Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kingala

ławeczka 50-tek i więcej

Polecane posty

:D:D:D:D:D Pozostaly dwa wyjscia.Wrocic do kraju zostawiajac ten balagan lub zmienic nazwisko i miejsce zamieszkania.Zatrzec slady i zaczac na nowo. Wyjscie pierwsze nie wchodzilo dla niego w rachube.Nie mial do kogo wracac ani po co.Wiedzial,ze tesc nie podarowal mu\"wywinietego numeru\" ze sklepem.Nalezalo cos wymysliec tutaj. jarek przypomnial sobie o sympatycznej wlascicielce baru w dalekim stanie. Zaprzyjaznil sie kiedys podczas jego tam wizyty i odtad zawsze byl witany mile.Nie zagladal tam zbytnio czesto,ale teraz bar jawil mu sie jako wymarzona przystan,a uroki wlascicielki nabieraly nowego powabu.Pojechal.Gosia przywitala go wylewnie,a zapewnienie,ze tym razem przygnala go tylko prawdziwa za nia tesknota zwiekszyla radosc. cdn PS.Niestety,na mnie czas,,,,,,do zobaczenia wkrotce🖐️

Trudno jest pisać o niczym. O pustce, co graniczy z cudem. Nic - takie malutkie Nic, które bierze się z czegoś co było A jest tym co będzie. Takie sobie małe nic. A tyle słów potrzeba by je opisać. Ale to nic 15.03.04.r

______________ Witam 🖐️ Dziewczyny!___________________ http://pl.youtube.com/watch?v=lVv_0vohum8&mode=related&search= Opalona, wypoczeta i steskniona za Wami!! Przeczytalam Wasze posty i winna jestem przeprosin.... Poliko sama nie wiem jak to sie stac moglo, ze nie widzialam Ciebie na Laweczce13 .07. w piatek, przeciez to Ty pierwsza nas przywitalas! Mysle, ze mi wybaczysz ..... biegne do Ciebie z bukietem kwiatow:🌻 🌻 🌻 🌻 🌻 🌻 🌻 🌻 🌻 Kochane moje weekend byl piekny , pogoda cudowna chociaz...... MM niepoczieszony bo wiaterku ani troche, a co sie za tym kryje deski i zagle lezaly na brzegu jeziora :-( Natomiast ja cala w skowronkach bo moglam wygrzac stare :-) kosci! Kingalo! Venesso! Poliko! Lenko! Igusiu! Jotazet! Kingo! Cocacola! posiedze jeszcze na Laweczce...... slucham zzaciekawieniem naszej Venessy .......a moze uda mi sie poprosic Ja o dalsze losy p. Jadwigi!! Pozdrawiam Was i 👄

Kiedy nikogo nie będzie i pomyślisz, że nikomu nie zależy. Kiedy cały świat opowie się przeciwko Tobie i poczujesz się osamotniony. Ja będę obok Kiedy ten na kim najbardziej Ci zależy, nie będzie dbał o Ciebie. Kiedy ten, komu dasz swoje serce, rzuci Ci je w twarz. Ja będę obok Kiedy osoba, której zaufałeś zdradzi Cię. Kiedy ten, z którym dzielisz wszystkie myśli i tajemnice, nie będzie pamiętał nawet o Twoich urodzinach. Ja będę obok Kiedy wszystko, czego będziesz potrzebował, to ktoś, kto Cię wysłucha. Kiedy wszystko, czego będziesz potrzebował, to ktoś, kto otrze Twoje łzy. Ja będę obok Kiedy Twoje serce będzie tak bolało, że nie będziesz mógł nawet oddychać. Kiedy będziesz chciał już tylko położyć się i umrzeć. Ja będę obok Kiedy zaczniesz płakać słysząc smutną piosenkę. Kiedy łzy nie będą chciały przestać płynąć. Ja będę obok Więc widzisz, będę obok aż do końca. To jest obietnica, którą mogę Ci dać. Jeśli kiedykolwiek będziesz mnie potrzebował, po prostu daj mi znak i znajdę się obok. Kochanej IGUSI____________zawsze ta sama Venessa

IGUSIU_____Niechaj słońce zajaskrawi Na błękitnym niebie. Niech Ci słowik dziś zaśpiewa ,że ja Kocham Ciebie._________________________Venessa 12.XI.98. Chicago___________16 lipca 2007🖐️

Witaj Akiciu_____________z daleka slysze melodie__________i moja ulubiona Eleni! Dziekuje z calego serca❤️ Ciesze sie,ze odpoczelas!🖐️

Dziewczyny🖐️ Poniedzialek___________-to dzien urodzin IGUSI! Mam cicha nadzieje,ze bedzie z nami. Pozdrawiam🖐️

IGUSIU Namaluję Twój obraz na niebie Na powietrzu, na wodzie, na mgle, W złocie piasku wyrzeźbię Ciebie A Ty obok narysujesz mnie I będziemy się razem kołysać W pajęczynie mozaiki srebrzystej I będziemy swój los wyczytywać Z kropli rosy świecącej i czystej. Tak niedużo trzeba człowiekowi... Uścisk dłoni i uśmiech serdeczny- To wystarczy. Warto było żyć, Tylko trzeba to wszystko uwiecznić. Drżenie serca. Przydługie czekanie I dotknięcie ust do chłodnych wiśni I to wszystko, co było trudne I to wszystko, co jeszcze się przyśni Lecz jakimi malować farbami, By nie zblakły z upływem dni? Chyba tylko dobrymi słowami Których kilka znamy. Ja i Ty Jak złożymy je razem w palecie Kształt przybiorą pełnych ciepła kolorów I melodię cudowną zagrają po świcie Pieśnią pięknych poranków, wieczorów. Chyba dobrze żeśmy się spotkali. Życie smaku nabrało i barw. Bo w przyjaźni wszystko się ocala Łza serdeczna, chleb, pieśni i kwiat ks. M. Nowak

KOCHANA IGUSIU_____W TYM DNIU____chce Ci podziekowac ,,,,,,, Dziękuję za Twój uśmiech, otwarte okno Twego istnienia. Dziękuję za Twoje spojrzenie, zwierciadło Twej uczciwości. Dziękuję za Twoje łzy, które są znakiem, że dzielisz radość lub smutek. Dziękuję za Twoją rękę zawsze wyciągniętą, aby dać lub otrzymać. Dziękuję za Twoje objęcie, które jest szczerą gościną Twojego serca. Dziękuję za Twoje słowo, wyraz tego, co kochasz i w czym pokładasz nadzieję. Dziękuję, że jesteś. Helena Oshiro Wraz z bukietem kwiatow___🌻🌻🌻🌻🌻🌻🌻🌻🌻🌻🌻🌻

Kto chce, bym go kochała...___IGUSIU__dla CIEBIE! Kto chce, bym go kochała, nie może być nigdy ponury i musi potrafić mnie unieść na ręku wysoko do góry. Kto chce, bym go kochała, musi umieć siedzieć na ławce i przyglądać się bacznie robakom i każdej najmniejszej trawce. I musi też umieć ziewać, kiedy pogrzeb przechodzi ulicą, gdy na procesjach tłumy pobożne idą i krzyczą. Lecz musi być za to wzruszony, gdy na przykład kukułka kuka lub gdy dzięcioł kuje zawzięcie w srebrzystą powlokę buka. Musi umieć pieska pogłaskać i mnie musi umieć pieścić, i smiać się, i na dnie siebie żyć słodkim snem bez treści, i nie wiedzieć nic, jak ja nic nie wiem, i milczeć w rozkosznej ciemności, i byc daleki od dobra i równie daleki od złości. Maria Pawlikowska - Jasnorzewska _

Z okazji urodzin życzę Ci...IGUSIU❤️❤️❤️ Szczęścia w życiu osobistym, sukcesów w pracy, Dobrego zdrowia, domku z ogrodem i basenem, Eleganckiej limuzyny, samych zwycięstw, spełnienia marzeń, Miłych niespodzianek losu, grona prawdziwych przyjaciół, Niewyczerpanych pokładów energii, uśmiechu na co dzień, Drogi usłanej różami, satysfakcji z pracy, genialnych pomysłów, Niskich podatków, słodkiego, miłego życia, swieżości spojrzenia, Głównej wygranej na loterii, pozytywnej aury, pogody ducha, Pomyślnych wiatrów, gorącej miłości, wygodnych butów, Cudownych wakacji, szczęścia, pociechy z wnuków, Punktualnych pociągów, swiętego spokoju, jachtu, Żadnych trosk, powodzenia u płci przeciwnej, wysokich lotów, Rześkich poranków, pomyślnosci, smacznego karpia, Trafnych decyzji, intuicji w interesach, prezentów od losu, Dużego łóżka, pękatego portfela, szerokiej drogi, Miłego szefa, jasności umysłu, niebanalnych wyzwań, Miłych snów, pewności siebie, wielkiej fortuny, Wielu uśmiechów, bogatego wujka, błyskotliwych ripost, Romantycznych wieczorów, udanych łowów, Pasjonującej pracy, szansy na sukces, dużo słodyczy, Pozycji lidera, szampańskiej zabawy, Mocnego dachu nad głową, samych pozytywnych wibracji, Pełni życia, wielu niezapomnianych chwil, dużo słońca, Olimpijskiej kondycji, pomyślności, jak najmniej zmartwień, Wyjścia z każdej sytuacji, uwielbienia u podwładnych, Pasma sukcesów, niezmiennie zielonego światła, Czystego nieba, stu lat życia, końskiego zdrowia, sławy, Pokaźnego konta, manny z nieba, wysokich wygranych, Ciągle nowych rekordów, niskich kosztów, Bezpiecznych lądowań, wielu ciekawych znajomości, Wygranych przetargów, sumiennych dłużników, taaaakiej ryby, Najwyższego miejsca na podium, dobrego fryzjera, Radosnych Świąt, serca jak dzwon, pewnej ręki, Komfortowych warunków, przyjemnych doznań, Wielu wzruszeń, mocnej głowy, powodzenia, Otrzymania najwyższych odznaczeń, Osiagnięcia wyznaczonych celów, pełnego sejfu, Szczęścia w kartach, sprzyjającej pogody, dobrych zbiorów, Kolorowych chwil, twórczego podejścia do pracy, Połamania pióra i kija, góry pieniędzy, Samych słonecznych dni, smacznego jajka, Uroku osobistego, mnóstwa prezentów, udanych negocjacji, Serdecznych przyjaciół, grzecznych dzieci, Udanych wakacji, miejsca w Księdze Rekordów Guinessa, Większości w parlamencie, miłego wypoczynku, Wesołego towarzystwa, dobrego apetytu, Szczęśliwej podróży, złotej jesieni, poczucia humoru, Anielskiej cierpliwości przy czytaniu tych życzeń, Wiecznej młodości, licznego potomstwa, Niewieszającego się komputera, sławy i chwały, Lekkości bytu, pokojowego rozwiązania wszystkich konfliktów, Szybkiego rozwoju gospodarczego, hojnych sponsorów, Korzystnego układu gwiazd, miłosnych uniesień, Czytelnych instrukcji, cichych wielbicieli/elek, Mistrzowskich zagrań, dobrej nocy, wielkiej przygody, Słodkich snów, wystrzałowej zabawy sylwestrowej, Zgranej ekipy, pomyślnosci na nowej drodze życia, Pociechy z pociechy, lojalnych współpracowników, Bujnej wyobraźni, interesujących przeżyć, Rodzinnej atmosfery, pomyślnych wieści, radości życia, Dobrego serca, pełnego szkła, suto zastawionego stołu, Złotej rybki, zimnego piwa, zasięgu w każdym miejscu, Gry fair play, nieomylnych decyzji, miejsca w historii, Głównych ról, kreatywnosci, podróży dookoła świata, Udanych szkoleń, bogatej kolekcji, dużo wolnego czasu, Beztroskiego życia, dobrej passy, celnych strzałów, Zdobycia Mount Everestu, wolności, trafnych wyborów, Gradu prestiżowych nagród, spokoju ducha, Oddechu od codzienności, samych piątek w szkole, Godnych przeciwników, szczerych komplementów, Wszelkiej pomyślności, codziennych atrakcji, Świetlanej przyszłości, hossy na giełdzie, Korzystnego horoskopu, zdjęcia na okładce, Miłych sąsiadów, wiary w sukces, mocy zawsze z Tobą, Wielu alternatyw, przychylności bogów, tolerancji, Własnego odrzutowca, gorączki sobotniej nocy, Piwniczki pełnej wina, silnej woli, wyrozumiałego spowiednika, Zamku w Szkocji, ambitnych planów, Kilku odkryć i kilku wynalazków, owacji na stojąco, Zniewalajacego uśmiechu, szczęśliwego trafu, Płomiennych uczuć, pomocnej dłoni, niezawodnej pamięci, Nieprzemijającej urody, asa w rękawie, sprawnych hamulców, Miękkiego lądowania, dużo nadzienia w pączku, Strumieni szampana, kominka, rozbicia banku, Recepty na szczęście, zabawy do białego rana, Odwagi cywilnej, dobrej prasy, ptasiego mleczka, Przygód z happy endem, długich wakacji, Dużo rodzynek w cieście, zmysłowych nocy, Gwiazdki z nieba, wiernego psiaka, celnego oka, Sportowego wozu, różowych okularów, ruchu w interesie, Stabilnej waluty, zgrabnej figury, siły perswazji, Zdolności nadprzyrodzonych, ostatniego słowa, Dobrego smaku, własnego sposobu na życie, W zdrowym ciele - zdrowego ducha, właściwych wniosków, Widoków na przyszłość, podzielnej uwagi i czterolistnej koniczyny. GUSIU

IGUSIU____wybacz mi podpis pod zyczeniami,,,, Oczywiscie,ze to ja,,,,:D

🌻🌻🌻61 ___No i co zamierzasz robic?_____spytala Zosia. __Nie wiem.Przyjechalam tu i nie wiem,co dalej.__Nie wiem nawet czy dobrze zrobilam przyjezdzajac. ____Dlaczego? ___Moje dzieci stale sie kloca,ktore wezmie moje pieniadze. Stale mnie nagabuja,ile mam,jaka emeryture. Tylko to ich interesuje. Zadne nie spytalo mnie,jak sie czuje,zadne nie wspolczulo po stracie Stasia. Wiesz,co ich interesuje? Ile wydalam na pogrzeb. Nawet w Internecie to sprawdzali. Pewnie nie moga mi darowac,ze wyprawilam Stasiowi pogrzeb. Bylby za to dobry samochod. ___Nie zartuj,,,,przesadzasz. ____Nie przesadzam,tak jest. Jedno gada na drugie,kazde chce dorwac sie do moich pieniedzy.... Mysla,ze mam miliony. Juz kazde z nich upatrzylo sobie dom,ktory ja mam kupic i walcza ze soba o to,kto zagarnie moje pieniadze. A wiesz,co jest najbardziej przykre w tej historii? Ze one maja tylko to,co ja im kupilam,,,, Przez tyle lat zadne nie dorobilo sie niczego i popatrz. Moj amerykanski wnuk po Stasiu,mial 13 lat,jak juz pracowal w wakacje.sam sobie kupil samochod. Pamietam,jak chcialam mu dac na ubezpieczenie,to sie obrazil.___Babciu,mowil,ty mi lepiej zrob knedle ze sliwkami,bo zarobic na swoje wydatki sam potrafie. Dzis studiuje i tez pracuje,,,, cdn

:D:D:D:D:D Po kilku dniach Jarek zwierzyl sie z tarapatow w jakie wpadl przez nieuwage.Gosia wysluchala w skupieniu,wypytujac o szczegoly.Podliczywszy skrupulatnie___ile tego naprawde do zaplacenia jest____jej radosc przygasla.Jarek nie chcial sie poddac,jego smutna mina swiadczyla o tym az nadto.W Gosi pojawily sie watpliwosci.Przeciez kazdy popelnia bledy,a on taki mlody ___nie ma jeszcze 40-tki.Nastepny ranek rozwial jej ostatnie watpliwosci. Najela prawnika i tak powoli Jarek nie kiwajac palcem w bucie pozbywal sie finansowych zobowiazan.Milosc Gosi calkiem slepa nie byla,bo tez doswiadczenie zyciowe miala wieksze i do nastepnych dlugow po prostu nie dopuszczala. Jarek zostal pozbawiony kart kredytowych.Zyl przy Gosi.I to wcale niezle.Prowadzenie baru Gosia miala opanowane od dawna,wiec rola Jarka ograniczala sie do towarzyszenia klientom,co bylo calkiem niezlym zajeciem. Wakacje trwaly nastepne 3 lata,,,, cdn

:D:D:D:D:D W miedzyczasie rodzina w Polsce starala sie uporzadkowac sprawy Jarka..Powoli wspolnym wysilkiem doszli do porozumienia z zawzietym tesciem.W zamian za rozwdo i roznorakie nastepstwa sprawe zalatwili polubownie.Wydatnie pomogl w tym spadek po babci.Udobruchany tesc podpisal wreszcie kwit,ze do Jarusia pretensji zadnych nie zywi.Droga do kraju znow stala przed nim otworem,gdyby tylko chcial.Sam zainteresowany o kolejnych postepach w negocjacjach dowiadywal sie po fakcie i przyjmowal je z zadowoleniem. Wreszcie znow szystko sie jakos ulozylo.Konto bylo czyste tu i tam,zycie znow nabieralo barw.jarkowi juz znudzilo sie siedzenie na jednym miejscu i rozmyslal___co by tu zrobic,kiedy poznal Macka. Operatywny rodak przypadl mu do gustu.Przegadali cala noc w barze i sympatia stala sie obopolna..Wyznawali podobne poglady na zycie,mieli podobne upodobania.Wkrotce Jarek juz wiedzial,czym zajmuje sie Maciek i z ochota przystal do spolki. Maciek handlowal nadzieja,jak sam to okreslal,,,,,, cdn

:D:D:D:D:D Sprzedawal rodakom przepustki do marzen____czyli zielone karty,prawa jazdy itp dokumenty.Kasa z tego byla niezla,a co najwazniejsze nie pdlegala opodatkowaniu.Pieniazki z raczki do raczki to najpewniejszy i najbezpieczniejszy sposob zalatwiania spraw.Maciek mial swoje dojscia do tworcow tych dokumentow.W te kontakty Jarka nie wtajemniczal.Jego rola mial byc kontakt z klientami.Sprawa czysta jak lza___przekonywal Maciek___tylko nie wolno zostawiac zadnych sladow. Jak przyjezdzasz do klienta___to zawsze pamietaj o falszywych tablicach rejestracyjnych samochodu.Nie uzywaj telefonu ,tylko podawaj nr na beeper,a ten zmieniaj czesto.Sam telefonuj z telefonow publicznych.W razie czego zawsze mozna zmienic teren dzialalnosci. Jarek zapalil sie do pomyslu.Gosi zostawil kosz kwiatow,pozegnalny list i swoj stary samochod.Obiecal wrocic.Kiedys.Na razie spolka dziala bez zarzutu.Zmienili dopiero trzeci stan.Rodacy sa wszedzie sklonni zaplacic kazda cene za mozliwosc\"legalnego\" tutaj pobytu.Chlopcy zwiedzaja przy okazji rozlegly kraj i bawia sie znakomicie.Wznoszac toast po udanej transakcji___nieodmiennie powtarzaja_____NIGDY NIE JEST TAK,ZEBY JAKOS NIE BYLO.I jest. ___________________Koniec__________________________________

Witam 🖐️ Dziewczyny w ten piekny sloneczny dzien! Venesso dziekuje! Czekamy na dalsze odcinki p. Jadzi.A terez zabieram sie za obowiazki, zeby zdazyc na przyjecie do Igusi! :-) Kochane moje zycze milego dnia i do.......... pozniej! 👄

🌻WITAJ LAWECZKO! Akiciu_____________jestes niezastapiona! Dobrze kochanie______________zapamietam❤️ Pije kawke i przegladam prase_____________wypatruje dziewczyn. Pozdrawiam🖐️

Witam kochana laweczke. Vanesso dziekuje, za caly kosz zyczen ,za cieple slowa i pamiec. Jestes kochana. Tyle zyczen. Akiciu dziekuje z calego serca za zyczenia. Jestescie cudowne. Moje kochane zapraszam was na kawke i ciasto. Jest makowiec, jest ciasto z truskawkami i jablecznik.