Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość julia 85

piercing-industrial

Polecane posty

Gość julia 85

Witam! Chciałabym poradzic sie w sprawie piercingu. Mam zamiar przebic sobie ucho na sposob industrial. Tylko, ze nie bardzo mam sie kogo zapytac czy jest to bezpieczne, jest to podwojne przebicie gornej czesci chrzastki ucha. Chciałam sie zapytac czy ktoras z Was przebijała w ten sposob ucho i czy nie grozi to np. przerwaniem nerwu, nie chcialabym zeby obwislo mi pol twarzy ;) Jesli wiecie cos na ten temat, prosze o pomoc. pozdrawiam

wiemtylko ze przebijanie tego malego cusia nie wiem jak sie to zaywa od strony twarzy moze byc niebespieczne bo jest to odpowiedzialne za sluch.

mi chodzilo o to miejsce. wiem ze jest odpowiedzilne za sluch i mozna gorzej slyszec przez to. co do reszty to nie wiem.

Hmm. Dziewczyny nie każde przekłucie od razu musi coś uszkodzić w uchu. Jeżeli ktoś dobrze się na tym zna i umie perfekcyjnie i w sterylnych warunkach zrobić to nic Ci nie grozi ! Miałam kiedyś industriala. Robiła mi koleżanka. Niestety źle coś przekłuła i w kolczyku wytrzymałam tylko kilka dni, bo był za krótki. Zrobienie tego kolczyka tylko w studiu polecam, albo u osoby, która zajmuje się tym od dawna i wie co robi. Trzeba dobrze wymierzyć odległość między dziurkami. I wiedz, że to trochę boli, ale czego się nie zrobi jeżeli się chce. ;) Przebicie dwóch dziurek na raz. Hohoho. Robiąc indu musisz się liczyć z tym, że goi się od 3 miesięcy i dłużej. Kolczyk też nie pasuje do każdego ucha. Jednym goi się szybciej, a drugim wolniej. Najważniejszą kwestią po przebiciu jest chyba jednak uważanie, aby się nie uderzyć w kolczyk, bo to wydłuża gojenie. Na pewno spotkasz się z czymś takim : http://img63.imageshack.us/my.php?image=41087932yw3.jpg . Możesz to przebić, gdy Ci to przeszkadza bardzo, ale to sprawia że coś takiego jest dłużej w uchu. Ta \"bańka\" po pewnym czasie wysycha. P.S. Mam 7 kolczyków w górnej chrząstce i żyję. Więc to tylko zależy od techniki kłucia. W sobotę robię znów indu. :P Tym razem u kolegi profesjonalisty. ;) Pozdrawiam.

nibys wiem, o którym miejscu mówisz. szkodliwe jest, ale gdy robi się to nieumiejętne. ja mam tego kolczyka po obu stronach i żyję. ;) to tylko kwestia przebicia.

moja kuzynka jest kosmetyczka i ma w ten sposob przebite uszko;) wyglada to super i nie jest niebezpieczne... pytanie tylko do ciebie czy goja ci sie latwo rany bo jezeli masz tendencje do dluuugiego gojenia sie ran to nie polecam bo sie troche babrze...

no nawet nie chodzi o to czy łatwo goję się rany, ale aby kolczyk był dobrze wykonany. musi przebijać w obu miejscach chrząstkę, bo inaczej sztanga będzie wrastać w skórę. taka mała przestroga. ;P

Gość biatch
nie musi. moje ucho ma o tyle nietypowy ksztalt, ze klasycznego industriala nie dalo sie wykonac inaczej, niz tak, ze czesc blizej glowy przechodzi przez chrzastke, a druga - przez skore. nie stanowi to problemu, kolczyk nie wykazywal najmniejszych tendencji do migrowania i zagoil sie bez klopotu. jesli przeklucie wykonane jest pod odpowiednim katem, kolczyk nie powoduje nadmiernego naprezenia skory ani odksztalcania sie ucha, to klucie w obu miejscach przez chrzastke nie jest warunkiem. no, ale obejrzenie jednego konkretnego ucha i ustalenie, co mozna z nim zrobic, to juz zadanie dla profesjonalnego piercera :)

Gość gość
Cześć dziewczyny zrobiłam sobie wczoraj tego kolczyka, jednak mam zrobion e tylko na górze przez chrząstke, a na dole jest przebita skóra, zastanawia mnie to czy nie robi to żadnego problmu? ucho teraz strasznie boli i spuchło :/

Gość Colvers
Ja też mam tego kolczyka wyżej przebity przez chrząstkę a niżej przez skore. zaczyna się goić tylko warto go smarować np. tribiotic i dbac o niego to wszystko bedzie dobrze :)

Gość alla9
Cześć, zastanawiam się nad zarobieniem industriala, ale mam pewne obawy. Jestem w klasie sportowej i codziennie gram w kosza. Nie wiem czy to odpowiedni moment, bo przekłuć ucho będę dopiero mogła w połowie sierpnia. Z resztą czy jest na to odpowiedni moment ? Zastanawiam się też nad zdejmowaniem kolczyka na trening. Czy mogę tak poprostu zdjąć po połowie miesiąca o nic się nie stanie. Z resztą nie podoba mi się pomysł z chodzeniem z czerwonych i opuchniętym uchem do szkoły ? Może przesadzam ? Może powinnam zaczekać rok i zrobić to pod koniec czerwca, żeby w wakacje się z tym uporać ? Jest jakiś w miarę odpowiedni moment przekłucia ucha ? Proszę o pomoc :)

Cześć, dokładnie 23 sierpnia zrobiłam sobie kolczyk industrial. Bardzo mi się spodobał u mojej kuzynki. Same przekłucia nie bolały bardzo i tak jest to podwójne przebicie, jednak pierwszy tydzień, może dwa miałam spuchnięte ucho, ale teraz jest już super. Po miesiącu mogłam już spać na przekłutym uchu i nic mnie nie bolało. Zapłaciłam 99 zł razem z kolczykiem w salonie w Galerii Warmińskiej w Olsztynie, polecam :) Minęły 3 miesiące, szukam sobie jakiegoś ze wzorkami. Nie mogę się zdecydować !