Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość giniaminia

Włosy blond

Polecane posty

Gość giniaminia

Mam farbowane włosy na jasny, taki słoneczny blond(tzn taki jest teraz po działaniu słońca, wcześniej były ciemniejsze)i powstały coraz więkasze odrosty w kolorze ciemny blond.Chciałam zapyatć jak samemu nadać włosom jasny kolor. Muszę nakpierw pofarbować odrosty a potem nałożyć jasną farbę czy jak?Robicie coś takiego w domu?

Gość kup sobie
taka sama farbe jaka farbowalas wlosy i naluz WYLACZNIE na odrosty. Zostaw 35-40 minut, splucz i gotowe:)

Gość giniaminia
A jasna farba pokryje odrosty cimne?

Gość giniaminia
podnoszę

Gość ooooooooooooooooo
Moje wlosy sa fajne w lato, ale niestety zima ciemnieja, wiec zeby utrzymac ich w miary jasny kolor (nie cierpie farb) uzywam spraju ktory delikatnie rozjasnia pod wplywem ciepla (suszarka lub promienie sloneczne) jestem naprawde zadowolona z efektu bo wlosy wygladaja naturalnie i nie musze sie za bardzo przejmowac jak aplikuje ten specfik na wlosy, poprostu psikam susze i jest ok.

Gość giniaminia
Ja mam taki spray z Rossmana.To nie ten sam?

Gość kisiaaaaa
jaki to spray napiszcie firme itp??a nie powoduje on żółkniecia??

Gość dddddddddd
BNodajże joanna ma taki spray. Na bank widzialam w rossmanie kolo farb

Gość giniaminia
A nie ja mam inny taki wyprodukowany przez Rossmana.Kosztuje ok 7zł a czasem w promocji(ja tak kupiłam) 3,50zł.Moim zdaniem jest bardzo dobry,o wiele lepszy niż ten Shwarzkopfa.

Gość giniaminia
Żdna blondynka nie farbuje odrostów ciemny blond?

A dlaczego nie pójdziesz do fryzjera, żeby Ci zrobił balejaż na odrosty?Nie jest to duży koszt, włosy się nie niszczą a efekt bardzo naturalny. Zaciekawiłyście mnie tym sprayem, może napiszcie coś więcej...

Gość giniaminia
Z tym balejażem pomyślę, ale tanie to nie jest wcale.Spray do włosów blond z Rossmana jest bardzo dobry.Nie niszczy włosów a rozjaśnia je pod wpływaem słońca bądź suszarki, ja na odrosty właśnie go stosuję.

Gość ja mam naturalny jasny blond
od czasu do czasu psikne rozjasniaczem Joanny zwłaszcza zima- bo wtedy mam ciemniejsze włosy (bardzo fajny- kosztuje jakies 8 zł) , latem nawet nie musze- od słońca prawie że platynowe mam ale na odrosty to raczej nie zadziała ;/ mysle ze dobry fryzjer, szkoda włosów jak sobie sama zrobisz i wyjdzie nie za bardzo, bedzie sie odrózniac to miejsce z odrostami (moze masz kolezanke fryzjerke, albo uczaca sie na fryzjerke- coś pomoze , moze przefarbuje za pół ceny :) )

ja mam włosy ciemny blond a rozjaśniam od kilku już lat ;) odrosty ciemny blond farbuje zawsze tą samą farbą,ja osobiście nie stosuję tej zasady jak w ulotce dołączonej w opakowaniu żeby farbę nanosić najpierw na odrosty tylko farbę nakładam od razu na całą długość włosów ;) wiem,że nie jest to jak większość robi czy jak u fryzjera,ale ja zawsze tak robię i kolor mam zawsze ( odpukać ) super bez żółknięcia :) zaraz po rozjaśnianiu używam szamponu fioletowego z welli lub z rossmana ;) a później szampony z balsamem z pantene pro-v lub dove :) jeśli możesz napisza czy nie masz problemów z pielęgnacją takich włosów bo ja mam strasznie suche i łamliwe przez te rozjaśnianie :/ pozdr

Gość giniaminia
No ja nie mam już suchych i łamliwych od kiedy mama poleciła mi stosowanie nafty kosmetycznej do włosów. Nakładasz to 15min przed myciem a potem normalnie zmywasz przy myciu głowy.Po kilku takich zabiegach włosy są super zregenerowane. Nafta jest dostępna w aptece i kosztuje ok 4zł.Polecam.