Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość evica

zatwardzenia w ciazy

Polecane posty

Gość evica

dziewczyny, czy ktoras z was miala albo ma zatwardzenia w ciazy i czy wie jak z tym walczyc, co jesc, pic, co robic, to jest straszne, pojawia sie krew na papierze toaletowym, czyli mam hemoroidy a to dopiero trzeci miesiac, pomocy...

Gość Fenena
Miałam przepisany Ispagul- ziołowy środek, zalecany w ciąży. Pomagał. Wiem, że lekarze przepisują także syrop o nazwie Lactulosum, ale to już skonsultuj ze swoim ginekologiem. Oczywiście można popróbować z otrębami, siemieniem lnianym czy suszonymi śliwkami... Na mnie to nie działało. Życzę zwycięstwa nad tą zmorą ciężarnych ;).

Gość musisz duzo pic

napewno trzeba zrezygnować z czekolady.Mnie męczył ten problem pod koniec ciaży lepiej idx do lekarza rodzinnego,powiedź że ejsteś w ciaży a w tedy on przepisze stosowne leki które Tobie nie zaszkodza w tym stanie.

Gość szwedzia
a mnie pomogło regularne przyjmowanie magnezu.Brałam ASMAG Z B6 oczywiscie po konsultacji lekarskiej i było ok.Jak przestawałam go zazywać to kłopoty wracały.Pytałam lekarki i mi powiedziała że magnezu sie nie przedawkuje ,ze jest wypłukiwany z organizmu w dużych ilosciach i spokojnie moge przyjmować codziennie ,potem juz przyjmowałam co drugi dzień ,. Sprubój!!!

Gość evica
no wlasnie chodzi o to, ze pije duzo, nie jem w ogole slodyczy, jem duzo owocow, probuje jesc otreby, ale do sliwek to nie moge sie zmusic, jedyne co mi zostaje to pomoc lekarska, ale tak bardzo nie chcialabym brac zadnych lekow w ciazy...

Gość klara 82
ale krew na papierze niekoniecznie może świadczyć o hemoroidach, może twardy stolec poprostu "zranił" śluzówkę. głopwa do góry!

piec suszonych sliwek zalac wieczorem goraca woda. Rano po przebudzeniu wypic wode i zjesc sliwki na czczo. Odczekac... U mnie bardzo dobrze dzialalo.

Gość xczc
mnie pomagał kompot z suszu, taki jak na wigilię piłam ok. 4 szklanek dziennie i zadziałało ale po 2, 3 dniach więc się nie zrażaj. możesz też w krrytycznym momencie spróbować czopków glicerynowych ale też lepiej skonsultuj z lekarzem.

Gość evica
a o tym soku ze sliwek to juz gdzies slyszalam, trzeba to przykrywac jak ziola, zeby sie zaparzylo, czy po prostu zalac i zostawic, i jeszcze jedno , czy to mozna na pewno w ciazy, bo ziol przeczyszczajacych nie wolno.... no i prosilabym o ten przepis na kompot z suszu, bo u mnie w domu na Wigilie sie tego nie robi... dzieki

Gość xczc
kompot z suszu. suszone śliwki jabłka gruszki gotujesz kilkanaście minut , mozna też dać kilka moreli i rodzynek. generalnie podstawą są jabłka gruszki i sliwki suszone, proporcje nie mają znaczenia. teraz jest dużo owoców, możesz sobie sama ususzyć . nie obierasz ze skórki, tylko w piekarniku pokrojone w ćwiartki suszysz, na niską temp. nastawiasz i lekko uchylasz. pozdrawiam

Mnie pomagało w ciąży tylko jedno - regularne jedzenie jabłek. Codziennie po kilka sztuk, ze skórką. Efekty widać po kilku dniach.

Gość dsaffd
jugurcik raz dziennie i po problemie :-) albo maślaneczka -na mnie działa niezawodnie :-)

Gość mor221ela
Mi ginekolog poleciła Buscopan oraz kultury żywych bakterii w tabletkach. Brać to aż do wyregulowania. Mi bardzo to pomaga :) a tak poza tym Activia suszona śliwka polecam :)

cóż ja jestem w 4 miesiącu a do wc chodzę z ''cięższym ładunkiem''co 2 ,3 dzień.wcześniej codziennie.lekarka zaleciła mi suszone śliwki lub wodę śliwkową,suszone morele,otręby pszenne,szklanka przegotowanej wody po przebudzeniu oraz przed pójściem spac.zobaczymy czy to coś da.

Gość a mi NIC nie pomagalo
nawet lawatywa z oliwki! nie raz sie balam ze zaczen na kiblu rodzic, tak sie meczylam. Tragedia.

Gość taka jedna 44446
mi pomogl lactulousum- syrop - ok. 6 zl w aptece - mozna zazywac w ciazy raz nie obylo sie bez lewatywy .. - jakos do przezycia. Enema do kupienia w aptece. powodzenia

Gość anitos
A mi lekarka zakazala wszystkiego tylko metody naturalne i mecze sie okropnie sliwek suszonych nie znosze na dodatek nie pomagaja zaparcia mam od pierwszego tygodnia ciazy a jestem w 10 masakra!

Gość pola z monopola
evika bardzo uwazaj na te zaparcia, ja mialam tak samo i zle się to skonczylo w ciazy jest osłabiona perystaltyka i dlatego się robią zaparcia, ja po porodzie bałam się załatwić przez tydzień, bo szwy itd A pozniej jakos caly czas ten lęk we mnie siedział i potrafiłam się przez tydzień nie załatwiać Doprowadzilo to do takich zaparć, ze kiedys jak sie zalatwialam przez ten twardy stolec pękła mi błona śluzowa na zwieraczu - to się nazywa szczelina odbytu - jest to ogromnie bolesne, dla mnie to bylo gorsze od porodu i ten stres kiedy trzeba bylo isc do kibla i załatwic sie, omal depresji nie dostalam jakiejs od tego Na szczescie udalo mi sie wyleczyc Dbaj os siebie i nie dopusc do takich rzeczy jak ja doppuscilam

Gość gość
mi bardzo w ciazy gdy meczyly mnie zaparcia pomogly czopki eva/qu ktore działaja po 15 minutach od aplikacji

Gość gość
Po eva/qu do 15 to już u mnie jest po wszystkim. Jakoś wolno na Ciebie działają ;) ;) ;)

Gość gość
Evaqu owszem bardzo Ci pomogą, ale jak podejrzewasz hemoroidy to musisz zglosić to lekarzowi, bo po porodzie może być tylko gorzej, ja miałam tzw hemoroidy wysiłkowe, straszne, nie dość, że jesteś obolała po porodzie to jeszcze to.

Gość gość
Czopki ułatwiają życie. ja je stosuje w czasie wyjazdów bo wtedy najbardziej męczą mnie zaparcia. Nie wiem co na to wpływa, zmiana wody, klimatu , jedzeni? Zawsze mnie to dopada. Eva/qu sa o tyle wygodne że nie trzeba ich trzymać w lodówce więc na wyjazdach sa wygodne.

Gość gość
Mi właśnie ginekolog zalecił te czopki evaqu, pomogły mi też po porodzie gdy dopadła mnie kolejna okropna dolegliwość czyli hemoroidy wysiłkowe.