Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Bilirubina

Zespól Gilberta

Polecane posty

Gość Bilirubina

Od co najmniej roku mam podwyzszoną bilirubinę, wczesniej nigdy nie wykonywałam tego badania wiec nie moge miec pewności ze zawsze tak było. Wszystkie próby watrobowe mam w normie typu ASPAT, ALAT oraz GGTP. W piatek idę do lekarza, ale prawdopodobnie mam zespól Gilberta, chciałam spytac, kto na to choruje i jakie badania musiał przejsc zanim postawiono diagnoze

Gość taka jedna babka
Mój facet na to choruje.U niego zaczęło sie ostrą zółtaczką w dzieciństwie,miesiąc leżał w szpitalu nim go zdiagnozowali. Obecnie fizycznie nic mu nie dolega,musi unikać alkoholu i tłustego żarcia:).Wygląda jakby był wiecznie opalony/bilirubina/

Gość Bilirubina
A jak mu zdiagnozowano ostatecznie? Bo ja póki co mam trzy wyniki z przeciągu roku, próby wątrobowe i USG. I się zastanawiam czy to wystarczy czy raczej bede musiała iść do hepatologa?

Gość Bilirubina
a przepraszam, rozpedziłam się za bardzo, bo napisałaś ze leżał miesiac w szpitalu.

Gość taka jedna babka
Był dzieckiem i nie pamieta jakie badania mu robili. Z tego co wiem to nie jest groźna choroba i spokojnie można z tym żyć.

Gość Bilirubina
wiem i w sumie nie boje sie o to, ale studiuje chemię która kocham po prostu i boję się ze jakis złośliwy lekarz kiedyś zakaże mi wykonywania zawodu:(

Gość Bilirubina
Ale dziekuje za informację :)