocznych) i zaczynam brac Cilest i mam pytanie JAK ROZPOCZAC BRANIE CILESTU????normalnie zrobic 7 dniowa przerwe jak zawsze i na 8 dzien zaczac?????czy jak bedzie ta 7 dniowa przerwa-i w dniu dostania okresu? piszcie bo nie wiem . no i CILEST MOGE ZACZAC BRAC OD BYLE JAKIEJ TABLETKI?????no i jeszcze jedno hehe co o nich myslicie?jakie preparaty(ziolka itp) oslabiaja ich skutecznosc?

Gość wwwwwwwwwwwwwwwww
mialam dokladnie taka sama zmiane. cilest maja wiecej hormonow wiec bierzesz normalnie. tak jakbys brala dalej te same.czyli 7 dni i 8go o tej samej porze cilest. ja zmienilam ze wzgledu na humory z byle jakiego powodu, zadnych innych skutkow ubocznych nie mialam. no moze libido nieco spadło. teraz jestm na 4 opakowaniu cilestu, przez pierwsze 3 mce plamiłam przy koncu opakowania. jesli teraz to sie powtorzy to zmieniam:O ogolnie martwie sie nieco bo zatrzymuje mi sie woda w organizmie (na szczescie glownie piersi, ale co z tego skoro sa nadwrazilwe na dotyk)i ta dawka hormonow mnie tez nie cieszy...

Gość zmieniam na C
no wlasnie moze te tez nie pasuja do Ciebie-pocieszam sie tylko tym ze czy pasuja czy nie to zawsze dzialaja. ja bym chciala zeby te dobrze na mnie wplywaly bo nie chce zmieniac tyle tych tab. a to plamienia moga mi wystapic przy 1 opakowaniu Cilestu???-nawet przez cale 1 opqakowanie???? a co do kolejnosci to kazda jest tab taka sama wiec spokojnie moge zaczac od ktorej chce jak novynette?

Gość wwwwwwwwwwwwwwwww
mozesz zaczac od ktorejkolwiek. wiem, ze są 2 rodzaje opakowan na rynku. ja mam akurat takie z dniami tyg z tylu wiec zaczynam sobie od ktorejkolwiek soboty powiedzmy i jade dookoła:) nie sadze zebys plamiła przez całe opakowanie skoro juz bralas hormony. ja plamilam w 3 tygodniu. pierwszy cykl przez 3 dni, drugi cykl 4 dni, i trzeci cykl przez jeden dzien. mam nadzieje ze na tym sie skonczy...

Gość zmieniam na C
dzieki, wiesz wypytuje sie ze jak pozniej dostane jakichs plamien zebym nie panikowala.ja mam fioletowe opakowanie i takie niebiebiesko-fioletowe tab i z tylu tez sa dni tygodnia 20zl kosztuja a Ty jakie masz?jest jakas roznica miedzy tymi tab ze w roznych opakowaniach???? wiesz moze co oslabia ich dzialanie

Gość zmieniam na C
ja wlasnie jestem na 4 opqakoaniu novynette i dostalam plamien w polowie opakowania , gin stwierdzil ze najlepiej zmienic tab

Gość młoda z torunia
mam za sobą taką samą zmianę i 6 tabletkę Cilestu za sobą... pierwsza wizeialm zaraz jak mi sie okres zaczal, bo chcialm, by sie szybko skonczyl.. ;) na ulotce jest napisane,ze w jakimkolwiek dniu z 7-dniowej przezrwy mozna wziac pierwsza Cilest... a powiedz-jaks ie po nich czujesz? jest roznica z Novynette? ja nie mam palmien i nudnosci.. ale piersi chyba jeszcze wieksze.. podobno sie po nich tyje.. wiec przeszlam na diete.. chetnie wymienie sie uwagami...:) pozdrawiam!

Gość zmieniam na C
no ja do soboty na novynette i zrobie 7 dniowa przerwe na okres i 8 dnia zaczne Cilest. sa mocniejsze wiec moze byc tycie, choc na takich notesikach co widzialam u gin pisze "Cilest antykoncepcja bez tycia". mnie to akurat nie bedzie meczylo bo waze 48kg przy 171cm wiec te kg jakbym przytyla nic sie nie stanie boje sie tylko zeby organizm mi ich calkiem nie odzucil jakies wymioty czy inne skutki uboczne. bo przy novynette sie wykanczam a musze do soboty wytrzymac

Gość wwwwwwwwwwwwwwwwww
wiem, ze była jakas seria w takim białym opakowaniu. rozniły sie chyba tylko tym, ze w tym fioletowym jest pudełeczko w ktorym mozna schowac tabsy:) jesli chodzi o samopoczucie, to akurat mi sie chyba poprawiło. nie jestem taka marudna i jakas zrezygnowana jak na novy, ale to plamienie...tzn nie wiem czy 1,2 dni i mozna tak nazwac. to było b delikatne...poczekam jeszcze 1 cykl. Mnie najbardziej martwi to, ze to jedne z tabletek o najwiekszej dawce hormonów....

Gość wwwwwwwwwwwwwwwwww
no i przyznaje, ze chyba zatrzymują wode w org. Nie wazyłam sie przed zmianą i po jakims czasie i nie utyłam jakos strasznie, ale mam wrazenie, ze jestem jakas "większa". Ale nie wykluczam, ze to sie dzieje tylko w mojej głowie:)

Gość zmieniam na C
jqa jak mi gin przypisywal Cilest zapytalam sie czy sa duzo mocniejsze a on ze nie.w sumie to zalezy indywidualnie od dziewczyny -jedneej moze ta dawka idealnie pasowac i grama nie przytyje a druga wlasnie zacznie tyc......och zobaczymy za tydzien sie przekonam

Gość wwwwwwwwwwwwwwwwww
ale wiesz, nie chodzi o to czy utyje bo maja sporo hormonów czy nie. ja sie po prostu denerwuje, że ładuje w siebie taka ilosc chemii:O novynette mają 0,02mg estrogenu i 0,15 mg progestagenu, a cilest 0,035 mg estrogen 0,25 mg progestagen i to jest tak naprawde przepasc:)

Gość wwwwwwwwwwwwwwwwww
diane35 np ma taka sama ilosc estrogenów co cilest, a mowi sie ze to hormony z konska dawką:O eeeh sama nie wiem. pewnie najlepiej byloby nie brac nic:) ale nie da rady:)

Gość zmieniam na C
no to silne ,ja tam sie sumie nie znam na hormonach ale wiem ze novynette sa dla mnie ewidentnie za slabe!!!!!nawet mam podejrzenie ze mi owulacji nie trzymaly!!!!!wiec napewno potrzebuje mocniejszych!!!!zobacze jak sie bede po nich czula jak znow zle to wtedy zmienie na posrednie miedzy novy a cilest

Gość zmieniam na C
ale tez sie mowi ze tab anty co maja estrogenu 0.03 napewna zatrzymuja owulacje i sa pewne a lasnie takie jak novy nie powstrzymuja czasami owulacji i wlasnie potem sa wpadki. ja potrzebuje mocniejszych bo strqasznie bolesne i obfite miesiaczki mam no i mialam operaqcje-wycinana torbiel z jajnika i lekarz mi powiedzial ze mam taka urode ciala ze torbiele beda caly czas mi sie robily ale jak bede je kontrolowala to bedzie ok a drugie wyjscie to hormony by powstrzymac tworzenie torbieli a przy novy robily mi sie niegrozne male torbiele ale jednak robily moze przy cilescie pozbede sie juz calkiem torbieli. i mam jeszcze jedno pytanie-cilest na cos szkodzi????chodzi mi np czy bardzo zoladek niszczy czy cos i jakie moga byc konsekwencje z dluzszego stosowania>?

Gość zmieniam na C
no i jeszcze jedno pytanie bo one sa mocniejsze to czy np jak bede miala jednorazowwe rozwolnienie to moze obnizyc ich skutecznosc?bo przy novy itp zmniejszalo to a one sa mocniejsze wiec? a moze to nie ma roznicy>?

Gość wwwwwwwwwwwwwwwwww
rozwolnienie obniza skutecznosc kazdych tabletek, ale wtedy musi cie naprawde niezle przeczyscic...poza tym tabletka wchalania sie do 4h po wzieciu. i wtedy najgroznijesze sa wymioty i bigunki. jesli chodzi o jakies niekorzystne dzialanie na organy wewnetrzne:) to pilnowac trzeba watroby. ale to tak samo ajk przy kazdych innych tabsach.

Gość sylwia83kr
Mam pytanko-lekarz zmienil mi novynette na naraye i nie wiem czy zrobic przerwe miedzy jednym i drugim.czy ktos mi moze pomocz gory dziekuje :-)