Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Drukarkaa

Kto mi pomoże?Drukarka nie chce drukować koloru.................................

Polecane posty

Gość Drukarkaa

Drukuje mi tylko na czarno, tusz kolorowy włożyłam nowy:O Drukowane na kolorowo nie było tą drukarką bardzo długo. A ja pilnie muszę coś w kolorze wydrukować. Nie wiem co z tym zrobić😭 Aha, to CANON i350...

Gość dajesz plikdrukujpreferencje
drukowania, i tam zaznaczasz czy chcesz czarno biale czy kolor

Gość ja wyjmuje kasetkę i nią
potrząsam i wtedy zaczyna mi drukowac w kolorze.

Gość może to jakiś stary tusz
ten kolorowy? Wyjmij go jeszcze raz, przetrzyj spirytusem głowicę, daj opcję "wyrównaj pojemniki" i powinno ruszyć

Niestety najprawdopodobniej zasechł tusz w głowicy drukarki. Drukarki Epson, Canon, posiadają głowicę drukującą w drukarce, dzięki czemu tusze są tanie. Jednak awaria głowicy to wydatek rzędu połowy ceny sprzętu. Natomiast drukarki HP, Lexmark, posiadają głowicę w kartridżu, przez co awaria głowicy to tylko wymiana kartdridża. Spróbuj kupić specjalny tusz czyszczący, do twojej drukarki. Może on udrożni najprawdop. zascvhnięte kanaliki głowicy. I drukuj przynajmniej raz na miesiąc! O ile uda się naprawić ten problem. Niestety szanse są niewielkie.

Gość Drukarkaa
Dzięki wszystkim za pomoc... Obawiam się niestety, że najbliżej prawdy jestDeGie:O Jasna CHoleRA

Zapewne jak pisze DeGie masz zaschniętą głowicę drukującą - zapchane są dysze w niej znadujące, jedyny ratunek to próba oczyszczenia specjalnym płynem, ale taki wydatek może na nie wiele się zdać. Naprawa w serwisie jest BARDZO nieopłacalana, bo jej koszt to minimum około 200 zł, trwałość głowic po takiej regneracji to zwykle kilka dni, a w tej cenie masz nową drukarkę oraz gwarancję minimum 12 miesięcy. Więc z tą drukarką niestety chyba się z nią możesz pozegnać. Jeśli rzadko drukujesz to kupuj drukarkę z kartridżami w których są głowice! Wtedy przecierasz szmatką w alkoholu i działa.

Gość Drukarkaa
No właśnie... Dzięki za pomoc🌼