Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość solarium

SOLARIUM A KOLCZYK

Polecane posty

Gość solarium

dzieczyny czy przed opalaniem zdejmujecie kolczyki z ciala - pepek, nos? ja wlasnie zrobilam sobie kolczyka w nosie i nie zamierzam przed kazda wizyta w solarium go wyciagac... Jakie sa skutki opalania sie z kolczykiem? zaznaczam ze kolczyk jest srebrny :)

Gość moja córka ma
kolczyka w nosie i chodzi na solarium. Nie słyszałam nigdy by go sciągała i by były takie przeciwskazania. Nic się nie dzieje.

wiem ze w solarium pisze zeby sciagnac wszelka bizuterie z ciala. wiec ja zawsze sciagalam kolczyk z pepka w koncu to pare sekund a przynajmn9ej nic nie ryzkuje.

Gość solarium
Ja wlasnie slyszalam, ze nie mozna sie opalac z bizuteria... ale nie dam rady za kazdym razem wyciagac kolczyka. Tym bardziej ze rana po przebiciu jest jeszcze swieza :( . Czy ktokolwiek mial jakies problemy z tym?

hmm nie wiem czy wiesz ale zaraz po przebiciu nie wolno sie opalac trzeba uwazac nie chcesz zakazic rany i nie chcesz miec blizny. wiec zaraz po przebiciu na jakis miesiac musisz zrezygnaowac z solary. chyba ze chcesz miec blizne lub cos. puzniej sciagniecie kolczyka to sekundy i nic ci sie nie bedzie dzilo

Gość solarium
moj problem polega na tym, ze mam kolczyk z tzw. kulka i dziurka sie tak zmniejszyla, ze nie moge tej kulki przeciagnac zeby wyjac kolczyk. tak wiec raczej nie mam mozliwosci zdejmowania kolczyka przed solarium... i nie wiem teraz co zrobic. czy ktos mial podobny problem? :( :(

sciaglas zawczesnie duzego kolczyka ktorym ci przebito nos i masz zla dziurke teraz. powinnas dluze chodzic z tym grubym zeby ten wchodzil bez problemu

Gość dziewuszkaaaaaa
lepiej odczekaj troszkę z ta raną ,po co ryzykowac. ja wczoraj byłam u dentuysty ,robił mi zeba ,dzisiaj poszłam na solar i po 30 minutach po opalnaiu wyladowałam u dentysty z zapaleniem SZOK!!!!! nie ryzykuj,poczxekaj az sie zagoi :-)

Gość solarium
z solarium moge jeszcze z 2 tyg.poczekac - w pazdzierniku zaczynam zajecia i musze sie troche opalic :) a co do dziurki to faktycznie - po 5 dniach zmienilam kolczyk bo tamten byl strasznie duzy :( Czy teraz juz bede miala taki problem i zeby zmienic kolczyk bede musiala odciac (niestety) kuleczke? Masakra... tak wiec nie bede mogla wyjac kolczyka przed opalaniem i dalej nie wiem co mi sie stanie jesli bede sie z nim opalac :(

miałam to samo, na siłe wyciągnełam kolczyka bolało ale w końcu udalo sie

własnie ten kolczyk byl taki duzy zeby dziura po zagojeniu byla wieksza. nienalezy go scigac do 2 tygoni po albo nawet do miesiac. ogolnie czas gojenia to okolo miesiaca. moja propozycja to jesli jeszcze dasz rade sciagnij ten kolczyk i zaloz duzy. najlepszym rozwiazniem bylo by isc do tej osoby co ci to przebijala i zapytac. ogolnie ja bym nie ryzkowala opalnia sie nie wiem jak inni ale ja sciagam wszystko przed solarka. dotego jeszcze szkla konatowe ktore tez sciagam choc slyszlam ze nie wszyscy sciagaja ale wole nie ryzkowac.

mnie to wkurza bo zawsze musze lazic do babki zeby zapytac czy moge skorzystac z lazienki bo chce umyc rece z olejku zeby zalozyc szkla ale co tam wole miec zdrowe oczy.

Gość Natenczas Wojski
Nibys - ta Twoja dziura bardzo mnie zaintrygowała, możesz o niej napisac jeszcze parę słówek?

hehehehehehehe no rzeczywiscie ciekawie mi sie napislo lol:):)

Gość Natenczas Wojski
tak mi się jakoś skojarzyło mimochodem, pozdrawiam

lol :):) dziury i dziureczki hehehehehe ciekawe czemu my wszyscy jestesmy tacy zboczeni a moze tylko ja :P:P tez pozdrawiam :)

z tym moim kolczykiem w nosie to w ogole jest coś nie tak, ładnie mi się wygoił a gdzies po miesiacu zaczeło sie paprac wszystko.. wkurza mnie to, jakś bańka mi sie robi

to moze idz lepiej zapytaj bo blizny to nic ciekawego;/ ja mam juz 2 dziurki w pepku przez wlasna glupote. a pewnie bedzie teraz 3. szkoda ze nie nosilas dluzej tego duzego kolczyka.

brudna muszelka ----->eee nie bo 3 miesiace sie goji a 3 miechy to zaduzo bez seksu

ja jestem taka blada ze az strach wszystko przez ta anglie pada i pada chce do solarium!!!!

Gość solarium
he he fajny zbieg okolicznosci - tez nosze soczewki i tez ich nie sciagam na solarium :) Robie tak od 3 lat i nic sie nie dzieje. W dalszym ciagu czekam na wypowiedz kogos kto mial jakies problemy zwiazane z opalaniem sie z kolczykiem... Halo czy jest taki ktos? Aha , opalanie tylko bez majtek :D

Ja kolczyka w nosie nie mam,ale tych z uszu nie wyciagam. Zdejmuje tylko pierscionki i zegarek zeby nie miec bialych sladow. Z tego co wiem, to wlasnie dlatego powinno sie zdejmowac bizuterie-zeby nie miec potem bialych sladow!

Wyobraźmy sobie następującą sytuację: Chcemy wyjść wieczorem na kolację albo do kina. Wsiadamy do samochodu, ruszamy w miasto i nagle okazuje się, że prosta przejażdżka rośnie do rozmiarów wielkiego problemu. Reflektory samochodu zdają się nie działać, a uliczne lampy roztaczają oślepiającą aurę. Światło zdaje się zalewać nasze oczy, utrudniając rozpoznanie czegokolwiek, właściwą ocenę odległości. Frustrujące? Czy chcielibyśmy, żeby przydarzyło się to nam? Czy chcielibyśmy, żeby przydarzało się to naszym klientom? Raczej nie... Objawy opisane powyżej to tzw. ślepota zmierzchowa, upośledzenie widzenia w nocy. Oko ludzkie nie jest w stanie przyzwyczaić się do zmniejszonej porcji światła, co znacznie upośledza zdolność widzenia. Przyczyną takiego stanu rzeczy mogą być zmiany wrodzone, wynikające ze starzenia się albo... opalanie bez odpowiedniej ochrony oczu. Dotyczy to w szczególności opalania w solarium. http://wizaz.pl/beata_solarium_opalanie.php