Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kompletnie się nie orientuję

O co chodzi z mąką nakładaną na twarz???

Polecane posty

Gość tiny love
może nie chodzi o mąkę ,a o zmielone płatki owsiane?

Gość alek
ale z maki i wody to sie robi klej :)

dzieki :)

Gość mam lepszy sposób
klej sie robi z mąki ziemniaczanej....

Gość mimi7777
zrobilam to doswiadczenie z czystej ciekawosci, myslac "to niemozliwe", wiec wymieszalam make z woda nalozylam na nos policzki i zaczelam masowac i nic i gdy chcialam to zmyc napotkalam na opor bo na policzach (tylko) na malutkich wlosach pojawily sie male kulki, mysle,ze te teorie (wychodzace zaskorniki) mozna wlozyc miedzy mity, na zdrowy rozsadek jak czop moze wyjsc ze skory po masazu klajstrem, nie zostawiajac dziurki i wychodzac tylko na owlosionej skorze, poza tym zaskornik nie przyleja sie do skory.

ja również z czystej ciekawości zrobiałam sobie zabieg z mąki, i... rzeczywiście działa!!! Te \"świństwa\" zaczeły mi wychodzić :)

Gość działa działa działa
ja też przed chwila zrobilam TO z ciekawosci!! DZIALA! Ps. tylko jakos mam opor zeby te "kulki:, ktore na koncu powstaja nazwac wagrami... Wg mnie po prostu tak ciasto sie "walkuje"... Ps. jak czesto mozna robic ta maseczke ? :D

Gość zadowolonaaaa
Wczoraj z ciekawości zrobiłam sobie tą maseczke z maki, wody i miodu w którą wiekszość watpi ja jednak dałam się przekonać bo lubie eksperymentować i rezultat jest niesamowity wyszło to co powinno , wagry łatwo wychodziły ,na policzkach, czole. Oczysciła mi się skóra aż trudno w to uwierzyć jest czysta , rozjaśniona a ja szczęśliwa polecam goraco i dziękuje temu kto to polecił i zdradził przepis na piękną cere

Ale te baby durne :O Na całej twarzy są maleńkie włoski i ta mąka je oblepia i wydaje się wam, że to jakieś zaskórniki :O

Gość jhiggf
jakis czas temu jaks laska mówiłatu o tej maseczce i podobno po niej zostaja jej dziury...feee... przeciez w ten spsoób wasza skóra będzie całkiem odtłusszczona...blizny, dziurki no i zmarszczki na takiej suchej skórze.... czy to cos warte?

Gość marikkaao
Wczoraj zrobilam sobie ta maseczke z ciekawosci i faktycznie to nie sa zadne wagry tylko wloski,wogole mialam strasznie sucha skore po niej,nic specjalnego.

Gość gość
OvVVLGKbcTmYYqh1ShgPAtRY