Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość monikaaaaaaa

stan zapalny ?

Polecane posty

Gość monikaaaaaaa

Mam pytanie, od pewnego czasu bardzo często musze chodzić siku,dosłownie czasami nie moge wytrzymac nawet pół godziny, ale podczas oddawania moczu czuje w srodku niesamowite pieczenie i ból Napiszcie mi, czy ktos z Was miał juz kiedys podobny problem i co to jest no i jak sie to leczy??? Dzieki

Gość NIESMIALA
HMM ja nie musze chodzic tak czesto do WC ale mnie tez piecze i swedzi juz bardzo dlugo i ja tez wlasnie nie wiem jak sie to leczy .... z tego co mi wiadome to musosz sama isc do lekarza najlepiej do ginekologa i on ci powie co i jak ... hmm ja w zyciu NARAZIE nie pojde do gine.. poniewaz sie boje! i sama chce to leczyc jakos !! Gdybys wiedziala o jakims innym rozwiazaniu to napisz prosze PA powodzenia!!

Gość sroka_bez oka
NIESMIALA tylko sobie zaszkodzisz! a gine nie gryzie a wrecz przeciwnie jesli masz tylko zapalenie cewki moczowej to maly pikus ale jak to pojdzie dalej to mozesz nawet uszkodzic nerki i bedziesz miala masakre!!! pokaz sie lekarzowi i miej to z glowy:)

Gość powazniemowie
moje zapalenie pęcherza nieleczone spowodowało grzybicę pochwy, poważnie... Jeśli boisz się iść do ginekologa, idź do normalnego rodzinnego lekarza, powiedz ajak jest sparwa i przepisze Ci leki, ja już nie latam do ginekologa jak mam zalenie pęcherza tylko do lekarza rodzinnego. A poza tym zaplenie pęcherza lubi czesto nawracać... :/

Gość morphinka
ja to też miałam. to zapalenie pęcherza. idziesz do lakarza daje ci antyboityki, potem idziesz na posiew moczu i tak dalej aż do wyleczenia. dodatkowo skierowanie na usg brzucha(żźeby nerki zobaczyć).ja to leczyłam 5 miesięcy. na początku miałm krew w moczu.

Gość fisi misi
a ja wciaz szukam i szukam rozwiazania mojego problemu...juz z siebie wychodze...od jakichs 6 miesiecy mam nawracajacy bol cewki moczowej przy oddawaniu moczu...dziwne jednak jest to ze dzieje sie to w miare regularnie i trwa zazwyczaj jeden dzien...badania moczu nic nie znalazly niepokojacego...wcisnelam w siebie tone lekow a nadal nic sie nie zmienilo...bol jest tak niemilosierny ze wyje siedzac na kibelku...naprawde nie wiem co mam zrobic???Ratunku...mialam kiedys problemy z zapaleniem pecherza ale mimo wszysto to jakos inaczej wygladalo...wiecie co to moze byc?

ja kiedys miałam tak samo i okazało się ze to przez piasek w moczu dostałam antybiotyk i po kilku dniach przeszło to przez to że za mało płynów przyjmowałam.

Gość uppupupppppppp
zapalenie pęcherza radze jak najszybciej do lekarza bo niedlugo w ogole nie ebdziesz mogla sie wysikac:(

Gość znaffffca
to sie nazywa Czestomocz

Gość znaffffca
Termin ten oznacza oddawanie moczu więcej niż siedem razy w ciągu dnia. Jako częstomocz nocny definiuje się budzenie ze snu z uczuciem potrzeby oddania moczu dwa lub więcej razy w ciągu nocy. Naglące parcie, naglące nietrzymanie moczu i częstomocz nierzadko wiążą się ze sobą. Niestabilność mięśnia wypieracza Wysiłkowe nietrzymanie moczu, naglące parcie, naglące nietrzymanie moczu, częstomocz i nadmierna diureza nocna, moczenie, naglące parcie na mocz w trakcie wkładania klucza do zamka w drzwiach, patrzenia na płynącą wodę lub w trakcie orgazmu Uchyłek cewki moczowej Wyciekanie moczu kroplami po mikcji Przetoka Ciągłe wyciekanie moczu Zastój moczu Częstomocz, wysiłkowe nietrzymanie moczu, stale utrzymujące się nietrzymanie moczu Trudności w opróżnianiu pęcherza Cienki, przerywany strumień moczu, wahanie przed rozpoczęciem oddawania moczu, uczucie niecałkowitego opróżnienia pęcherza moczowego, konieczność parcia na mocz

Gość kupi kaspulki z zurawina
przeziebilas pecherz. i pij duzo plynow. jesli nie pomoze za 2 dni to idz do lekarza.

Gość to jest zwykle
zapalenie drog moczowych . Pomoze furagin i sporo picia (oby nie procentow)

Gość kup kaspulki z zurawina
dokladnie. a tu juz ja strasza nie wiadomo czym. trzeba zakwaszac mocz czyli pic na przyklad duzo wody z cytryna

Gość to jest zwykle
Te przypadlosci leczy urolog jesli juz, a nie ginekolog . Na poczatek do rodzinnego ,ale wydaje mi sie ze guragin mozna dostac i bez recepty jak sie ladnie poprosi.

Gość to jest zwykle
Ups -furagin mialo byc ;)

Gość kup kaspulki z zurawina
staraj sie nie zmarznac. jak mialam zapalenie pecherza to nawet spalam w skarpetkach i nie chodzilam bez kapci co normalnie uwielbiam:)

Gość anulka2009
Poproś o radę jerzyniew@o2.pl.

A macie swoje spodniczki mini i swoje stringi. Sasasasa meska szowinistyczna swinia.

witamina C i dużo wody. Dobrze by było, gdybyś oddała mocz do badań ogólnych w razie czego na posiew.