Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jest źle

Krwiomocz u psa

Polecane posty

Gość Malinka112
Mój pies dostał dziś krwiomoczu:( Od dwóch dni leżał i pisczał bez powodu ale sikanie było Ok. ale dziś był koszmar . Jak wróciłam z szkoły to pies leżał i sie trząs jak galareta. wziełelam go na dwór .po schodach schodził strasznie powoli a to on zawsze był pierwszy na dole ( bo tak ciągną) . Jak wróciłam dałam mu wody ale dalej bardzo głęboko oddycha . Idze zaraz do weteynarza ale niewiem na co się przygotować :((

Gość cla_77
Malinka napisz co sie dalej działo. Mój psiak też ma krwiomocz, średnio raz na 1-2 miesiace, zawsze dostaje zastrzyki z antybiotyku ale zawsze to powraca. Nie wiem, co robie nie tak:((

Gość Moj kochany piesek
Moj piesek dzis zaczał sikać krwia co to oznacza prosze piszcie do mnie bo jak czytam na forum wszystkie odpowiedzi to plakac mi sie chce i jestem totalnie zalamana :( pomozcie mi !

Gość olllllllllka
przy mnie jak byłam u weta z moim psem, czyjś psiak miał krwiomocz tyle ze byl półprzytomny i na moich oczach umarł:( straszne

Gość olllllllllka
a szczepiliście na parwowirozę?

Gość Moj kochany piesek
nie nie szczepilismy . Dzis jedziemy do weta i sie okarze co ma moj ukochany piesek nie chcialabym go teraz stracic . jest on dla mnie najwazniejszy :(

Gość Moj kochany piesek
wiem wiem właśnie nie ma weta w domu i musze czekac do jutra ale co do kleszcza to raczej nie mial . ale je tylko ze niechce pic . Mam nadzieje ze wszystko skonczy sie dobrze i nie bede musiala plakac i tesknic za moim pieskiem :)

Gość marta30*
spróbuj mu przez strzykawke dac pic lub reke namocz w wodzie i troche polize szkoda psa fakt

Gość Kazan
A jeśli pies ma krwiomocz i dodatkowo problemy z wysikaniem się?? nie je, nie pije, chodzi zmulony. Próbuje sie załatwić ale nie może. Prosze o pomoc!!!

Gość Kocyk
Moj królik miał kromocz,okazało się,że to zwykła infekcja,a bałam się okrutnie.Wyleczono w 3 dni antybiotykami.

Gość Kocyk
Ups,stary temat.

Gość Kazan
Ale czy ktoś mi może pomóc? teraz są święta i żaden weterynarz nie przyjmuje. A on już nie je i nie pije drugi dzień. Męczy się bo próbuje sie wysikać i nie może. A na podłodze znajduje krople krwi...

Gość nikolaq111
do weterynarza szybko, napewno jakis przyjmie go, tylko zadzwon najpierw moj ma tez problemy z sikaniem i to od kilklu lat, a ma 17 lat, wprawdzie nie sika krwia, ale tez to nie ciekawie wyglada, aczkolwiek z zachowania normalnie sie zachowuje teraz jest na zastrzykach rozkurczowych i przeciwzapalnych i jest lepiej, ale to jest tylko0 dorazna pomoc - tak mowil weterynarz ostatnio jak go lekarz chcial wycewnikowac to sie nie dalo, nie mogl cewnikiem dojsc dalej we wtorek bedzie mial rtg i sie okaze co to dokladnie jest i tez roznie moze byc tym bardziej ze jest juz stary, ale naprawde nie wyglada tym bardziej go szkoda

Gość Mój kochany piesek
Moj pies tez byl przymulony i nie chcial pic pojechalam do weta teraz w świeta wet dal mi skierowanie na usg i caly czas jest na zastrzykach ale jutro dostanie jakies tabletki . Prawdopodobnie ma zapalenie pecherza moczowego . Ale teraz czuje sie o wiele lepiej pije ,je i nie chodzi przymulony . Życze powodzenia z pieskiem :)

Gość karmelowe slonce
Twoj pies oze miec zoltaczke jeslizauwazysz oslabienie czy apatie nie zwlekaj ani chwili!

Gość moj kochany piesek
moj w sumie to jeszcze ma zapalenie pecherza moczowego ale dostaje jakies tabletki :) :*

Gość simo
muj pies dzisiaj zaczol sikać krwią,wcześniej miał dwa kleszcze,co to moze oznaczac

Gość Anestezjolog
Uniwersalna rada: jeśli pies sika krwią i jest zmiana stanu ogólnego - czyli jest apatyczny, nie ma apetytu itp - trzeba gonic do weterynarza, bo może to być odkleszczowa babeszjoza - wtedy psu się krwinki czerwone rozpadają i jak się szybko nie zareaguje pies może umrzeć, weterynarz musi podać chemioterapeutyki i kroplówki, tu liczą sie godziny. Jeśli zaś nie pogarsza się stan ogólny, trzeba na spokojnie zrobić badania : z krwi morfologia z rozmazem, ob, mocznik, kreatynina, Alat, Aspat, bilirubina, no i mocz badanie ogólne i osad plus usg pęcherza, prostaty i nerek. Najczęstsza przyczyna to zapalenie dróg moczowych, przerost i zapalenie prostaty - najskuteczniejszy i najtańszy jeśli to nie nerki jest Biseptol, a jeśli nerki to pewnie wet da Enrofloxacyne i Betamox plus wspomagajace leki tj furagin czy cyklonamina. Ważne jest badanie prostaty, bo przy nawracającym krwiomoczu przyczyna jest często przerost i cysty w prostacie - jeśli po leczeniu Biseptolem w dawce 15mg/kg przez 6 tyg sie nie zmniejszy prostata, trzeba rozwazyc leczenie hormonalne np Ipozanem albo kastracje jako ultima ratio. Pozdrawiam!!!

Witam Mam problem z moim psiakiem. Od jakiegoś czasu chudnie, choć je tak jak przedtem. Ma problem z sikaniem, leci mu po kilka kropli i bardzo często. Wczoraj zauważyłem że leci mu na początku kilka kropel krwi potem małym strumieniem sika. Pies Bardzo schudł. Co robić ?