Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość semiramida na forum

do POLSKICH RODZIN w ANGLII

Polecane posty

Gość semiramida na forum

mam pytanie do osób, które wyjechały z rodzinami do Anglii... czy wy uczycie swoje dzieci języka polskiego, czy chodzą tylko do szkoły ang? Nikogo nie atakuję tylko pytam, bo ja jestem polonistką i rozważam wyjazd właśnie do Anglii...teraz pracuję w szkole, ale moja koleżanka zaproponowała, żebym uczyła jej dzieci polskiego, ale wiadomo z tej jednej pracy nie utrzymam się tam, więc pytam czy słyszałyście może o jakimkolwiek zapotrzebowaniu na nauczyciela polskiego, czy to tylko odosobniony przypadek? Serdecznie dziękuję za wszelkie informacje

Gość oooooooooooooooooooo
No wlasnie ja mam zamiar uczyc swoje dziecko polskiego, bede to robila sama bo mieszkamy na wsi, ale gdymym miala mozliwosc to wolalabym placic za nauke (wiadomo polonistka nauczy lepiej)

Gość oooooooooooooooooooo
Mozesz dac ogloszenie i uczyc dzieci po godzinach, albo np w weekendy...

Gość semiramida na forum
ooooooooooooooooo dziękuję Ci bardzo! Czyli jednak jest jakieś zainteresowanie? To wspaniale! A czy Ty będziesz uczyć swojego dzieciaczka z książek polskich, czy jak? Chodzi mi o to czy można tam dostać jakieś polskie książki czy jednak trzeba sprowadzać z Polski...wolałabym wiedzieć to wzięłabym z domu co trzeba... Chyba rzeczywiście się zdecyduję na ten wyjazd

Gość oooooooooooooooo
Bede potrzebowala polskich ksiazek, poprostu bede leciala wedlug ksiazki, i raczej bede musiala sprowadzic je z polski, moze gdybym mieszkala w londynie to dalo by sie zalatwic. Tak wec ksiazki moga Ci sie przydac

Gość kassiczka
autorko a gdzie będziesz? ja tez planuję uczyć mojego synka polskiego, tylko chciałabym żeby to było bardziej profesjonalnie więc wolałabym właśnie kogoś po filologii. Odezwij sie proszę to może się jakoś dogadamy

Gość semiramida na forum
narazie się zastanawiam czy watro jechać... a jak pojade to do Birmingham

o swietnie, ja tez mam zamiar uczyc core polskiego w anglii i bede niedaleko birmingham, odezwij sie jak tu jeszcze czasem zagladasz na maila agawita@tlen.pl pozdrawiam

w birmingham jest polska szkole sobotnia, adres jest na stronie zjednoczenia polskiego w wielkiej brytanii. istnieje cos takiego jak polska macierz szkolna (www.polskamacierz.org) - wlasnie znalazlam, jak szukalam polskiej szkoly w birmingham. no i pewnie tam gdzie jest sporo polakow jest zapotrzebowanie wieksze, wiem ze w londynie pojawiaja sie szkoly weekendowe prowadzone prywatnie, wiec warto szukac.

Gość gość
Ja jestem zdania, że oczywiście angielska szkoła, żeby uczyć, oswajać do języka, żeby dziecko jak najlepiej sobie później poradziło. Wiadomo przecież, że dziec szybciej łapią język, niż dorośli, więc to na pewno na plus. Ale z drugiej strony podtrzymywanie tradycji i nie zapominanie i języku ojczystym i rozmawiania w domu po polsku. Polecam tez np ogladanie angielskich programow, ale ksiazki na przemian, angielskie i polskie. Te angielskie to nei ma z nimi problemu, z dostaniem, a jesli chodzi o polskie to cale szczescie mozna znalezc w UK polskie ksiegarnie. Ja lubie rewolucje http://rewolucja.co.uk/ co wanze dostawa szybka, bo mieszcza sie gdzies w Anglii wlasnie, wiec nie doplaca sie tez za przesylke. super ogolnie! :)

Gość ex_debill_konkubina
powstała polska szkoła internetowa - poszukaj sobie - moje dwie znajome zapisały dzieci do niej, zaczną od września - nauka przez skype i prace domową; ja na pewno chcę, żeby moje dzieci się uczyły polskiego, ale ponieważ nienawidzę uczyć, więc chętnie to zadanie komuś zlecę, z tym, że jeszcze nie wiem kiedy, niby najlepiej zacząc jak najszybciej, ale w tym roku jeszcze tego nie widzę. Są również sobotnie szkoły polskie - musisz się rozejrzeć dobrze, ale myślę, że rynek jest.

Gość gość
np. w Southampton jest polska szkola, mozna tam pracowac