Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość juz niedlugo studentka

jak wyglada inauguracja roku akademickiego?

Polecane posty

dzwonila do mnie przed chwila babka z Colegium Medicum (bede tam farmację studiowala) z zapytaniem czy moglabym wziac udzial... napiszcie mi na czym bedzie to konkretnie polegac bedzie to inauguracja roku akademickiego na UMK

To teraz dzwoni sie do studentów i zaprasza na początek roku???? U mnie każdy był bez zaproszenia, najpierw bleble-gadanie, potem rozdawanie indeksów, poszczególne kierunki ustawiały się w rządku i na scenie było to uroczyste rozdanie i po krzyku

Gość olka001
ale to jest na pierwszym roku czy ostatnim taka inauguracja??? bo ja dopieor ide na studia ..

no skoro rozdawanie indeksow to na poczatku. u mnie wygladalo to tak ze ktos sobie pogadal troche potem rozdali nam indeksy i legitymacje i tyle

tzn to nie tak, ta babka mowila ze wytypowali mnie do wziecia udzialu w tej uroczystosci (2 osoby z farmacji), czyli ze pewnie mam cos tam gadac czy cos, tylko co??

nie sadze ze to ma byc do jakiejs przysiegi albo tego typu co masz gadac jak nie znasz jeszcze uczelni. i moze tez do takiego oficjalnego bardzo rozpoczecia.

Gość ja tez studentka
no wlasnie, ja tez jestem ciekawa, ja mam rozpoczecie w niedziele, 1 pazdziernika :) i w poniedzialek juz na zajecia? czy rozklad zajec bedzie gdzies wczesniej wywieszony, czy jak to jest? :)

rozklad zajec mozliwe ze dostaniecie na rozpoczeciu a sprawdz sobie tez w internecie na stronie wydzialu

możliwe, że np. możliwości lokalowe nie pozwalają uczelni zrobić początku roku dla wszystkich studentów i dlatego wybierają \"reprezentację\". Nie sądzę, zebyś cos musiała mówić, tym bardziej bez żadnego przygotowania. Zajęcia zaczynają się już od pierwszego dnia, plan zwykle jest wywieszany w ostatniej chwili, u mnie zdarzało się np. że dopiero rano w dniu rozpoczęcia zajęć!!! Może masz porządniejszą uczelnię i wywieszą nawet poprzedniego dnia :) Bo w net to nie wierzę :)

Program Inauguracji: HYMN PAŃSTWOWY WYSTĄPIENIE JM REKTORA ANDRZEJA JAMIOŁKOWSKIEGO IMMATRYKULACJA WRĘCZENIE NAGRÓD I WYRÓŻNIEŃ WYSTĄPIENIA OKOLICZNOŚCIOWE WYKŁAD INAUGURACYJNY PROF. DRA HAB. KRZYSZTOFA POMIANA "O AUTONOMII UNIWERSYTETU" GAUDE MATER POLONIA czyli co my studenci mamy tam robic?

tylko ze ona mowila ze jesli sie zgodze to mam przyjechac na probe generalna w piatek przed rozpoczeciem

Gość już niedługo studentka
ale ze mnie głupek sorry pomyliłam sie ja chciałam zapytac o gimnazjium a nie studia sorry.....

ojej, to jak sie boisz, to odmów i temat z głowy albo zadzwoń i zapytaj o swoją rolę my Ci t nic nie pomożemy

Gość już niedługo studentka
głowa mnie ostatnio boli i mam depresje a moim mażeniem jest studiowanie farmacji bo ciągle biore leki na depreche

u mnie bylo najpierw jakies gadanie rektora, potem kilku osobom dali na srodku indeksy, jakies wyroznieniea dla profesorow i starszych studentow chyba, na koniec jakis wyklad zwiazany z elektronika (na wydziale ekonomii:O) i na tym sie skonczylo...w sumie moglam na to nie isc, prawie nikogo nie bylo...szkoda ze nie polsuchalam rad starszych kolegow i nie zostalam w domu:P

Gość olka001
ej sluchajcie,ja ide na zoaczne studia i rozpoczecie mam 30 wrzesnia,to znaczy ze 1 pazdzirnika moge mic zajecia?? i ile trwa rozpoczecie na studiach?? krotko czy dlugo??

U mnie to ta inauguracja to straszne nudy były. Jeszcze na dodatek dali taki pokazowy wykład. Usnąć można było. Ta inauguracja to była dla kilku wydziałów, a potem dopiero na sali wykładowej mojej uczelni wręczyli nam indeksy. Jeżeli do Ciebie zadzwonili to się lepiej ładnie ubierz, bo prawdopodobnie będziesz musiała po indeks wyjść na środek /będzie tam na pewno rektor, dziekan itp./. U nas tak kilka osób wychodziło.

na Collegium Medicum w Bydgoszczy ale to podlega pod UMK i Inauguracja bedzie wlasnie w Toruniu

to pewnie taka bardziej oficjalna impreza bedzie,u mnie to wygladalo tak ze kilku tylko studentow bylo na niej,a pozostala czesc dostala indeksy i legitki na rozpoczeciu na swoim wydziale,a taka oficjalna bardziej czesc byla zgromadzeniem ludzi z poszczegolnych wydzialow

Gość krzyżyk na drogę
u nas dla pierwszaków na wydziale była osobna inauguracja - i tam pogadali troche truizmów o studiach , o naszym wydziale , jeden profesor się przebrał w sukienkę i wręczał nam indeksy - w towarzystwie pani dziekan. Każdy musiał przymaszerować tam do przodu , ale żadnych prób nie trzeba było. No a jak ktoś sie nie stawił , to też zaden problm , odebrał sobie indeks z dziekanatu i tyle. Te próby to wam pewnie po to zrobią , żebyście ładnie wyszli - np. jeden z lewej , drugi z prawej - to trzeba raz przećwiczyć. Nie bój si , nic nie będziesz musiała gadac , na uczelniach to zawsze jest dużo chętnych do gadania , jakis tam studencik to nic nie znaczące gównienko.

Gość facet ja
uuuu... jeśli to farmacja to trudna sprawa :O

Gość pozniej nieoficjalna
chlopaki zapraszaja co ldniejsze dziewczyny do WC i daja im po kilkadziesiat klapsów i pasów na pupę ! NA SZCZESCIE!

Gość taaka jedna..
u mnie na uczelni na Inaugurację Roku Akademickiego ZAWSZE chodzi tylko 1 i ostatni rok :D hehe bo tak jest interesująco :o zawsze jest przemówienie jakiś nuuudny wykład :( i zaprzysiężenie studentów I roku + rozdanie dyplomów. No akurat w tym roku wypadło, że chcąc nie chcąc trzeba iść :o ale może znowu ktoś nas szkrabnie na liście ;) oobbyyyyy :P

czy ktoś wie kiedy jest, GDZIE i jak wygląda inaguracja roku dla Collegium Medicum Uniwersytetu Jagiellońskiego???? :O poratujcie :)

Gość no właśnie jak jest na Ujcie
jw