Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bellarossa

o czym swiadczy wydzielina z sutków?

Polecane posty

Gość bellarossa

kiedy naciskam na sutki pojawia sie znikoma ilosc bialej wydzieliny. co to moze byc? ..

Gość 19 latka
najlepiej idz do gin.. tak radza jak sie zauwazy jakas zmiane

Gość stanowczo
problem z hormonami szybko do gina

Gość kik*
1. ciąża 2. zmiany hormonalne związane ze zbyt wysoką prolaktyną. przyczyną może być gruczolak przysadki mózgowej. 3. jeśli wydzielina zawiera krew - nowotwór

Gość bellarossa
chyba serio powinnam sie wybrac.. bo nie tylko to jest zle.. okres szaleje.. raz jest co 16 dni teraz nie ma wcale a jest 26 dzien.. nic juz nie rozumiem.. i jeszcze teraz ta wydzielina. zdecydowanie mi sie to nie podoba..

Gość ciaza na bank

Gość bellarossa
boze! prosze nie strasz mnie.. krwi raczej nie zawiera.. ciaza tez odpada bo zrobiłam sobie beta hcg i wyszło mi mniej niz 1. wiec zostaja hormony a poł roku temu miałam sprawdzane hormony i podobno wszystko było idealnie..

Gość kik*
Nie przejmuj się. Pewnie nic takiego. Po prostu nie zwlekaj z wybraniem się do lekarza. Zaleca się przy takich objawach odwiedzić ginekologa, onkologa (bez skierowania) lub endokrynologa.

Gość bellarossa
w takim razie chyba juzw tym tygoniu pojde.. bo nie ma sensu dłuzej czekac. hm ale ten tes beta hcg nie moze sie mylic prawda? ..

Gość stanowczo
beta robiona z krwi sie NIE MYLI !!!! idz do lekarza

Gość mnie zawsze
a bierzesz tab anty????? bo skutkiem ubocznym tab anty jest wydzielina z sutkow.beta jest pewna przeciez to badanie krwi -tutaj wszystko wychodzi

Gość bellarossa
nie biore tabletek. jezeli ma sie problemy z hormonami to jedynym wyjsciem sa tabletki anty? bo ja nie chciałabym ich brac raczej.. własciwie jakie sa negatywne skutki brania anty? jakos zawsze wydawało mi sie, ze sa bardzo szkodliwe i dlatego nie chciałam.

Gość mnie zawsze
ja tez nie bralam ale robily mi sie straszne torbiele-operqacje mialam. i zaczelam brac anty i sladu po torbielach(narqazie) he .

srąża a nie ciąża!!!!!!!!!!! Idz dziewczyno do gina, to klopoty z hormonami, zrobisz badania, dostaniesz leki i wrocisz do zdrowia Nie bagatelizuj tego, skutki zaniedbania sa straszne.. Powodzenia i pozdrawiam:)

Gość bellarossa
teraz to mam problem bo własnej kasy nie mam a mama to bagatelizuje.. nie wiem jak mam ja przekonac.. eh jednak nie ma to jak własna kasa..

z pewnością masz wysoką prolaktynę - to hormon odpowiadajacy za laktacje w czasie ciąży u matki, mając wyciek z piersi nie musisz być w ciąży, tylko masz kłopoty z hormonami, prolaktyna to powazna sprawa, długo trzeba brac leki zanim jej poziom powróci do normy, nie chce Ci straszyć ale to powazna sprawa i idz szybko do ginekologa, im wcześniej zaczniesz leczenie tym lepiej. Okres ci wariuje bo przy prolaktynie to normalne albo go wcale nie ma albo jest czesto, nie masz przez to jajeczkowania i cały cykl rozregulowany. Życze Ci powodzenia:)

Gość bellarossa
a wiecie moze czy badania hormonalne mozna zrobic bez skierowania? no bo w sumie to wizyta u gin kosztuje 80 zł a badania tez sa drogie.. i jesli musi byc skierowanie to czekja mnie 2 wizyty.

wiesz chyba mozna tak zrobić ale te badania są drogie no i trzeba wiedzieć jakie i w który dzień cyklu. to rozpisuje lekarz więc najlepiej udać się do niego. A nie możesz iśc do gina do przychodni? Albo do endokrynologa..

Gość bellarossa
byłam u gin w przychodni i nic mi nie pomogła. mawet nie zbadała. kompletnie nic nie zrobiła.. nie ma sensu isc tam znowu..

Gość alek
80? u mnie 50 a z cytologia 70... poszukaj tanszego albo idz do innej przychodni, lepiej tego tak nie zostawiaj albo mocniej przycisnij matke

Gość nie straszcie dziewczyny
Ponieważ sutek jest gruczołem to obecność wydzieliny w jednej lub obu brodawkach, to taka wydzielina nie zawsze jest oznaką choroby. Małe ilości wydzieliny często znajdują się u dziewczyn czy kobiet przyjmujących doustne środki antykoncepcyjne lub inne leki, w tym uspokajające. U kobiet po okresie karmienia wyciek z brodawki sutkowej ma zwylke wygląd mleka lub surowicy i może być on wynikiem nieprawidłowości hormonalnych i wyciek ma wówczas zwykle wygląd mleka lub surowicy. Wyciek krwisty z brodawki jest najczęściej objawem brodawczaka lub licznych brodawczaków w przewodach mlecznych i niekiedy raka. Brązowa lub zielona wydzielina zdarza się wśród kobiet z torbielowato-włóknistą chorobą sutka natomiast płyn o barwie mleka jest charakterystyczny dla zaburzeń pracy tarczycy lub zażywania niektórych leków. źródło : http://www.mediweb.pl/diseases/wyswietl_vad.php?id=601

Gość kik*
Nikt jej nie straszy. Odpowiadamy na pytanie.

Jak najbardziej nikt nie straszy, a odpowiada Wlasnie jestem po kuracji ( leki biore nadal): mialam to samo..... Badanie PRL kosztuje od 18 zl do 30 zl- zalezy od laboratorium Jak nie chcesz isc prywatnie: znajdz inna przychodnie, napewno jakis inny lekarz bedzie przyjmowac:) Powodzenia i pozdrawiam

do nie straszcie dziewczyny Pierwszy raz słyszę żeby wydzielina w sutkach czesto pojawiała się u dziewczyn które biora tabletki anty.. tyle dziewczyn bierze i żadna o tym nie wspomniała, jesli już to wydzielina pojawia się po odstawieniu tabletek bo wtedy prl zwykle skacze. I tutaj nikt nie straszy dziewczyny tylko radzimy o bezwzłoczny kontakt z lekarzem. Swoją drogą przedstawienie komuść regułki ściągnietej z internetu to jednak coś innego jak własne doświadczenia.. wniosek? wysnuj sama.

Gość bellarossa
a czy te moje problemy moga byc zwiazane z tym ze ostatnio schudłam ponad 10 kg? jakos nie brałam tego wczesniej pod uwage ale dosyc intensywnie sie odchudzałam..

Gość do Bellarossy
Byłaś już u lekarza?

Gość bellarossa
nie.. postanowiłam poczekac do 30 dnia cyklu jelsi nie bedzi eto wtedy ide. moze to tylko takie jednorazowe opoznienie. bardzo bym chciała,zeby tak było. a ta wydzielina to tez moze przez to opoznienie..

Gość JESLI MOGE SIE WTRACIĆ
ja ostatni tez zauwazyłam wydzieline z sutków taka jak u ciebie gin. powiedziała że czasem sie to zdarza nic strasznego Pozdrawiam

Gość Accu81
wysoki poziom hormonu PROLAKTYNY, JESLI TO NIE CIĄŻA

Gość a ja byłam u onkologa
i przejął się bardzo. tego samego dnia miałam zrobione usg piersi i zbadany poziom prolaktyny. teraz mam zrobić test czy moja prolaktyna nie jest związana z guzem przysadki mózgowej. test z metoclopramidem polega na tym, że mam wziąć tabletkę a potem zbadają poziom prolaktyny. za wysoka prolaktyna jest też przyczyną bezpłodności. zmieńcie tych nieodpowiedzialnych lekarzy, którzy mają Was w nosie, na rzetelnych ludzi, którzy chcą wyleczyć pacjenta.