Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jest źle

Krwiomocz u psa

Polecane posty

Gość jest źle

co to może być :(

no to masz szczęście , fajny psiak:) sika , znaczy drozny;) jakby co pisz na meila

Gość dopika
mógł mieć kleszcza i stąd te objawy. Koniecznie z psiakiem do weta!!!

jakoscpierwsza@o2.pl niebieski-fajny.MAm pod opieka 2 takie kluski miesięczne:)

Lec ty znim do weta natychmiast, jesli pies sika zkrwia to to najprawdopodobniej po kleszczowe i nie ma chwili do stracenia... Ja swojego psiaka w taki sposób stracilam wiec wiem o czym mowa Zbieraj sie i do lekarza sio

Twoj pies ma prawdopodobnie zapalenie pecharza lekarz Ci pewnie przypisze albi jakis furagin albo jakis inny tego typu odpowiednik

prostata, pecherz , nerki , babesiosa , mioglobinuria... mnóstwo opcji.DO LEKARZA!!!

Gość jest źle
Już byłam u lekarza, rano Pies dostał 3 zatrzyki i weterynarz powiedział, że nie wie skąd to - chyba że od kleszcza, ale żadnego kleszcza nie było i pies nie ma gorączki, nie jest osowiały, nic go nie boli, jest wesoły, ruchliwy jak zwykle o nieeeeeeeeeeeee - dziekuję za linka, ale nie zauwazyłam kłopotów z sikaniem, robi to bez żadnego trudu i wysilenia, ciągle by sikał :p na początku to był mocz z plamkami krwi, ale jak weterynarz badał mu nerki, popoduszał je i teraz już zywą krią sika, strasznie to wyglada

Gość jest źle
Bernadetka a czy pies od kleszcza robi się osowiały, chory, zmienia zachowanie ? No wiem że badania, jesli krwiomocz do jutra nie przejdzie to robimy badania, ale czemu po psiaku w ogóle nie widać choroby, dzisiaj na spacerze wybiegał się, wyskakał, energia go rozsadza a czy on mógł coś zjeść i to dlatego ? bo..

Gość powiem tylko cos z doswiadczen
mojego . Mialam wile psiakow i wszystkie mi zdychaly na jakies dziwne przypadlosci :( A weteryniarze byli bezsilni 😠 i tylko kase wyciagali .Moja ostatnia psinka ...taka kochana kundliczka jest ze mna juz 9 lat .Tez chorowala ,ale moj znajomy staaary baaardzo weterynarz powiedzial ze jak tylko bedzie sie cos zlego dzialo to powinnam podac jej dawke antybiotyku takiego dla ludzi (dzieci raczej) lub zwyklego biseptolu .Dziala zawsze.Powiedzialam o tym mojej kolezance ktorej pies zachorowal na nosowke .Wiedzac ze to choroba nieuleczalna :( podala mu penicyline w zastrzykach (jest pielegniarka) Psiak ma sie dobrze i ma juz 7 lat :D:D:D:D Weterynarz widzi go tylko na szczepieniach i wysmial nas ,jak mu o sprawie powiedzialysmy .Moze zbieg okolicznosci ,moze nie wiem co ,,,ale diagnoza byla i wyleczenie tez .

mogl zjesc buraki ...To tak samo jak u ludzi ...wyglada jakby sie krwia sikalo :)

Gość do weterynarza
Kochana: pies od ukaszenia zarzonym kleszczem robi sie osowialy, nie chce jesc, ma krwiomocz...Chcesz czekac do jutra...radze isc dzisiaj. Moj ukochany psiak mial to samo ... niestety nie ma go juz z nami(mimo kroplowek, lekow itp.) DO LWETERYNARZA...nie ma na co czekac.... Jak ebdzie za pozno nastapi zatrucie calego organizmu -za duze stezenie mocznika w organizmie i jescze kilka innyc zaburzonych przemian biochemicznych...Twoj pies cierpi i nie wiem na co Ty czekas!

Gość jest źle
nie straszcie mnie {beksa] weterynarz powiedzial, żeby przyjść na badania dopiero jutro, jeśli się okaże, że zastrzyki nie pomogły ma apetyt, taki jak zawsze, czyli wszystko by pożarł wczoraj pozarł jakieś grzyby..

Gość do wetrerynarza
aaaa...no to mial juz jakies zastryzki...to w sumie dovbrze.Moj tez przez pierwsze dni byl zadowolony z zycia-jak mial ten krwiomocz a na drugi dzien odmiana w druga strone...az mi sie lzy kreca jak sobie przypomne

No to problem niestety z tymi grzybami :( Mowilas weterynarzowi o tych grzybach ?????? Jezeli tak to powinien podac psu srodek wymiotny ... Napisz jak bylo

Gość jest źle
weterynarzowi nie mówiłam o grzybach bo dopiero niedawno się sama dowiedziałam, że wczoraj je jadł, nawet nie wiem co to za grzyby, jadalne, niejadalne :( A pies może jeśc grzyby ?? do wetrerynarza --> a ile lat miał Twój piesek, pewnie za nim tęsknisz

Gość pies nie powinien jesc
grzybow

Gość jest źle
dzisiaj był inny lekarz, nie chciał próbki moczu do analizy, tylko od razu wziął psa na usg to prostata :(

Gość jest źle
niestety pies musi być uśpiony, tak mi powiedzieli :-(

Gość jest źle
Podszywaczu piesek wcale nie nadaje się do uśpienia, już prędzej Ty ;) jest wesoły i energiczny jak zawsze :) Będzie miał operację i wszystko bedzie dobrze, tak myslę :)

Gość Elfri
to straszne 😭 współczuję Ci bardzo

Gość jest źle
dziękuję wszystkim za dobre słowa 🌻 chujnia --> nie myślałam, że jesteś taka, no wiesz ;) tylko muszę sprawdzić teraz w słowniku " kapibara" :D

Gość Sminik
Moj piesek juz sika krwia ponad miesiac. Dostaje codziennie zastrzyki, nic mu nie pomaga. nie wiem co robic

Mój Śp. piesio też mial krwiomocz. Okazalo sie że ma najprawdopodobnie nowotwor nerek. Byly kroplowki, zastrzyki, ale piesia nie ma już od kilku lat :(

Gość grzeniu
dzisiaj moj pies zdechl mial 9 lat!tez sikal krwia bylem u weterynarza zbadal go i mialem przyjsc po swietach z wynikami krwi i moczu!zapozno!mial 9 lat wierny burek i przyjaciel!

Gość barry i Ja
Dajcie jakąs radę. Własnie mój pies owczarek ma krwiomocz. Co mam robić???????