Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość matylda bez okna

co ja mam teraz zrobic?

Polecane posty

Gość matylda bez okna

jestem na stazu 3 miesiecznym- i zaszlam w ciaze.. gdy staz sie skonczy zostanie tylko mala pensja meza, boje sie powiedziec na stazu ze jestem w ciazy.. mialam nadzieje ze mnie po stazu zatrudnia.. a teraz to juz na 100% nie ma na to sans.. czy w ogole mam sie starac o jakas prace po tym stazu? czy ktos zatrudni kobiete w 3 miesiacu ciazy? chociaz na umowe-zlecenie.. doradzcie mi cos, prosze

Gość teraz to już nic
Mogłaś pomyśleć zanim rozłożyłaś nogi.

Gość matylda bez okna
jestem w ciazy z wlasnym mezem gowniaro!!!

Gość teraz to już nic
Co nie zmienia faktu, że mogłaś pomyśleć z mężusiem o zabezpieczeniu, prostaczko.

Gość wiewiore
kurcze - wlasnie czegos takiego sie najbardziej boje :( ze beda problemy z robota przez ciaze... : mam nadzieje ze ci sie powiedzie - nie umiem nic doradzic :(

Gość matylda bez okna
ok- napisze cos wiecej w ramach wyjasnien- jestem chora, nie moglam zajsc w ciaze przez ponad rok.. leczylam sie intensywnie.. lekarz powiedzial ze teraz albo nigdy.. ze z miesiaca na miesiac szanse na dziecko maleja! nie moglam czekac do cholery!

Gość wiewiore
matyldo - nie zwracaj uwagi na te komentarze! mi tez rano juz dosrali gowniarze - olej to

Gość teraz to już nic
Poza tym w twoich ustach nazywanie mnie gówniarą brzmi conajmniej śmiesznie. Jaka jesteś dojrzała własnie udowodniłaś. I jeszcze szukasz porady na Kafeterii. Żałosne.

Gość matylda bez okna
teraz to juz nic--> zbiera mi sie na wymioty jak czytam wypowiedzi takich ograniczonych prymitywow:O

Gość matylda bez okna
wiewiore--> co racja to racja;)

Gość chyba
w ciąży nie moga cię zwolnić, nawet jak skończy ci sie umowa a jestes w ciąży to powinni ci przedłużyć, mojej kol. tak zrobili. Bądź dobrej myśli może wszystko sie ułoży.

Gość teraz to już nic
Zbiera ci się na wymioty? W ciązy to normalne, nie przejmuj się.

Gość kobiety maja w tym kraju
przesrane - wydaje mi sie, ze bez wzgledu na to kidy bys zawsza w ciaze - teraz, rok wczesniej czy pozniej i tak bylyby problemy z rpaca, bo jestes matka, lub jestes prawie matka :( dlatego msam dola! chce dziecko, ale nie mam warunkow! :(

Gość matylda bez okna
ale to nie jest umowa o prace.. to tylko staz.. czy staz tez musza mi przedluzyc? za staz placi mi urzad pracy nie pracodawca..

Gość kobiety maja w tym kraju
chyba ma racje - ciaza moze cie uratowac, jezeli o niej powiesz - sprobuj

Gość chyba
ciesz sie ciążą. Nie przejmuj się głupimi szczeniackimi uwagami. Wiele kobiet w tym kraju jest w podobnej sytuacji.

Gość chyba
to nie mam pojęcia ale są jakies darmowe porady prawne, powinnaś skorzystać. W biurze pracy poinformuja cię gdzie i dowiesz sie wszystkiego dokładnie

moja mama mowi ze powinnas powiedziec bo istnieje przepis ze kobieta w ciazy musi miec placone do urodzenia dziecka. jesli powiesz o tym na stazu zostanie przedluzona z toba umowa stazu nie wiem czy do konca tak jest ale w kazdym razie ktos ci bedzie placil choc nie koniecznie bedzie sz pracowac. poszukaj dobrze w przepisach dostaniesz pieniadze do urodzenia i maciezynski pozniej. wiadomo ze firma cie pozniej nie zatrudni ale zyskasz 6 do urodzenia okolo 3 macierzynskiego.jesli powiedza ze nie to zwroc sie o pomoc do pomocy spolecznej w twojim urzedzie miasta lub gminy a jak to nie pomoze to sad pracy o nie wywiazywanie sie z przepisow ale powinnas dobrze przeczytac przepisy. zalezy tez z kim masz umowe czy to urzad pracy czy pracodawca. jest taki przepis ze nie mozna kobiety w ciazy zostawic bez pracy jesli stosunek pracy jest na czas okreslony to wydluza sie go do czasu urodzenia.

Gość no własnie
dowiedz się w Urzędzie Pracy jakie sa Twoje prawa, a już na pewno uzyskasz bezpłatną i fachową poradę i Sądzie Pracy...

Gość matylda bez okna
bardzo wam dziekuje za mile slowa i porady:) nibys dziekuej ze sie pofatygowalas i spytalas mame:):D umowe mam z urzedem pracy a urzad pracy ma umowe z moim pracodawca.. w ogole u mnie to wyglada nienajlepiej.. cieszyc ciaza sie nie moge poki co bo ostatnio mialam jakies plamienie i chcieli mnie zostawic w szpitalu.. ze strachu nie zostalam... a na drugi dzien poszlam na staz w obawie ze szefowa sie wkurzy.. mimo ze mialam zwolnienie lekarskie na tydzien.. po kilku godzinach i tak jednak wyszlam bo bardzo zle sie czulam.. kurcze strasznie sobie narobilam nadzieji ze moze mnie tam zostawia po stazu... ale teraz to watpie.. i jeszcze jutro raczej nie pojde do pracy- maz mnie nie chce wypuscic.. mowi zebym chcoiaz jutro jeszcze zostala w domu.. ze przeciez nic sie nie stanie bo mam zwolnienie L4 (czy jak to sie tam zwie).. boze to takie skomplikowane:( caly czas place za leki.. ten staz to dla mnie wybawienie... a jak sie skonczy to nie wiem co ja zrobie:( jeszcze raz dziekuje za odpowiedzi i pozdrawiam.. i jesli ktos wie cos jeszcze bede wdzieczna za info.. jutro sama sprobuje cos znalezc..

Gość mam koleżanki
którym przedłużali umowę bo były w ciąży. Musisz się tylko dowiedzieć co masz robić, by tak było w twoim przypadku. Powodzenia

Gość matylda bez okna
fajna suka oj jeszcze chyba za wczesnie za gratulacje.. choc mam nadzieje ze wszystko bedzie dobrze:) oki uciekam bo maz sie bawi w doktora i nakazuje lezec:) papa zajrze jutro milej nocki

Gość matylda bez okna
Ach te zabawy mojego męża. W tej chwili robi mi sondę analną. Hehehe.

Gość jeśli
masz jakieś problemy to lepiej zostań w domu. Później możesz żałować. W pracy i tak musisz się przyznać.

Gość do matyldy
musze Cie zmartwic ale z tego co mi wiadomo nie przysluguje Ci nic- ani przedluzenie stazu, ani zasilek, ani macierzynski.. zostajesz na lodzie- to nasze prawo jest beznadziejne!

Poszukaj wśród znajomych, może ktoś ma firmę i cię zatrudni na umowę, zapłacisz mu 2 składki, potem pójdziesz na zwolnienie lekarskie, on nie będzie płacił, ty też nie, potem urząd będzie płacił wychowawczy... Ważne,żeby podpisać po stażu umowę...

zamiast wychowawczy miałem napisać macierzyński. to przez poniedziałek i zbyt wczesną godzinę :)