Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Rozala

Jak umocowac gondolke w samochodzie??

Polecane posty

Mam wielki problem, bo dzieciaczki leza w inkubatorach w innym miescie i musimy je przewiezc ponad 100km do domu, widzialam,ze wiekszosc ludzi zabiera maluchy w gondolach z wózków, a nie w fotelikach, poza tym pytalam lekarza i tez powiedzial,ze noworodki sa za male i za slabe na foteliki, a wiec moje pytanie, czy zwykla gondola z wozka nadaje sie do przewozu dzieci?? policja moze sie przyczepic??

Tez widziałam jak ludzie wożą dzieci w gondoli wózka ale wydaje mi się, że jednak nie jest to rozsądne rozwiązanie. Przecież nie można jej zamocowaj w samochodzie. Ja swojego syna wiozłam w foteliku w 4 dobie życia. No ale nie 100 km tylko jakieś 15.

Gość eejooooo
Rozala jakiej płci masz bliźniaki?? Ja bym pasem przeicagneła jakoś. ale to jedą tak by sie dało.

Dziewczynki :) ale malenkie, urodzily sie w 31 tyg mialy po 41 cm i wazyly 1800 i 1850

Gość buka poka
Są specjalne gondolki, które maja zaczepy do pasow. Ja jednak zastanawiam sie czy to dobre rozwiązanie. W razie wypadku dziecko w foteliku przyjmuje impet uderzenia na plecy. A dziecko leżące w gondolce? Czy w razie wypadku nie wypadnie z niej?

Gość Ania999
Nie wygłupiaj się i przewieź dzieci w fotelikach! Chyba informacja, że służy dzieciom od 0-13 kg o czymś świadczy, poza tym testy ADAC sprawdzają bezpieczeństwo i komfort maluszka. Na 100 km wszystko się może zdarzyć.

Gość buka poka
Movering - jak pisze Rozala dzieci urodziły się z bardzo niska wagą. Rozala - może zapytajcie czy jest mozliwość wynajęcia karetki N i przewiezienia dzieci. Zdaję sobie sprawę, że opłata może być bardzo wysoka, ale może warto zapytać?

Ja wiozłam dziecko ponad sto kilometrów. Miałam specjalny fotelik samochodowy z nakładką dla noworodków. Dziecko jest w niej bezpieczne. Produkt dostępny jest na CoZaCena – www.cozacena.pl w niskiej cenie. Jeżeli chcesz dokonać zakupu to skorzystaj z porównywarki cenowej CoZaCena, sprawdzisz ceny produktów w jednym miejscu.

Gość gość
Ale macie problem. My mieliśmy ze szpitala do domu 200 km, ja po cc. Oboje mamy sie dobrze, minęło juz pare lat.

Gość gość
Tylko, że to są wcześniaki i to bardzo malutkie. Kiedys tak przewożono dzieci i bylo wszystko ok. Moj syn urodził sie z waga 2900 i miał 54 cm długości i polozna kazala dać cienki kocyk i pozginała go w kostkę i ulozyla dzieńcku pod pupę i tak kazala wozić dziecko przez miesiąc bo foteliki sa nie przystosowane do tak malych dzieci i zmuszają dziecko do przyjmowania postawy siedzącej

Gość gość
Ja dostałam kiedyś mandat za przewożenie dziecka bez fotelika (mój synek był w foteliku tylko bratowa się wepchala ze swoim bez fotelika) i to było 200 zł i 6 pkt. Także nie ma zartow. Dzieci zazwyczaj śpią w samochodzie, bezpiecznie będzie w foteliku, a przez ta godz z hakiem nic się dziecku w kręgosłup nie stanie. Stać to się może jak w trakcie choćby stłuczki dziecko wyleci z gondoli.

Gość gość
21.23 weź nie porównuj co było kiedyś, zobacz jakie teraz jest natężenie ruchu, jakie są teraz statystyki wypadków. Wystarczy, ze pies ci wyskoczy na droge. Kiedyś wozem dzieci wozili w konia teraz też byś tak przywiozła??

Gość gość
Ej te wczesniaki mają już 10 lat. Teraz już chyba nikt nie ma tak głupiego pomysłu żeby przewozić dziecko w gondolce.