Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość esther18

stłukło mi się lusterko w dziwny sposob, niesczescie?

Polecane posty

Gość esther18

przerazilo mnie to, bo cala ta sytuacja byla bardzo dziwna, stluklo mi sie moje ulubione, male lusterko, spadl mi na nie szklany pojemniczek(dziwne ze akurat w miejscu gdzie ono lezalo) MYSLICIE ze to przyniesie mi pecha???

Gość esther18
:( ja i tak jestem niesczesliwa (jestem chora) pocieszam sie tym, ze skoro zapowiada 7 lat niesczescia to przynajmniej nie umre narazie

Gość upik
ja tam nie wierze w zadne przesądy :P

jesli Cię to pocieszy ja stłukłam w zeszłym roku. wielkie lustro które wisi u mnie na korytarzu chciałam przenieść do pokoju i zonk....od tametj pory własnie trwa najlepszy okres w moim życiu bo poznałam chłopka a wcześniej byłam starą panna z wiecznie wykręconym od niezadowolenia ryjem;)

Gość esther18
ja niby tez nie ale i tak wybilo mnie to z rownowagi( a wlasciwie w swoim zyciu stluklam juz 4 no i mam pecha) to chyba kolejne jescze sie do tego dolozy echhhh

Gość esther18
:) no to gratuluje, moze faktycznie czasem to przynosi szczescie, moze sie cos odwroci w moim glupim zyciu

Gość Ty będziesz miała
SZCZĘŚCIE, zobaczysz!!!!

Gość Nie pekaj
to tylko szklo, nic ci nie budziet!!!!!!!!!!!!!!

Gość Ja czytalam gdzies
że stluczone lusterko trzeba zakopac w ziemi i moze glupia jestem ,ale kilka miesiecy temu jak moja coreczka stlukla lusterko tak zrobilam.Niby staram sie nie wierzyc w przesądy ,ale jak czlowiek od dziecka slyszal takie rzeczy od starszych to zawsze gdzies cos w tej glowie zostaje.

Gość YasQła
Nie myśl nawet o tym, że jakieś zdarzenie, głupi przesąd przyniesie Ci pecha. Myśląc o tym, obawiając się tego, sama to na siebie ściągasz... Tak już jest.. To my kreujemy świat w jakim żyjemy. Mów, że jesteś szcześliwa, a co więcej UWIERZ w to i będzie dobrze :) na pewno :) zakup nowe lustereczko i będzie wszystko Si :) Pozdrawiam wszystkich ludzi inaczej postrzegających świat :)

Gość YasQła
Aha, i co jeszcze chciałam powiedzieć - RODZICE, nawet nie myślcie, żeby mówić o jakiś przesądach przy dzieciach. One od najmłodszych lat kodują takie, za przeproszeniem, głupoty (bo tak postrzegam przesądy) i później mają w przyszłości jakieś kłopoty, zawracają sobie głowę stłuczonym lusterkiem. Stłukło się, no trudno, stało się. To jest przedmiot. Rzeczy nie mogą kierować Naszym życiem... To rzeczy mają służyć Nam, a nie my rzeczom. Jeżeli czarny kot przebiegnie drogę to pomyślcie sobie, że ładny był kotek, to mi szczęście przyniesie. Jeśli uwierzycie w to głęboko, to faktycznie przyniesie Wam szczeście, a jeśli pomyślicie - o Boże, beznadziejny dzień się zapowiada, bo kot mi przebiegł drogę, to faktycznie dzień będzie fatalny? I dlaczego? Z powodu kota? NIE! Z powodu złego myślenia. Kodowania w mózgu niepotrzebnej informacji - BĘDĘ MIAŁ PECHA... Mózg jest jak płyta CD. Wszystko, co powiecie, pomyślicie, kodujecie w nim. Macie informacje zapisane, ale jak jakaś jest bezsensowna, to co zrobić? Już za późno... ciężko usunąć coś, co już kiedyś było... dlatego starajmy się Naszym dzieciom nie mówić o różnych rzeczach. Nie tylko o przesądach... Mam nadzieję, że pozytywnie rozpatrzycie moją wypowiedź i chociaż trochę się nad nią pozastanawiacie :) z góry dziękuję za przeczytanie :) Pozdrawiam :* Dobrej nocy życzę wszystkim gościom portalu o2.pl :)

YasQła--->fajnie i badzo mądrze to napisalaś:-)Zgadzam się z Twoją wypowiedzią w 100%.To my kreujemy nasz świat,swoim świadomym i podświadomym myśleniem;-) Podrawiam gorąco i życzę miłej nocki🌻