Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

sopel

Zimna jak lód.........to chyba jest nienormalne......

Polecane posty

Nie wiem co ze mna jest nie tak. Nie odczuwam potrzeby bycia z kims. Moje serce jest \"zamrozone\" - nie chce kochac, byc kochana, nie chce czulosci. Moglabym tak zyc juz do konca, tylko zastanawiam sie czy w pewnym momencie cos mi sie nie stanie z psychika:O Czy ktos z Was spotkal sie moze z takim \"przypadkiem\"? Co o tym myslicie?

Gość przegrałaś zycie
:P

Tak, są to zwykle reakcje na nieudaną miłość, na rozczarowanie. Skrzywdził Cię ktoś? Zostawił? To minie. Zakochasz się znowu. Może za rok, może za dwa lata. A może w niedzielę.

Gość Hakuna_matata
Mam to samo :-o witaj w klubie :(

Nikt mnie nie skrzywdzil, nikt nie zostawil. Nigdy nikogo nie kochalam, ani nie bylam przez nikogo kochana.

Gość Hakuna_matata
No jak bym o sobie czytała :-o...kurde...coraz bardziej mi z tym źle:(

Kluczem do zrozumienia takiego problemu jest zwykle dzieciństwo. To chyba zbyt poważna sprawa na kafeterię.

Pewnie masz racje, Draak. Jednak moje dziecinstwo bylo normalne - oboje rodzicow, rodzenstwo. Mialam szczesliwe dziecinstwo, bylam kochana. Nadal mam dobre stosunki z rodzina. Tylko ten mróz...:O Nie wiem gdzie się zwrócić, czy szukać pomocy, czy moze ja taka się urodziłam. Nie wiem.

Znam to okreslenie. Myslalam jednak, ze kobieta oziębla jest zdolna do jakis tam uczuc.

A miałaś adoratorów? Facetów, którzy wspaniali, cudowni, wszystko by za Ciebie oddali? Byłaś kiedyś w związku?

Mialam kiedys przyjaciela - moglo się to przerodzić w coś więcej, on też coś do mnie chyba czuł. Dobrowolnie, z premedytacją zakończyłam znajomość. Nic mu nie wyjaśniłam - nie chciałam być z kimś. Czuję się jakbym nie miała serca:O

Ale czułaś, że to mogło się przerodzić w \"coś\". Jak już widzę to nie jest brak potrzeby. Ta potrzeba jest i to duża. Ale boisz się. Pytanie: czego? Odrzucenia czy może otwarcia przed drugą osobą?

no coz ja tez tak mam... moge tak zyc do konca swiata i jeden dzien dluzej... lecz nie moge powiedziec ze jest mi z tym zle

Gość okragluska
Sama taka niestety jestem To po prostu jest smutne...

Mialam takie przeczucie - ale nie chcialam nawet myslec ze my...ze mozemy byc razem i tak dalej. To bylo (i nadal jest) dla mnie niewyobrazalne, zeby z kims sie spotykac, przytulac sie, zeby byc blisko. To jak lot na Marsa. Mysle ze boje sie bardziej otwarcia - jestem raczej skryta, wyniosla. Tylko tu, anonimowo, moge pozwolic sobie na takie wyrzucenie z siebie tego wszystkiego. Dla mnie ludzie sa obcy, zimni, tak jak ja...przynajmniej tak ich postrzegam.

Tam myślałem. My Ci tu nie pomożemy, wiesz o tym? Jeżeli chcesz to zmienić to prawdopodobnie tylko specjalista może Ci pomóc.

Wiem ze mi nie pomozecie. Chcialam choc raz sie pozadnie wygadac - niewazne czy do monitora czy nie. Jak myslisz, czy jest dla mnie szansa na normalne zycie? Uwazasz ze powinnam isc do specjalisty?

Oj, przepraszam, przeciez napisales juz o specjaliscie. Ale ze mnie gapa:O

Nie wygadujesz się do monitora. Przed ekranami, gdzieś tam, siedzą inni ludzie, przejęci przez te kilkanaście minut Twoją sprawą, mający uczucia. Myślę, że powinnaś iść do specjalisty. Ale dobrego. Musisz przełamać strach, nauczyć się mówić o uczuciach i przeżywać je. Zobaczysz jakie to piękne :)

Napisalam o monitorze, bo gdybyscie stali przede mna, to na pewno nie powiedzialabym tego wszystkiego. Przepraszam jesli zabrzmialo to olewajaco. Nie wiem czy odwaze sie isc do specjalisty. Uczucia i o nich mowienie sprawiaja mi straszna trudnosc. W kazdym razie bardzo Ci dziekuje za rozmowe...czlowieku po drugiej stronie kabelka:)

Nie zabrzmiało to olewająco...chciałem Ci uświadomić, że \"mówisz\" właśnie do innych ludzi, uzewnętrzniasz się. Nie patrząc nam w oczy...mam piwne oczy i głębokie spojrzenie :) Zdajesz sobie sprawę z problemu i to chyba jest Twój sukces. Pozdrawiam! Pa!

Gość Hakuna_matata
Podbijam:(

Gość w góręęęęęęęęęęęę
ja nie wyobrażam sobie żebym mogła pokochać obcego faceta. od kiedy odwiedzam kafe. mam wrażenie że jednak nie jestem taka nienormalna jak myślałam... można się tu wyleczyć z kompleksów :)

Gość Breta
a moze ten lód skierowany jest w stronę meżczyzn, bo nie zdajesz sobie sprawy z tego, ze np. kobiety bardziej Ci się podobają? To tez moze być powód. A moze skrycie boisz się porażki na tle uczuciowym...... Dużo by mówić, radzić, wymyślać, ale tak jak powiedział Draak - najbardziej pomocny w tym będzie jakiś dobry seksuolog, psycholog czy inny specjalista od ludzkich zachowań. Jeśli jednak Ci Twój sposób bycia nie przeszkadza, to może nie warto wyszukiwać sobie problemu????