Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Baba bez zelaza

8 na 10 Polek ma niedobor zelaza

Polecane posty

Gość Baba bez zelaza

ale nie kazda z tych 8 o tym wie Jest tu ktos taki kto stale musi uzupełniac poziom zelaza?

Gość w spermie jest żelazo
i magnez i wapń:)potas chyba tez

Gość kokko szanel
ja:(

Gość ja mam nadmiar i tez problem

Gość ja tez musze
co jakis czas uzupelniac zelazo.a czy masz jakies objawy jezeli masz juz spadek zelaza?

Gość kokko szanel
mi wypadaja wlosy... szybciej sie mecze...

Gość ja mam zawtoty glowy
jak tylko mam spadek zelaza.czy wam tez tak slabo sie przyswaja zelazo ,bo ja mam czesto problemy z zolądkiem jak go przyjmuje.znacie jakies naprawde dobre preparaty ja bralam zawsze Sorbifer a teraz wlasnie biore Ferromax.

Gość zawroty mialo byc
przepraszam!

Gość kokko szanel
gotowych preparatow ja juz nie biore ze wzgledu na skutki uboczne...najlepiej jest calkowicie zmienic diete...

Gość do ja mam zawtoty glowy
mozesz napisac więcej o tym Ferromax?

Gość Juz pisze
Ferromax jest to lek naturalny.zelazo w postaci chelatowej,ma tez cynk,miedz,ektrakt ze skorek winogron,sproszkowana acerola,sproszkowana czarna porzeczka,witamina C.zelaza jest 18mg.w tabletce bierze sie jedna dziennie. wskazania:niedokrwistosc ,obnizenie poziomu histiaminy ,zlagodzenie objawow alergicznych ,obnizenie ryzyka infekcji ,poprawa apetytu. Jest o tym leku na Google ,ale chyba prawie wszystko napisalam.

To już sama znalazłam nie będę zawracać komuś głowy zeby to za mnie robił ale dziękuję może innym sie przyda Twój trud przepisywania:) Mnie chodzi raczej o to jakie są Twoje wrażenia po stosowaniu tego leku - czy nie ma działań ubocznych jak niektore? Moja mam choruje na anemię więc często bierze rózne leki z zelazem,ten jest chyba najbardziej natrulany może byłby dla niej odpowiedni?

Gość Mnie ten lek
przepisala lekarka homeopatka i wlasnie ona mi mowila ze jest dobry dla osob z anemią.ja co prawda nie mam anemii morfologie mam zawsze super tylko mam sam spadek zelaza.po tym leku czuje sie dobrze nie mam zadnych objawow ubocznych ,mam duzo wiekszy apetyt co mnie akurat cieszy bo mam niedowage.

Bardzo Ci dziękuję 🌻 przekaże mam informację o tym leku może jej pomoże? :)Pozdrówka! :)

Gość Mysle ze pomoze
jest na pewno naturalny.zycze zdrowka mamie!pozdrawiam!

pare lat temu mialam anemie, nawet o tym nie wiedzialam tzn nie mialam apetytu, troche schudlam (ale to mnie akurat cieszylo), ciagle chcialo mi sie spac, ale nie bylam oslabiona, normalnie chodzilam na zajecia, chodzilam na basen, gralam w tenisa (to co zawsze) przez przypadek mialam zrobione badanie krwi i okazalo sie ze mam hemoglobine 5 a norma to ok11-15 jak babka z labolatorium zobaczyla moje wyniki to stwierdzila ze musieli sie pomylic albo ze mialam przed badaniem niezwylke obfita miesiaczke (a wcale tak nie bylo) badania powtorzono i wyszlo tyle samo:) - lekarz powiedzial mi ze przy 4 ludzie umieraja (hehe) a ja tak dobrze wygladam:) dostalam zelazo w tabletkach po ktorym wymiotowalam:( wiec je odstawialam i zaczelam normalnie zywic sie burakami... teraz mam hempgl na stalym poziomie 9

Polecam też szpinak :) jest pyszny i też zawiera sporo żelaza. A ja musze zrobić badania, bo wieki nie robiłam...:o

ja mialam niedobor zeleza 5lat temu...mimo,z enormalnie jadlam..objawopw mialam bardzoo malo...az nagle okazalo sie,ze mam 41 % bralam ascofer i przeszlo...niedawno jadlam bardzooo malo, prawie zero miesa i stresowalam sie a wyniki i tak w normie i czulam sie swietnie.... choc teraz sie zastanawiam czy tego nie mam...przez pare dni jadlam malo, spalam po 3 godziny i duzo chodzilam...mimo,zew to odespalam czuje sie slaba, mam zawroty i glowy i szybko sie mecze...:O

Gość gytuj
a niby czemu, nie jecie?

Gość czuibaj
moj syn tez ma nadmiar i tez problem, ma 117%

mi lekki niedobór żelaza wyszedł, kiedy poszłam oddać krew :) powinnam mieć conajmnie 12,00 a miałam 11,8 :O biorę ascofer z witaminą C :) teraz mogę ponownie iść oddać krew pod koniec października, ale chyba wcześniej pójdę do lekarza rodzinnego żeby zrobić badania :)

Tiamant ty masz 11,8 a ja mialam 5:):) nie szczyce sie tym ale poprostu nie moge uwierzyc w to poniewaz calkiem niezle sie czulam majac tak silna anemie, jestem jakis terminator:)

Gość też mam bardzo niski poziom
żelaza,lekarz powiedzial,że przyczyną tego mogą być bardzo obfite miesiączki a ja takie mam:-o

Gość ja mam zawroty glowy
u mnie tez lekarz stwierdzil ze te spadki zelaza są przez dlugie i obfite miesiączki.

Gość eeeeeeee
jakie są objawy niedobory żelaza bo też mam starszne zawroty....

Gość no wlasnie zawroty
mogą byc od niskiego poziomu zelaza ja tak mam ,stwierdzil mi to neurolog.

Gość forgetmenot
ja tez oddaje krew, i gdy zrobiono mi badania, okazalo sie ze mam niedobor zelaza, hemoglobina na poziomie ok.9. Nie wzieli mojej krwi, a leakrz kazal mi jesc duzo burakow, szpinkau, brokulow i mieso wieprzowe - watrobe przede wszystkim, a no i soki buraczane. Staram sie to jesc, zobaczymy za miesiac, jakie beda wyniki. raczej zadnych tabletek nie biore, tylko w formie naturalnej - warzywa, owoce, mieso

Gość Uwaga dla wszystkich
Czy aby na pewno niedobór? Ja częsciej czytam i to nie w kolorówkach ale w prasie naukowej że w populacji krajów rozwiniętych (załóżmy że Polska do nich należy ;) ) problemem jest nadmiar żelaza. Owszem wiadomo że tracicie go, drogie Panie, podczas menstruacji ale faszerowanie się tabletkami to co najmniej lekkomyślność. Liczy się równowaga między składnikami - kto przejmuje się niedoborem selenu czy kobaltu? A one są równie ważene...