Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dzieczaki

Ułóżcie w kolejnosci kierunki od najbardziej dających perspektywe na prace

Polecane posty

Gość dzieczaki

1.Politologia 2.Zarządzanie i Marketing 3.Informatyka 4.Ochrona Środowiska 5.Socjologia 6.Filozofia 7.Kosmetologiia Ogólna 8.Admianistracja 9.Filolofia Polska 10.Filologia Angielska

Gość chyba cos Ci sie pomylilo
ochrone srodowiska mozesz wrzucic na koniec tekj klasyfikacji bez problemu...

Gość chyba cos Ci sie pomylilo
aha......... chyba ze to nie jest Twoja propozycja hehehe a numeracja jest przypadkowa

Gość dzieczaki
of kors ze przypadkowa:P chodzi mi o ulozenie w nas kolejnosci liczb odznaczajacy kierunek;]

Gość dzieczaki
ok to spytam inaczej:D ktory z tych kierunkow polecacie ?:D

Nie znam trendów rynku pracy, ale od razu Ci powiem, bo miałam bliskich znajomych po filozofii, politologii i socjologii, że mieli poważne problemy ze znalezieniem pracy i z całą pewnościa nie pracują zgodnie z wykształceniem.

Gość taaaaa
geologie...potem sie za ekspertyzy trzepie niezłom kase ;)

Gość no to rozumiem teraz
te kolejnosc... ochrone srodowiska mozesz sobie darowac ;) a na reszcie sie nie znam.

Nie wiem co wyscie sie do politologii przyczepili. To jakis mit ze po tym pracy nie ma. Sama jestem na 5 roku i wiekszosc moich znajomych wczesniej pracowalo (jak to studenci) w roznych tam sklepach itd a teraz juz duza czesc pracuje w zawodzie. Czesc pracuje poza zawodem ale w ciekawych branzach. No a czesc nie pracuje jeszcze bo jestesmy PODKRESLAM NA PIATYM ROKU. Ja sama pracuje od poczatku czwartego roku a od pocatku wrzesnia w swoim zawodzie. Za niezla kase. Acha zaznacze jeszcze ze duza czesc ludzi po politologii ma wlasne swietnie prosperujace firmy i trzepie niezla kase.Wiec nie rozumiem o co wam chodzi.

Gość dzieczaki
chodzi o to ze przed wakacjami zrezygnowalam z ochrony srodowiska i przeszłam na kosmetykologie, wierze ze dobrze robie, bo tu moge stworzyc cos sama, i tak podstepnie chcialam spr czy dacie na jakies wyzsze miejsce kierunek kosmtykologii :P wredna ja :P

ale ilu pracuje robiac to czego sie uczyli ??? bo o to chodzi ... pracowac w ogole to mozna i nie zalezy to od kierunku skonczonego.

a ta kosmetykologia to na chemii ?

A zreszta czy to konieczne pracowac w swoim zawodzie? Wazne zeby lubic swja prace i sie na niej znac. A jesli ktos koniecznie chce miec pewnosc ze po jego studiach znajdzie prace w swoim zawodzie to proponuje isc na politechnike na powazne studia jak np mechanika i budowa maszyn. Tak niewielu ludziom udaje sie to ukonczyc ze uwierzcie mi absolwenci sa wylapywani na pniu.

Wiesz, własna firmę możesz załozyć bez względu na wykształcenie formalne ;) Z osób, które kończyły politologie kilka lat temu, a były moimi znajomymi, jedna ma punkt ksero, druga pracuje jako urzędniczka w \"wodociagach\", trzecia wyemigrowała, a czwarta własnie kończy studia doktoranckie i szuka pracy.

zgadzam sie z Toba niebieska sukienko... akurat po PL praca jest.

Gość widze twoja twarz
ja bym tam dogory jeszcze wcisnela architekture i architekture wnetrz :)

Gość dzieczaki
jasne ze moze po kazdym kierunku mozna zalowyc swoj bizens:P ale akurat kosmtykologia to to co mnie interesuje ,nauka+przyjemnosc, kosetykologiia ogolna to jest kierunek ale jest tak chemia kosmetyczna jako przedmiot;)

Gość dzieczaki
tak=tam

a mozesz napisac co robia politolodzy pracujacy w swoim zawodzie? na czym polega zawod politologa? przepraszam z gory wszytskich politologow, ale nie mam pojecia co to jest

Oczywiscie ze kazdy moze zalozyc wlasna firme. Trzeba miec tylko d tego predyspozycje i jaka taka wiedze. Jedyne co chcialam powiedziec to ze na politologii zdobywa sie pewne umiejetnosci ulatwiajace zalozenie takiej firmy i sprawne nia kierowanie. A co do doktorantow. Coz jesli nie chce sie zostac na uczelni to odradza kazdemu robienie doktoratu bo pracy nigdzie nie znajdzie ze wgledu na zbyt wysokie kwalifikacje.

Gość dzieczaki
wiecie co??troszke mialam wątpilowosci w sprawie zmiany kierunku, gdyz ktoś kiedys napisal ''kosmetykologia to ma byc kierunek na studiach buhahaa" ,ja wiem ze, to nie jest jakis powazny kierunek jak np.politologia czy chciazby prawo , ale jesli ma mi spr przyjemnosc i byc moze jakiś zawod w przyszlosci to czemu nie ..:P

Ten kierunek to kosmetologia a nie kosmetykologia.I nie wydaje mi sie zebys studiowala ten kierunek nie znajac poprawnej nazwy

Politologia najszerzej mowiac to nauki polityczne. W programie studiow jest zarowno socjologia, psychologia spoleczna, ekonomia, nauki o samorzadach, o systemach politycznych, o cywilizacjach. Dlugo by wymieniac. Kazdy politolog jest tak szeroko wyksztalcony ze latwo jest podjac prace w roznych dziedzinach. Prawda jest ze obecnie trzeba bedzie sie czesto przekwalifikowywac a przy tak szerokim wyksztalceniu nie jest to trudne. Najbardziej oczywista praca po politologii jest praca w administracji panstwowej (szeroko pojetej od kancelerii premiera poprzez wszelkiego rodzaju urzedy az do samorzadow), praca przy marketingu politycznym( kreowaniu wizerunku politykow itd), praca w gazetach jako komentator i wiele innych.

dzieciaczki studiuj co ci sie podoba. Wiadomo ze sa studia o roznym rodzaju trudnosci ale nie widze powodu zeby wszyscy szli na prawo albo medycyne bo to sa jak sie wyrazilas \"powazne studia\".

Gość racja racja
Informatyka Kosmetologiia Ogólna Filologia Angielska reszta ma nikłe szanse na pracę w zawodzie co do tej zachwalanej politologii, to wyznaję zasadę, że jak znasz się na wszystkim to tak na prawdę nie znasz się na niczym. po co miałabym zatrudniać politologa skoro mogłabym zatrudnić specjalistę?

Gość widze twoja twarz
a mi sie wydaje, ze lepsza praca jest po administracji niz po politologii