Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zauważyłam...

za wszystko winni katolicy!

Polecane posty

Gość zauważyłam...

wkurzają mnie komentarze na rozmaitych forach i portalach: jak tylko pojawiają się negatywne wiadomości zaraz znajdują się tacy, ktorzy twierdzą że to wina katolików: mąż pobił żonę - przez katolików. Susza - przez katolików. Opady nadmiernie - przez katolików. Wojny - przez katolików. Przemoc w szkole - przez katolików. Niestety te wypowiedzi nie posiadają uzasadnienia. Ale najlepsze to, że ci co wykrzykuja te bzdury w boże narodzenie ubierają choinkę i zasiadają do wigilii, w Wielkanoc zapierdzielają ze święconką, a we wszystkich świętych wystrojeni stoją przy grobach i czekają aż ksiądz przejdzie. Ich dzieci idą do komunii z wielką pompą filmowani przez stado kamerzystów. Powiecie tradycja! Tak ale to katolicka tradycja - ta która produkuje wszelkie zło!!! I jeszcze jedno - muzułmanie w obronie swojej wiary potrafią wywołać wojnę! Nawet choćby za karykatorę machometa - u nas wolno wszytko - artysci się krzyżują, rzeźbiarze wieszają genitalia na krzyżu. Okropność!!! Jestem katoliczką i bardzo mnie to boli!!!

Skoro popierasz wywołanie wojny z powodu karykatury, to cos z toba nie tak :O I nie dlatego, że jesteś katoliczka, ale dlatego, że jesteś jakims oszolomem :P

Gość zauważyłam...
to nie tak. Źle mnie zrozumialas, chodzi mi o to ze u nas bezkarnie można wszystko deptać!!! Dałam tylko przykład (być może zbyt dosadny) ale u nas często gnoją katolicyzm sami katolicy.

Tak przykład był zbyt dosadny. Myslę, że pretensje możesz mieć do samych katolików, bo to ich o to oskarżasz. A właściwie pseudokatolików, bo co ta za ptak, ktory we własne gniazdo sra ;)

Gość kięcoiuncio
mąż pobił żonę - pewnie katolik, taki prześmiewczy komentarz do tego co się dzieje w kraju. Susza - przez katolików : nie w takie zabobony wierzycie Opady nadmiernie - przez katolików : a kto się w Sejmie wymodlił ? Wojny - przez katolików: cóż, pierwsze brutalne wojny w śreniowieczu wywoływali katolicy - Wyprawy Krzyżowe, tzw uszczęśliwianie ludzi na siłę, tortury itd... Przemoc w szkole - przez katolików: nie przez katolików a KATOLICY. Bo 90 % ludzi w tym kraju to katolicy. "Ale najlepsze to, że ci co wykrzykuja te bzdury w boże narodzenie ubierają choinkę i zasiadają do wigilii, w Wielkanoc zapierdzielają ze święconką, a we wszystkich świętych wystrojeni stoją przy grobach i czekają aż ksiądz przejdzie. Ich dzieci idą do komunii z wielką pompą filmowani przez stado kamerzystów. Powiecie tradycja!" BZDURY PISZESZ, choć część niewierzących/ nieprakukujących tak robi: bo co powiedą sąsiedzi - katolicy zresztą. Zero zrozumienia w katolicyźmie. "I jeszcze jedno - muzułmanie w obronie swojej wiary potrafią wywołać wojnę! Nawet choćby za karykatorę machometa - u nas wolno wszytko - artysci się krzyżują, rzeźbiarze wieszają genitalia na krzyżu. Okropność!!!" - wolność słowa i wyznania, katolicy też wywoływali wojny w obronie wiary czy chcąc rozszerzyć swoja wiarę na inne tereny. Do dziś to robią np w Afryce. Choć teraz są nowocześni, działają kasą i głową. Kilka lat i muzułmanie też tak zaczną robić. "Jestem katoliczką i bardzo mnie to boli!!!" - spokojnie, mądrość z wiekim przychodzi.

Gość zauważyłam...
przeczysz sam sobie - najpierw śmiejesz sie z susza bo zabobon a potem wierzysz w to ze wymodlono deszcz??? jestes mądry a boisz sie co powiedzą sąsiad???

Gość kięcoiuncio
"przeczysz sam sobie - najpierw śmiejesz sie z susza bo zabobon a potem wierzysz w to ze wymodlono deszcz???" Ja nie przeczę sobie. Poprostu stwierdzam że to Wy w takie zabobony wierzycie że PIS się wymodlił z samoobroną w sejmie. Bo był takowy wniosek, a i msza w tej intencji się odbyła. Takie podśmiechujki ayteistów. :D "jestes mądry a boisz sie co powiedzą sąsiad???" - ja się nie boję i mam to gdzies. Jednak ludzie w małych miejscowościach boją się, wiesz katolik spokoju nie da, dupę obrobią, przeklną od szatana. A to niektórych boli. Wredni ci katolicy są, i nie mająw sobie zrozumienia.

Gość zauważyłam...
a moze nie wszyscy? Dlaczego uogólniasz? Nie znasz dobrych katolików? Albo inaczej - czy tylko katolicy są źli?

Gość kięcoiuncio
"a moze nie wszyscy? Dlaczego uogólniasz? " - ja uogólniam ? A ty nie uogólniasz ? "Nie znasz dobrych katolików?" - niewiem, znam kilku dobrych ludzi, a wiara to ich prywatna sprawa. Nie pytam. " Albo inaczej - czy tylko katolicy są źli?" - skoro w kraju tyle zła, patologie, a ponad 90 % ludzi w tym kraju to katolicy właśnie to sama sobie odpowiedz na to pytanie. :p :p

Ale jak Filo Zofia napisałą wszystkiemu winna jest PO! No i w kolejności typowej: geje, lesbijki, Żydzi, feministki, cywilizacja śmierci, komuniści, liberałowie, układ, łze-elity.... Jakoś nie oodkryłam tej formuły w mediach:P że wszystkiemu winni są katolicy. Raczej śmiem twierdzić, że jest na odwrót, oni są poszkodowani.

A opady z tego, co pamietam były przez PiS, bo za mocno w Sejmie modlił się w sprawie deszczu:P

Gość kięcoiuncio
Raczej śmiem twierdzić, że jest na odwrót, oni są poszkodowani. RACJA, jak głupio głosowali to mają największego katolika Giertycha ze swoimi faszystami, oraz PIS, Rydzyka itd...

nie ma Machometa, jest Mahomet:P Ale to pewnie też wina katolików:P

Masaż, zapomniałam o masonerii:) I anarchistach...... Jak wiele tu winnych, więc i wina się rozmywa.... ;)

Gość Leonorek
Wreszcie ktoś znalazł innego winowajce ... Po puki co byłem święcie przekonany , że temu wszystkiemu winni są Żydzi . Wciąż słysze - na forach , na "ulicy" , w pracy - przyczyną wszelkich nieszczęść są Żydzi ! A tu wreszci czytam Katolicy... Biedni Żydzi mają chwile odpoczynku...

po pierwsze winni są LUDZIE... przez swa glupote i slabosci.... nie wiem gdzie jakakolwiek religia(ktora nie przychodzi do granic fanatyzmu) nawoluije do czynienia zla itd. to ludzie zle interpretują jakies dogmaty,probują byc swietsi od Boga,Allaha czy Jahwe i td...stad biorą sie te KAczory itd...a wystarczyloby,zeby ludzie bardziej szanowali odmienne poglady orientacje sexualne itd... i nie patrzyli tylko na swe dobro,by zarobic kase i nie byli tak zawistni..... a do tych rzeczy nie trzeba wyznawac zadnej religii:>

Gość DA GROSSE PISSEN
to zaloz beret i do kosciola. Siadaj w pierwszej lawce i modl sie tak zeby Cie kazdy slyszal. Pamietaj im glosniej sie modlisz tym lepsza katoliczka jestes.

Jak zamierzacie pomalować pisanki ? Bo ja juz o tym myślę, bywam pragmatyczny und zapobiegliwy. :classic_cool:

wiecie co wam powiem, śmieszni jesteście. Wy KATOLICY od siedmiu boleści. do kościoła jeździcie odpicowanymi autami co niedziele, wyfiokowani i ubrani odświętnie żeby się polansować, ot co! a co jest po kościele? zdradzanie żon/mężów/ i łamanie wszelkich przykazan. tacy są dzisiejsi katolicy! tylko ciężko jest wam spojrzeć prawdzie w oczy :] ja nie jestem katoliczka co nie znaczy ze nie obejmują mnie zasady moralne, ale jak patrze na was \'katolików\' to wami gardze. oszukujecie samych siebie.

Gość dobre to
aj dobra, piszcie co chcecie, ale trochę racji kobiecina ma. Mimo, że nie jestem gorliwą katoliczką, też to zauważyłam. Ostatnimi czasy na katolikach wiesza się psy na każdym kroku. Myślę, że sprawie przysłużył się pewien ojciec ze swoim radiem.

Gość zlotowłossaaa
bo przez katolicyzm naszemu kraju bliżej do Bangladeszu niż do ameryki,.Ja nie jestem katoliczka i ni życzę sobie wciskania mi na siłę moralności polegającej na np.uśmiercaniu kobiet kosztem płodu, tego ze zarodek wielkości 2cm jest człowiekiem, tego ze homoseksualistów powinno się leczyć, i tego ze trzeba pozwolić człowiekowi umierać powoli w koszmarnych męczarniach wbrew jego woli.Nie znoszę katolskiego chłamu i obłudy. Aborcja zakazana za to biskupi poświęcają czołgi i samoloty lecące na wojnę. Płód jest człowiekiem a ksiądz ma prawo odmówić pochówku płodu argumentując ze to nie człowiek.Nie jestem katoliczka i nie życzę sobie wciskania mi tego gówna i kazania się podporządkowywać pod to gówno.Idę razem z nauką a nie z tym co ludzie sobie uroją.

Gość zlotowłossaaa
przytoczę pewnie mądry cytat:"Zapomniałeś chyba o 150 latach "nawracania" Indian południowoamerykańskich i skutkach tegoż dzieła "miłosierdzia". Zapominasz także o wszelkiego rodzaju "heretykach" (choć tak po prawdzie, to nie oni byli heretykami, a właśnie ci, którzy ich prześladowali), husytach, katarach, polowaniach na czarownice, kalwinach, protestantach (obie strony nie były sobie dłużne - jak to "chrześcijanie")... Zapominasz także, kolego, o wyprawach krzyżowych (kompletnie bezsensownych), w tym jednej, która była złożona CAŁKOWICIE z dzieci... Zapominasz także o Żydach, którzy przez wieki byli zabijani (ot, tak, dla rozrywki; dowiedz się, który to tez papież sobie takie rzezie urządzał), wypędzani, zabraniano im pracować, zmuszano do noszenia wyróżniającego ubioru (nie, nie, pan Hitler tylko wziął przykład z papieży, ciekawe, nie?), tworzono dla nich getta (tak, tak, to papieże wymyślili, nie pan Adolf). Dzisiaj sie ludzie dziwują np., ze Żydzi dobrze pieniądzem obracają. A ja się pytam: A kto ich do tego zmusił? Samiscie ich tego nauczyli, a teraz macie pretensje... Żałosna banda katoli, bo jak was inaczej nazwać? " Obłuda i fałsz to u was chleb powszedni... ale nie to jest wkurzające wiesz autorko? tylko to że to wasze urojenie w kwestii "boga i jego praw" jest mi narzucane jak nie po dobroci to siłą...