Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mmillaa

co mam robić?

Polecane posty

Gość Mmillaa

Dzisiaj zauważyłam ze brakuje mi jednej tabletki anty...Nie mam pojęcia co z nia mi sie stało...Może ją zgubiałam? ale zawsze mam je w oddzielnym pudełku... W poniedziałaek w nocy obudziłam się i zoriętowałam ze chyba zapomniałam o tabletce i wzięłam...Wtedy też miałam pierwszy dzień anginy, goraczka i mogłam swirować i jak na złosć nie mogę sobie przypomnieć czy wziełam tego wieczora jedną czy dwie tabletki. jeśli wziełam dwie? to czy cos mi grozi? a jeśli zgubialam? to mam wziaść z 2opakowania? zrobić przerwe i czekać na okres? Co mam robic? pomocy!

nic się nie stało jeśli wziełąś dwie tabletki. co najwyżej możesz się trochę gorzej czuć, mieć mdłości czy cos takiego. weź tabletki z tego opakowania do konca i normalnie zrób przerwę (o jeden dzień wcześniej niż zwykle), kolejne opakowanie zaczniesz tez o jeden dzień wczesniej. wszystko jest ok :)

Gość spokojnie to tylko awaria
Tyle,że radziłabym się do czasu nowego opakowania dodatkowo zabezpieczać.

nie ma potrzeby! gdyby zapomniała o tej pigułce, wtedy owszem, ale biorąc dwie nie ma zupełnie potrzeby dodatkowo się zabezpieczać! mozesz mi zaufać, bo sama już byłam w takiej sytuacji, informacje jak postępować mam od ginekologa, no i w ciążę też nie zaszłam :D

Gość to chyba normalne ze dodatkowo
będzie się zabezpieczać, bo przecież brała antybiotyk i wtedy tabletki mają osłabione działanie przecież

no właśnie... brałaś antybiotyki? :> jeśli tak to mam nadzieję, że się zabezpieczałaś dodatkowo prze ten cały czas? jakoś mi ta informacja umknęła wcześniej a to zmienia postać rzeczy...

Gość Mmillaa
Wielkie dzięki za odpowiedz:* My mimo wszystko zawsze sie zabezpieczamy choć ze tak powiem nie odrazu...Dopiero jak sie "rozgrzejemy" to idzie dodatkowo gumka, bo ja jednak sie boję... Ale odkad jestem chora to nic, bo ja nawet nie mysle o tym...Jakos antybiotyki zabily mi chęć.

Gość CCukiereczek
Pamietj ze niektore antybiotyki oslabiaja dzialanie tabletek, wtedy trzeba sie dodatkowo zabezpieczac przez czas brania antbiotyku i 7 dni po zakonczeniu ego stosowania...