Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Marta M.

kredyt mieszkaniowy

Polecane posty

Gość Marta M.

Cy któraś z szanownych kafeteriuszek brała już lub zamierza wziąć kredyt mieszkaniowy? Zastanawiam się nad tym jaki bank wybrać, na co należy zwracać szególną uwagę, czego unikać? Jesli macie jakieś doświadczenia, uwagi w tej materii to proszę piszcie - bardzo się boję tej pożyczki - kwota przyprawia mnie o zawrót głowy, a do tego będę go spłacać 30lat...

Gość ooo wlasnie...
ja mam takie samo pytanie.ja tez mam zamiar wziasc kredyt na mieszkanie ale nie wiem jak i gdzie najlepiej,ile trzeba miec zarobkow i co sie do nich wlicza.ja bym chciala taki na min100 tys...wiec ciekawa jestem ile trzeba zarabiac zeby taki dostac i na ile...piszcie:-)

to ja mam podobny dylemat. zaczynam sie rozgladac za kredytem hipotecznym ale nie wiem jakie rzeczy brac pod uwage przy wyborze. moze ktos z doswiadczeniem pomoze

Gość ja właśnie jutro odbieram pier
-wsza transzę -kredyt na budowę domu tzn na dokończenie - formalnosci jest duzo ale nie mam wyjścia . Musicie mieć zdolnosc kredytową i już . ja biore w PKO BP...

ale chodzi mi o procedure np w pko bo duo dobrego slyszalam o nim wybieram sobie mieszkanie i chce wziasc na nie kredyt. czy musze wczesniej podpisac umowe ze sprzedajacym, ze daje jakas zaliczke a na reszte biore kredyt (czy trzeba miec akt wlasnosci aby dostac kredyt?) - wybieram sobie bank i co dalej - ile czekam na pieniadze (np w pko)

Gość sztuka teria
Idźcie do Open Finanse albo Expandera i za darmo wszystko wam powiedzą, krok po kroku. Ja tak zrobiłam

również zamierzam na dniach wybrać się do open finance, bo zamierzamy z narzeczonym zakupić mieszkanie właśnie, więc jak tylko będę coś wiedziała dam znać ;)

Gość do kredytu mieszkaniowego
musisz miec umowe przedwstepną (ja taka miałam podpisaną w obecności notariusza). Dla Banku nie jest istotne czy wpłacasz zaliczke,poniewaz Ban kmoże skredytowac 100% wartości nieruchomości. Z ta umową i kompletem dokumentów wymaganych przez Bank składasz wniosek o przyznanie kredytu.

Gość do kredytu mieszkaniowego
na wypłatę pieniędzy z banku czekałam ok 1 m-ca

ja czekałam na decyzję 10 dni -w PKO BP! A le zbieranie papierów przeze mnie trochę trwało ... mam swoją działalnośc gosp. 2 m-ce w roku i musiałam przedstawić oświadczenie z ZUS o nie zaleganiu z opłatami w skarbowym to samo ! Na odpis aktu notarialnego czekałam 3 tygodnie :O nie musiałam podpisywac zadnych umów wstępnych ... ale jest prowizja ,ubezpieczenie kredytu,jakieś inne opłaty -to razem około 1500 zł jutro musze wpłacić i odbieram transze ... 120 tyś zł na 20 lat...

Gość kredytobiorczyni
ja wzielam taki kredyt! w pko w marcu na okolo6^% na 30 lat wzielam 162tys rata wynosi 900 zl procedury latwe pracownicy bardzo mili przyjaznie nastawieni nie nadymani przy dochodzie 2500 wychodzi zdolnosc na 200 tys przy 2 domownikach

Gość jak pko iczy zdolnsc kredytow
ja zaeabiam 2500 na reke a moja polowka okolo 3000 zl na reke msiecznie - oboje mamy umowy na czas nieokreslny cz dadza na kredyt na 300 000 zl?

Gość nikt nie wie jak sie to liczy

jak pko iczy zdolnsc kredytow--------> dostaniesz kredyt przy swoich dochodach i to spokojnie !!!!:) mąż ma prace stała -950 zł a ja ok 1750 zł i dostaliśmy na 20 lat 120 tyś . -mam swoją działalnosć ale tylko 2 m-ce w roku i nie ma problemu fakt urzędniczka przeprowadziła nas jak dzieci przez cała procedure i chwała jej za to ... JUTRO IDZIE PIERWSZA TRANSZA !!!

a i rata miesięczna coś ok. 890 zł-wykończymy wreszcie dom ... a dochody z mojej pracy sezonowej poświęcimy na spłatę kredytu🖐️

Gość Ralyngolok Pospolity
Zawsze mozna wydluzyc okres splaty, zeby zdolnosc byla wyzsza.