Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość malutkaaa

mam pewien problem

Polecane posty

Gość malutkaaa

a raczej nie wiem czy to jest problem chcialam sie od was czegos dowiedziec. Mieszkam poza granicami Polski juz 5 lat i bardzo tesknie do niej, chociaz tutaj mam prace chlopaka (dodam Polaka) i nie wiem, ale coraz czesciej sie zastanawiam zeby wrocic i tu mam do was pytanie czy w ogole warto wracac??jak z praca jest??bo wiadomo wszedzie dobrze gdzie nas nie ma :)

Gość malutkaaa
Meyrevin co znaczy jeszcze nie??tzn co masz na mysli??

Gość ja bym nie wracała
pooglądaj nasze "wiadomości"...bedziesz wiedziała dlaczego :-)

Gość Mareczek25566
wróć jak Kaczyńscy przestaną rządzić - o ile będzie jeszcze do czego - teraz nie wracaj ;-)

Gość fijolek
witam Cię;) rada taka: nigdy nei wracaj. moze za 10 lat jak sie ta nasza Polska jakos rozwinie.. rynek ofert pracy jest bardziej obfity lecz za psie pieniadze wiec sie nei oplaca. a nóż wróca jeszcze ci "lepsi" z "lepszym" wyksztalceniem i zajamja twoje meijsce.. w tym problem ze tu nei ma po co zapuszczc korzeni.. ja haruje jak wól za marne grosze do tego slysze czasami ze to malo. odchodze z tej firmuy koncz studia i wyjezdzam za granice bo neima co tu gnic:) zycze powodzenia i udanego zycai poza granicami naszego kraju

Gość malutkaaa
dziekuje wam na prsawde za odpowiedzi i prosze o wiecej. Tutaj tez sie nie dzieje najölepiej gospodarka pada bezrobocie wzrasta juz nie jest to co kiedys bylo, nie wiem na prawde

--> malutkaaa Mamy np. najwyższe bezrobocie z krajów uni. Najniższe zarobki. Najwyższe ceny np. za internet. Itd. Itp. :o

Gość ja bym nie wracała
smutne ale prawdziwe...tu nie ma do czego wracać :-(

nie wracaj tutaj..ja sama mam ochote stad wyjechac..polityka do dupy calkowicie,praca gora 1200 zl jak ktos donrze trafi..itd itd itd...tak mozna w nieskonczonosc

Gość malutkaaa
no wiecie ja nie musze podejmowac tej decyzji teraz, ale tak sie zastanawiam czy w ogole warto tutaj dalej siedziec. Jak bede miala dzieci czy warto je wychowac w innym kraju??za Polska strasznie tesknie, ale jak wyjezdzalam to sama gadalam no polityke w naszym kraju :) wiadomo jak pojade na urlop to nie jest to samo jakbym musiala znowu mieszkac w Polsce :)

Gość malutkaaa
ale wiecie co sie tak zastanawiam niby takei niskie zarobki, a skad wszyscy te samochody maja te piekne domy tzn. wiadomo nie wszyscy, ale bardzo duzo osob.........

moja siostra wróciła po 5 latach pracy w irlandii pracę dostała bez problemu - ze względu na biegłą znajomość języka i została zaskoczona pytaniem - wszyscy wyjeżdzają, a pani wróciła? po chwili zastanowienia odpowiedziała - ja już tam byłam.... a co do pracy - zależy jakiej pracy szukasz, jakie masz kwalifikacje... nie można powiedzieć jednoznacznie czy jest czy jej nie ma

Gość malutkaaa
ukonczylam studia w Niemczech i chce od przyszlego roku robic studia w Polsce zaoczne nie wiem na prawde ciezka decyzja, ale tesknie bardzo :(

Gość malutkaaa
ktos jeszcze sie wypowie ??

Gość megus
ja własnie przeglądam ogłoszenia o pracę i znalazłam np. pracownik administracyjno-biurowy za wynagrodzenie od 600 do 1200 zł. :O tragedia :O ale jak masz doswiadczenie za granicą i znasz dobrze język to masz większe szanse na dobrą pracę. Może najpierw rozejrzyj się za ofertami pracy w Polsce, które by cię intweresowały a potem zdecyduj :-)

Gość malutkaaa
a wiecie ten temat mi nie daje od pewnego czasu spokoju ciagle o tym mysle i mysle i tak mi ciezko z tym nie wiem na prawde co robic na pewno pare lat jeszcze zostane, ale ile to nie wiem. Myslalam zeby jakis sklepik zalozyc czy cos malego. No znam dobrze Niemiecki i Hiszpanski i Angielski, bo te jezyki mialam na studiach. Nie mam pojecia na prawde, jakos mi tak ciezko jest ostatnio jestem zdolowana :(

Gość malutkaaa
przepraszam za bledy, ale musze szybko pisac, bo w pracy jestem ;P

Gość Patrycja__
kocham ten kraj ale życie tutaj to nadal tylko wegetacja, uczciwego, zwykłego, narmalnie pracującego człowieka stać co najwyżej na przeżycie od wypłaty do wypłaty, w związku z tym ta jakość codzienności jest bardzo niska

Gość malutkaaa
duzo tych jednak negatywnych opini na temat Polski :)

Gość megus
Rozumiem,że chcesz wrócić ale poszukaj najpierw tych ofert, idż na rozmowę i zdecyduj jak trafi ci się coś super a jak nie to odłóż decyzję o powrocie na później...może kiedyś będzie lepiej :O

Gość malutkaaa
skoro już mi naświetliliście obraz naszego kraju ide sobie pomiziać cipke ogórkiem ( mieszkam pod czarnobylem a ogórek ma 2 metry:classic_cool:)

siostra jest w trakcie studiów zaocznych, a pracę znalazła w firmie consultingowej z tzw pierwszej piątki mając za sobą studia za granicą + doświadczenie w pracy tamże oraz znajomość języka masz otwartą drogę do naprawdę ciekawych stanowisk - z przyzwoitymi zarobkami - i na szukanie takiej pracy się nastawiaj....

Gość megus
podeślij mi takiego ogóra :classic_cool: please :P

Gość malutkaaa
tam na gorze to podszywacz prosze nei zwracac uwagi !!! na prawde dziekuje wam za opinie !! a wy byscie wyjechali za granice czy wam jest dobrze w Polsce??

Gość malutkaaa
megus nie ma problema:classic_cool:

Gość megus
z takim ogórem to zostań tam gdzie jesteś :classic_cool:

Gość kama2
Hej! Ja rez mieszkam za granica 5 lat i tez marze o powrocie do domu! Caly czas daze do tego i mysle,ze za 3 lata to mi sie uda. Masz rodzine w Polsce? Ja mam i staram sie przy ich pomocy rozkrecic jakis interes. To znaczy prosze tylko o dopilnowanie czegos albo jade sama i to robie. Co raz wiecej ludzi wyjezdza za granice w poszukiwaniu lepszego jutra ale tesknota za domem tez jest bardzo silna wiec Cie rozumiem. Ja wierze,ze w Polsce tez bedzie dobrze! Tak naprawde to wielu ludzi narzeka,ze biednie ale prawda jest inna. Nie jestem snobka z bogatego domu. Moja rodzina przezywala bardzo ciezkie chwile (finansowe) ale jakos z tego wybrneli bo nie siedzieli na tylkachg i tylko narzekali! Ja juz sie ciesze na powrot! I jeszcze jedno: jesli sie nie uda to przeciez jestesmy mlodzi i Europa stoi dla nas otworem. Zawsze mozna zaczac jeszcze raz! Wiem co sie dzieje w kraju bo jestem tam co miesiac i nadal chce wrocic!