Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nie umiem

Jak dobrze dobrać odcień pudru??

Polecane posty

posmarować testerem wewnętrzną stronę nadgarstka i wyjść na światło dziennie. nie powinien się odznaczać od koloru skóry.

Ja też tego nie umiem, zawsze porażka. Mam bardzo bladą cerę, nic nie pasuje, to i nie używam :)

Gość nieeeeee
lepiej sprawdzać na wierzchu dłoni. na wewnętrznej stronie nadgarstka mamy jaśniejszą skórę niż na twarzy.

kto ma, ten ma ;) ja mam na twarzy jaśniejszą niż na wierzchu dłoni.

Gość nie umiem
a ja mam skórę ciemniejszą niż na wierzchu dłoni i co mam zrobić???

Gość fkfjdfjd
A ja znowu czytałam ze najlepiej sprawdzic na policzku. jak tam sie nei będzie odznaczać to nigdzie nie powinna... i koniecznie sprawdzic to na świetle dziennym

Gość upupupupupupupupupup

odcień pudru dobiera się nakładając próbkę na rzuchwie, należy wyś na światło dzienne i tam sprawdzić

nie wiem jakie znacie metody ale po ukończeniu SZkóły makijażu w Krakowie wiem,że odcień pudru najlepiej dobrać na twarzy bo co mam wspólnego nadgarstek z buzią:D ? najlepiej na czole na policzku wybrać ze 2 odcienie które wydaja się nam dobre i zobaczyć efekt, jeśli nie pasuje wziąść inny odcień, kiedy wybieramy się do drogerii po puder należy iść bez makijażu, bez pudru na twarzy wtedy jest nam lepiej, wybrac taki sklep gdzie mają testery i potrafią dobrze podpowiedziec zapraszam do mnie... :)

tylko trzeba wziąć se sobą własny puszek... to chociaż połowa higieny będzie zachowana, bo i tak trzeba użyć pudru, którego setki klientek przed nami używało - dlatego zaproponowałam nadgarstek, bo zawsze to bezpieczniej niż na twarzy.

Gość Aneta 22
Nas w szkole uczyli, że najlepszym sposobem na dobranie odpowiedniego odcienia pudru jest położenie niewielkiej ilości po wewnętrznej stronie kolana. Jeżeli po około pięciu min. chodzenia nie będzie się odznaczał ani spływal po łydce, możemy śmiało go stosować.