Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pliszka

pomocy! bardzo swedzi mnie skóra po kąpieli...

Polecane posty

Gość pliszka

jest to bardzo uciązliwe..:( okreopne uczucie. To nie jest jakas jednorazowa alergia, bo ciagnie sie juz chyba rok.. skóra po kazdej, naprawde kazdej kąpieli (obojetnie czy to wanna czy prysznic, z mydlem, żelem lub sama woda) bardzo mnie swedzi. Najgorzej jest z nogami i ręcami. Nie jest to raczej kwestia uczulenia na kosmetyk bo mam to nawet gdy myje sie sama woda. Dodam, ze reakcja taka nie wystepuje po kapieli np. w morzu czy jeziorze. Mial moze ktos cos takiego? Co to moze byc? Wybieram sie do dermatologa ale dopiero za ok 2 tyg a bardzo sie tym denerwuje.. Nie wystepuja przy tym zadne krostki ani plamki..po prostu nic..ale tak bardzo swedzi ze mozna oszalec.. Dodam, ze uzywam po kapieli balsamow..ale to pomaga tylko troszke..i ciagle musze je wcierac, aby nie oszalec od tego swedzenia..poki nie ustapi- tzn ok 15 min po kapieli..

Gość pliszka
bardzo prosze o wypowiedz dermatologa lub osoby ktore mialy taki problem i jak go ewentualnie rozwiazaly...:(

Gość ssssssss
to sie nie kąp!

Gość milenaaaaaaaaaa
masz wrazliwa skore,moja mama dolewa mleka do kapieli :) ale to raczej nie pomaga na swedzenie 🖐️

Gość wyglada na to ze to wina
wody, albo moze reczników, a raczej tego w czym sa prane?

Gość pliszka
czy naprawde nie mozna nic z tym zrobic? heh..wyjdzie na to ze bede musiala myc sie na raty...bo na jeden raz tego nie zniose - tzn jak wejde pod prysznic to bedzie mnie znow swedzialo caaale cialo..buu a w dodatku nikt nie wie o co mi chodzi, bo nie spotkalam sie jeszcze z takim przypadkiem- zadnych plam i krostek...wiec..o co tu chodzi?

Gość pliszka
reczniki - chyba nie, bo sa prane w tym samym, co pozostale ubrania, a mam to tylko po kapieli.. woda- hm...sama nie wiem...bo niezaleznie od tego w ktorym rejonie Polski sie kapie mam to samo..:/

Gość skórka delikatna
To nie przejdzie, należy do końca życia wcierać dobre tłuste balsamy po kąpieli i nie kąpać sie tak często, bo to niszczy płaszcz lipidowy. Ja też tak mam i żyję.

Gość pliszka
:( ogolnie juz i tak nie kapie sie zbyt czesto bo mozna oszalec... a co z goleniem nog? zalamka...

Gość martazuzia
Pliszka, Napisz prosze co ci powiedzial dermatolog. ja mam ten sam problem, od paru tygodni bardzo swedzi mnie skora nog i rak po kapieli i juz nie wiem sana co mam robic. Nie mieszkam w Polsce tylko w malezji co troche utrudnia kontakty z lekarzami :( Dzieki,

Gość sól do kąpeli zmiękcza wode
do tego oliwka i moze bedzie lepiej 🖐️