Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość niedobrze mi

Po jedzeniu

Polecane posty

Gość niedobrze mi

jest mi niedobrze i kręci mi sie w głowie....biore tabletki antykoncepcyjne ale nie wiem czy to od tego??? a moze to ciąza??? chociaz uzywamy jeszcze gumek...co sie dzieje???to juz trwa ponad 2 tygodnie:(

Gość 19 latka
po prostu masz zle dobrane tabletki. W ulotce pisze o skutkach ubocznych.. poczekaj troche do 2 opakowania jak nie minie to idz do gin i zmien tabletki

Tabletki. Ja ostatnio zmieniłam i męczyłam się tak samo.

Gość stanowczo
to wina tabsow tez tak mialam + krwawienie miedzy zmienialam tabsy 2 razy teraz juz jest oki :)))

Gość niedobrze mi
ale teraz mam zacząć od jutra juz 5 opakowanie a nawet w czasie 7 dniowej przerwy jest mi niedobrze

Gość niedobrze mi
krwawienia tez mam:( i to tak dziwnie w czasie brania tabletek tak pod koniec krwawie a podczas przerwy juz mało co:( ale to nie jest objaw ciązy???

Gość stanowczo
najlepiej jak pojdziesz do lekarza jezeli tak sie boisz to zrob testa, ale to nie jest ciaza to wynik tabsow czasem organizm tak reaguje...

Gość niedobrze mi
robiłam test w czwartek....była jedna kreska......ale wtedy juz własciwie nie miałam krwawienia a to było w czasie tej przerwy 7 dniowej...czy ten wynik jest dobry???

Gość 19 latka
tak wynik bedzie dobry......... Musisz zmienic tabletki..po co masz sie Męczyc??

Gość stanowczo
tak ten wynik powinien byc wiarygodny wiem, ze sie boisz, bo pamiatam jakie ja mialam schizy :(( najlepiej idz jak najszybciej do lekarza niech Ci tabsy zmieni, bo sie wykonczysz nerwowo i fizycznie

Gość mnie zawsze
ja tez tak mam, mdli mnie po jedzeniu a wlasnie skonczylam 4 opakowanie novynettei dostalam nawet plamien polowie opakowania i lekarz kazal zmienic tab -bo te nie byly dla mnie i teraz na 8 dzien zaczynam nowe tab

Gość niedobrze mi
no ja tez novynette biore ale dopiero teraz przy tym opakowaniu mnie tak mdli i mam krwawienia tzn iałam......jutro mam niby wziąść 1 tabletke z piątego opakowania ale nie chce!!!!!!!!! musze sie jutro do niej dostac!!! ja sie wykoncze...juz mi mówia ze to ciąza ale przeciez krwawiłam jestem zabezpieczona i stosujemy gumki robiłam test wiec to nie to:( a na co moze mi zamiecic???dlaczego to przepisują skoro jak ja tu czytam sporo kobiet ma z tymi tabsami problemy???:(

Gość mnie zawsze
mialam tak jak Ty i tez sie wystraszylam ze to ciaza moze ale zrobilam test krwi i nie ma ciazy. to wszystko przez tab-ja radzilabym Ci jutro rano skoczyc do gin po nowe tab i od jutra nowe zaczac brac. ja tez mialam plamienia i lekarz powiedzial ze mozliwe ze sa za slabe no i to sa skutki uboczne dlatego zmnieniam na mocniejsze. a dlatego okresu mialas malo bo przy plamieniach juz stracilas duzo krwi. ja poszlam do gin 2 dzien plamien i przypisal mi na nie tab i przestalam odrazu krwawic i do konca opakowaniqa bylo ok, teraz czekam na okres. a tez mnie mdli, zwrosty glowy czasami, bole piersi-to wszystko skutki uboczne , nawet przez tydzien mi noga cala dretwiala az do stopy

Gość niedobrze mi
ja nie mam bolących teraz piersi tzn miałam przy pierwszym i drugim opakowaniu ale niw iem czy sie jutro załapie do gina bo u nas sa straszne prolemy z tym:( a nie chce brac juz novynettu

Gość mnie zawsze
taki Cie splawi. gdybym ja poszla z tym krwawieniem do gin w przychodni to pewnie do ost tab bym krwawila. a poszlam do prywatnego odrazu mnie zbadal, przypisal tab na krwawienie i zmienil tab.ja przez 3 opakowania czulam sie ok qa przy 4 normalnie koszmar nawet rozwolnienia dostalam-mowili ze to grypa jelitowa ale nie wiem czy to nie wina tab

Gość niedobrze mi
ja tez miałam rozwolnienie i tez mi gadali ze to grypa jelitowa:(

Gość mnie zawsze
ja przez caly listek opakowania mam luzny stolec, zmieniam tab a w ulotce pisze ze jak biegunka bedzie i nie przejdzie to zeby nie brac dalej tab a ja bralam dalej i moze teraz jeszcze gorzej sie czuje nie wiem, w kazdym razie zmienilam na Cilest

Gość mnie zawsze
zmieniaj tab na inne. tab dzialaly tak jak powinny ale tego drugiego hormonu za malo pewnie i dlatego te wszystkie skutki uboczne. do tego jeszcze mnie grypa rozklada

Gość niedobrze mi
grypa moze i tez bo u mnie w rodzinie kilka osó to ma ale im juz poprzechodziło a ja sie męcze ponad 2 tygodnie:( w kazdym razie krwawiłam w sumie 13 dni wiec mam dosyc , po jedzeniu jest mi mdło i kreci mi sie w głowie:( musze jutro koniecznie sie dostac do lekarza bo od jutra mam zaczac brac pierwszą tabletke:(

Gość mnie zawsze
no nie zaczynaj jutro nowwego opakowania novynette bo moze byc jeszcze gorzej. popros o tab z wiekszym hormonem niz ma novynette

Gość niedobrze mi
tak własnie chce zrobic ale to ostatnio moment....poszłabym wczesniej ale po pierwsze jak byłam z 3 tyg temu to gadała ze to nic takie plamienia, po drugie nie było mnie w kraju i te mdlosci i spore krwawienia zaczeły sie po tej wizycie u niej wiec jutro ede ganiała do niej prywatnie albo do kogokolwiek innego i mam nadzieje ze to przejdzie z nowymi tabsami bo jestem juz wykonczona:(

Gość 19 latka
idz najlepiej do innej.. popytaj dziewczyn czy nie znaja kogos kogo mogły by polecic:)

Gość niedobrze mi
a jak sie zle czuje w czasie tej 7 dniowej przerwy to tez od tych tabletek???

Gość mnie zawsze
no idz do innego gin. jak lekarz moze powiedziec ze plamienia to nic takiego. to krwawia narzady rodne i nie mozna tego tak lekcewazyc. mi odrazu przypisal lekarz tab na krwawienie i powiedzial. ze jesli wystepuje plamienie to oznacza ze zle dobrane tab

Gość niedobrze mi
ja juz 2 razy byłam u internisty bo nie wiem co jest jeden pwiedział ze moze to ciaza ale powiedziałam ze biore tabsy robiłam tez test i nic....a drugi powiedział ze to zatrucie ...no ok ale zeby tak długo trzymało to juz chyba nie zatrucie:(

Gość mnie zawsze
tab w ciagu 7 dniowej przerwy tez Cie zabezpieczaja-czyli dzialaja. Twoj organizm jest caly czas pod ich wplywem, wiec mozesz caly czas sie tak czuc

Gość niedobrze mi
mi babka powiedziała ze przy novynecie to normalne ze sie zdazaja małe plamienia ale jak sie to dlugo utrzymuje to zmieni mi .....ale to juz nie były plamienia ale krwawienia:( jak przy okresie...potem w tej przerwie miałam juz mniej i jakies 4 dni i teraz nic a powienam miec normalnie okres a nie takie cos:( mam nadzieje ze jutro dostane inne tabletki i bedzie juz dobrze:) wystraszyłam sie ze to ciąza:(

Gość niedobrze mi
zauwazyłam ze w czasie tej przerwy sie troszeczke lepiej czuje ale tez odczuwam mdłosci i zawroty głowy miałam tez boiegunke lekka i internista cos mi tam na to pzrepisał......ale jak je brałam i zaczeło mi sie strasznie krecic w głwoie to za jakies 2 dni zcaełam plamic a potem juz krwawiłam.....i zauwazyłam ze wiecej "leciało" jak mi sie tak starsznie słabo robiło:(

Gość mnie zawsze
ja tez sie ciaza wystraszylam ale bylam tez na usg i mam szyjke macicy 2 mm i na macicy taki paseczek czyli ze tab dzialaja. a to wszystko skutki uboczne. a przez tydzien mialam biegunke z strasznymi bolami brzucha, normalnie skrecalo az mnie- i powiedzial gin ze grypa jelitowa-jakies bakterie . i pozniej te plamienia(takie brazowe jak brudna krew) i on powiedzial ze albo przez biegunke dostalam plamien-ze wydalam tab i mniejsza skutecznosc albo poprostu mam zle dobrane ale jak mam tyle skutkow ubocznych to lepiej zmienic na inne. i biegunka minela ale do konca opakowania raz dziennie mam luzny stolec. a plamienia moga sie pojawic przy 1 opakowaniu bo organizm sie przyzwyczqaja ale nie przy 4 opakowaniu-oznacza ze zle dobrane tqab i organizm je odrzuca. naszczescie one dzilalaja- bo za antykoncepcje odpowiada jeden hormon a za skutki uboczne drugi hormon i tego drugiego jest za malo widocznie i na silniejsze trzeba zmienic

Gość niedobrze mi
no bo ja sie tą ciążą tak wystraszyłam ze mi było bardziej niedobrze jak ylko sobie o tym pomyslałam:( a aptetyt tez jakis taki nie za bardzo mam i wcale nie mam ochoty na sex przez to:(