Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość przerazonaOkiem

Cos mi sie stalo w OKO

Polecane posty

Gość przerazonaOkiem

RANY!!! Moze ktos wie co to moze byc... zaczelo sie jakis tydzien temu..w pracy wpadl mi do oka opilek metalu.Nie bolao, chcialam wyjac ale sie nie dalo, nastepnego dnia-zniknol. Myslalam ze oko samo wylzawilo cialo obce. Czulam sie ok przez 2 dni. Potem delikatnie drgala mi powieka , myslalam ze to od kawy, wiec przesatalam pic kawe. drganie przeszlo po dwoch dniach. Potemoko zaczelo mnie swedziec, tak jakbym miala jakas alergie albo cos, lzawic a potem mialam takie uczucie ze oczy mi wysychaja albo ze rzesa mi sie podwinela. To bylo tylko w jednym oku. Dzis tak sie stalo w drugim. A pierwsze- BOZE...pojawila mi sie na galce ocznej hmmm..jak to nazwac..cysta? wysiek jakis...jest przezroczysty..jakby plyn mi sie na bialku gromadzil. oko jest czerwone i podpuchniete. Najpierw myslalamz e to jakas blona mi na oko narastac zaczela z powodu tego odprysku,bo tak to wygladalo, ale potem jak spojrzalam z boku to to jest jakby piramida z jakiegos plynu gromadzacego sie w oku...nie boli mnie ani nic ale jest duzy dyskomfort zwlaszcza jak ruszam okiem bo to cos sie nie porusza wraz z okiem tylko jest w jednym miejscy i jak przekrecam oko to to mi zachodzi na zrenice i zaslania obraz.. Boze nigdy nie widzialam czegos podobnego. Szukalam w necie i boje sie ze to moze byc zapalenie rogowki albo cos gorszego. Chce isc do lekarza w pon ,ale nie wiem moze powinnam isc do szpitala teraz? czy poczekac do pon i isc do okulisty. Aha..poszlam na spacer bo tak swedzialo ze myslalam ze zwariuje i...zaczelo sie zmniejszac...teraz po ok pol godz spaceru wrocial i prawie cale sie wchlonelo...hmmm nie boli mnie tylko...swedzi mnie to oko...nie powieka tylko galka oczna. jestem alergikiem ale nigdy ale to nigdy nie mialam niczego takiego. Jechac do szpitala? boje sie ze jak pojade to mnie zjebia bo juz prawie nic nie widac ..zeszlo mi to ..i ze mi nie uwierza.. Wiecie jak jest w polskich szpitalach Moge czekac do pon? ktos sie na tym zna? mial podobnie????? POMOCY!

Gość wwwwww....
obawiam się że po prostu nie wyłzaiwłaś tego opiłka i wdało się zapalenie. jedz na pogotowie bo z okiem to nie tak jak z rakiem. wystarcza godziny a zacznie się paprać.

Gość ja bym ci radziła
jednak iść do szpitala lub na pogotowie, przy czyms takim mozesz nawet wzrok stracić jesli ten opiłek ci się wbił w oko

Gość przerazonaOkiem
kurde,ale sluchajcie ja nic nie ma w oku. obejzalam je dokladnie ..po tym jak mi to wpadlo do oka bardzo lzawilo a potem chcialam wyciagnac i moja szefowa tez i ..nic juz nie bylo..nastepnego dnia mialam troche zaropiale oko ale teraz juz nie ropieje... a pozatym dlaczego drugie oko tez tak sie achowuje ..poza tym stozkiem na galce wyglada podobnie i tez swedzi. jestem bilogiem i pracuje z materialem bakteryjnym. Moze jakas bakteria sie zarazilam i w skutek urazu doszlo do zakazenia najpierw jednego potem drugiego oka. teraz juz nic nie widac ..tylko w kacikach oczu (wewn i zewn mam cos jak druga blonke, ale ona jest mala...hmm moze to zapalenie spojowek albo twardowki? Co oni mi poradza w tym szpitalu? Jestem w UK a tu tacy lekarze ze boze zlituj sie... juz bylam tu w szpitalu i..szukali mi zyly ponad godzine klujac 8 RAZY!!!! co robic? co robic? jestem ubezpieczona oczywiscie i nie problem-przyjma mnie do szpitala ale ja wiem jak tu jest w szpitalach :-( niby bilog ze mnie a caly tydzien czekalam z tym. Magister -debil ze mnie wiem. Pocieszcie, pomozecie, doradzcie...

Gość Asiula24
Ja mialam cos takiego jak bylo pylenie trawy. A jestem na nia uczulona. Gdy tylko wychodzilam na dwor oko mi tak puchlo i byl to wlasnie taki przezroczysty plyn ktory ograniczal poruszaniem oka. Az robily mi sie z oczu takie banki. Brrrr.... jak sobie to przypominam to az mnie ciarki przechodza... Wiec u ciebie mozliwe tez jest uczulenie na cos co znajduje sie w domu, badz wlasnie uszkodzenie przez ten opilek. Ale to musi i tak ogladnac lekarz zeby mogl stwierdzic przez co tak ci sie stalo.

Gość przerazonaOkiem
hmmm..moze to uczulenie bo jak wyszlam na dwor to mi przeszlo... ja mam uczulenie na grzyby plesniowce, kurz, roztocza,turzyce, siersc zwierzat ( koty, kroliki, gryzonie wogole, pierze) i objawia sie to puchnieciem oczu, zaczerwienieniem, lzawieniem oraz katarem i klopotami w oddychaniu. Napisz cos wiecej o tym twoeim uczuleniu... pyli to cholerstwo teraz? tu jest bardzo wilgotno wiec pylkow w powietzru nie ma,ale moze to cos w domu????? przyznam sie ze troche potaralam oczy reka bo swedzialy niemiosiernie... teraz jest juz coraz epiej...ale jestemw domu..Qrcze co jest grane. Pzrez chwile wygladalam ka quasimodo!!! :-(

Gość Asiula24
Ja mam tak przez jeden do dwoch miesiecy w roku. Na szczescie... Przewaznie na koniec wiosny , a zwlaszcza jak jest sucho i slonecznie. wtedy to nie wychodze nawet z domu, a jak troche popada to wtedy moge sie ruszyc ;) I wlasnie mozliwe jest u ciebie uczulenie ktore sie tak objawia. Mnie tez oczy najpierw strasznie swedzialy a jak leciutko podrapalam to zaraz mialam uczucie jak bym miala piasek w oku. A pozniej zaczynalo sie to puchniecie. I tez robila sie taka blonka..

Gość przerazonaOKIEM
hmmm..dzieki Asiula...wyglada mi to podobnie do Twoich objawow. Mysle ze to moglo byc od dzikiej rozy. Dzis zbieralam owoce dzikiej rozy na wino, oplukalam tylko rece a potem zaswedzialy mnie oczy i potarlam i...w przeciagu kilku minut to sie pojawilo. Tak czy siak ide do lekarza w pon. DZIEKUJE CI STOKROTNIE za pomoc. Jestem juz troche mniej przerazona ;-) My alrergicy to mamy przesrane nie? ja jak pyla turzyce to mialam taki katar ze nochal czerwony a na oczy ledwo widzialam takie spuchniete . i nic nie pomagaly zadne alertecki czy tym podobne. Tu jakos nie jest tak zle bo ciagle opady i wilgoc ale widac moja alergia postepuje...ciekawe na co jeszcze bede uczulona..ehhhhh :-( Zycze Ci zdrowka i pozdrawiam serdecznie. :-)

Gość dr Q
Przerażona, nie wiem. Być może to alergia. Kiedyś tak miałam sama, coś na kształt pęcherza na rogówce (po zetknięciu ze świnką morską) - było to paskudne i okropnie bolało, ale samo przeszło, tj. właściwie po lekach p/alergicznych. Na Twoim miejscu jednak skontaktowałabym się z lekarzem, bo trudno tak oceniać nie widząc tego. Pozdrawiam Cię i trzymaj się.