Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bababsuperbaba

na Gotowaniu nikt mi nie odpisał **CO ZROBILAM ZLE?***

Polecane posty

Gość bababsuperbaba

bababsuperbaba * 1 podwójny filet z kurczaka * 3 jaja całe * 3 łyżki sera żółtego * 3 łyżki mąki ziemniaczanej * Majonez Dekoracyjny 3 łyżki * Ziarenka Smaku do posypania, * ewentualnie Jarzynka Sposb przyrzdzania Filet z kurczaka pokroić w kostkę i posypać Ziarenkami Smaku ewentualnie Jarzynką wg uznania. Tak posypane pozostawić na 1 godzinę. Ser zetrzeć na tarce jarzyniówce. Wszystkie składniki po godzinie wymieszać ze sobą. Smażyć na oleju jak placki. Podawać z ziemniakami lub ryżem. Smacznego!!!! miałam taki przepis zrobiłam wszystkoe wg. niego... ale placek mi sie zupełnie rozpadł? moze wpowinnam to smazyc na lekko głebokim tłuszczu?, ja smazylam na takim jak do jajecznicy... acha zamiast maki ziemniaczanej uzylam zwyklej, ale to chyba nie ma znaczenia? .. czy ktos wie? moze nie było "spoistosci"?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość to przez mąkę
jak pisza mąka ziemniaczana to maka ziemniaczana ma być

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość mąka ziemniaczana
"skleja" to właśnie tu popełniłaś błąd.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość bababsuperbaba
a można to czymś zastapic? ehh...

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość
Wydaje mi sie, ze to przez make, bo ja robie podobna potrawe i nigdy mi sie nie \'\'rozpadla\'\'....

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość
ooo, widze, ze wiecej osob ma takie samo zdanie :) No raczej nie mozna zastapic chyba niczym...

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość mąka ziemniaczana
raczej nie można niczym zastąpić, a na pewno nie zwykłą mąką:)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość czemu wykasowaliscie
Za malo tej maki dalas ...zawsze daje sie tyle wszystkiego do tych plackow ,zeby byla w miare zwarta masa i nie beda sie rozwalac

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość bababsuperbaba
kurcze, to moge zastapic zwykłą mąką czy nie? bo już teraz nie wiem;)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość mąka ziemniaczana
moim zdaniem nie.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość kucharkaaa
Mąki ziemniaczanej nie idzie niczym zastąpić - jeśli podana ilość nie slei całości to możesz dodać więcej,po usmażeniu nie będzie jej czuć :) Powodzenia następnym razem

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość czemu wykasowaliscie
A ja zawsze robie je ze zwykla maka i jakos rodzina mi nie wymarla ..Sa dobre nawet bardzo tylko ze ja daje wiecej sera zoltego

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość zuba
ja dzisiaj robilam i jak zwykle bylo pyszne,a szlo to tak: 3 filety,lyzeczka curry,2 lyz maki psz,2 lyz maki ziemniacz,lyz majonezu,2 jaja,15 dag startego sera (zoltego),sol ,pieprz. Lyzka klasc na rozgrzany tluszcz i smazyc

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość bababsuperbaba
ok, to jeszcze spytam o ten tłuszcz, ma być smazony na głębokim??

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość no to i ja
smaży się tak jak kotlety mielone

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość bababsuperbaba
aaaaaaaaaaaaaaaa, zapomniałam o majonezie :o dodam zwykłej maki innej nie mam....dam jej troszke wiecej poprostu i tyle.. jak wyjdzie to wyjdzie.. jak nie to rozwali sie i zjedzą rozwalone :D

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Ja robię cos takiego: filet z kurczaka, papryka, pieczarki i żólty ser , wszystko pokrojone w kosteczkę, wymieszać z jajkiem, maką pszenną, formować kotlety i smazyć. maki nie dużo, za to żółtego sera daję sporo. Myślę, że Ci się rozwaliło bo za mało dodałaś sera, który się rozpuszcza i skleja całość :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość zuba
tez tak robilam,ale bylo czarne od pieczarek ,wiec wole wersje z poczatku topiu

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość bababsuperbaba
ide robic ze swykla mąką... i tyle, dam wiecej duzego sera..napisz czy wyszło jak zrobie:D

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ale wy z tej masy
to robicie klopsiki czy dajecie wszystko na patelnie i robi sie taki omlet/placek??

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×